A Seria A hatása a szervezetre

Megkezdődik a 21/22-es BL szezon, rögtön egy történelmi párosítással. A csoport erős, de messze nem teljesíthetetlen.

Az első kellemetlen ellenfél az a Milan lesz, ami az elmúlt 10 évben nem igazán fért dobogóra a Seria A-ban. Ez idő alatt mi egy teljesen más utat jártunk be, erről bővebben itt olvashattok.

Az elmúlt években nem találkoztunk a milánóiakkal, ennek oka, hogy utoljára 2013/14 szezonban szerepeltek a BL-ben, mi pedig utána kezdtünk el újra ide kacsintgatni. Legnagyobb távozójuk az Európa bajnok Donnarumma, és hiába erősítettek egy dinamós trióval, azért a minőségi különbség megkérdőjelezhetetlen a két csapat között.

Ennek fényében valami hasonlót várok, mint anno a PSG elleni BL starton, hiszen a hozott hazai meccsek az Atletico ellenin kívül kötelezőek. Intenzív koncentrált darálást várok, nagyjából olyan türelmesen mint az egyszeri Mackó admin a lagziján, amikor a DJ még nem tette oda keményen a BPM-eket.

Az ellenfelet ugyan játszani utoljára tavasszal a tehenészek ellen láttam játszani, de abból kiindulva egy igen sportszerűen fetrengő és reklamáló olasz csapat képe rajzolódott ki. Ugye túl nagy megfejtést nem lehet okozni, ha kellően tömörülsz és 442-ben fix ember, aki Robbot és Trentet fogadja és emellé még tudod úgy tördelni a játékot, hogy ne nagyon alakuljon ki gyorsátmenet, akkor a halálba lehet frusztrálni a Poolt. Kérdés, hogy mennyire törik majd magukat ezért a BL első meccsén, ahol lássuk be nem olyan nagyon áll a zászló a vendégeknek az Anfielden.

És most közszölgálati percek következnek a tizenévesek okítására, akik Klopp-pal ugrottak fel a bandwagonra. Szinte teljesen mindegy tud lenni, hogy mennyire tűnik papírformának egy párosítás, mekkora a minőségbeli különbség, vagy hogy mennyivel több világsztár van az egyik csapatban. Röpke 16 éve már, hogy Isztambulban a taknyukon csúszva hozta vissza a csapat 3-0-ról a világválogatott Milan ellen a BL döntőt.

még nincs itt a WIL Barca videóknak

Zárszóként pedig következzen a címben leírt friss kép, ahol két nyugdíjas olasz zseni látható, az egyik éppen most köszönt le a Juventus padjáról kezdődő alkohol problémákkal. A másik úriember, pedig idestova 7 éve él Los Angelesben élvezve a napsütést, a tengerpartot, valamint öltözékéből ítélve a megengedő drog törvények előnyeit is.