Gyorsan változnak a dolgok

Kicsivel több, mint egy hónapja írtam a Lipcse elleni beharangot, és akkor szezonmentőként vezettem fel a meccset. Azonban csodálatos szezonunk megint csak jól arconbaszott mindannyiunkat, hiszen ezen időszak alatt meg tudtunk nyerni három bajnokit (riválisaink pedig sokszor botlottak), így belátható közelségbe került újra a top4. Viszont a BL-ben az elődöntőbe jutásért az első meccsen három gólt szerzett a Real (örülhetünk, hogy csak hármat), amire csak egyszer volt válaszunk, így a hangsúly újra a bajnokságra kerülhet.

Viszont a Leeds meccs előtt azért van 4 nap pihi, aminek elégnek kell lennie, így ma teljes gázzal kell nyomni. Jó ez a Madrid, rutinos ez a Madrid, tudnak győzni is, de azért verhetőek. A múlt héten abba futottunk bele, hogy az ellenfél sok sebből vérző védelmét akartuk letámadni, és a magasan megszerzett labdákból könnyű támadásokat vezetni (lásd Arsenal meccs). Viszont ahhoz elég labdabiztosak még ezek a védők is, hogy el tudják juttatni a játékszert a Modric-Kroos pároshoz, akik ezután könnyedén kicicázhatták/leindíthatták a középpályánkat és a hosszúra nyúlt csapatunkat. Tegyük hozzá gyorsan, Militao 50, Mendy pedig 48 millió euró ellenében került a spanyol fővárosba, így azért nem lehetnek annyira képzetlen játékosok ezek a madridi legények sem. Visszatérve az eredeti gondolathoz, nem nehéz rájönni, hogy mi lesz az este kulcskérdése: miként tudja a liverpooli középpálya kivenni a játékból a két korosodó, ám még mindig klasszis játékost (+ Casemirot).

ráadásul ma van a Dortmund meccs évfordulója

A Real valószínűleg 4-4-2-t fog játszani, így maradnék továbbra is a három fős középpályánál az emberfölény biztosítása érdekében, így Fabinhot, Thiagot és Ginit várom a kezdőbe. Elől Bobby és Szalah helye biztos, az a kérdés ki kezd mellettük. Firminóra azért fog hatalmas szerep hárulni, mert ő kimondottan rohadt jó a passzsávok zárásában, és ha el tudjuk érni, hogy Casemirohoz ne jusson el a labda, akkor már félig jók vagyunk. Rajtuk kívül amúgy Manéval mennék, majd félidő után jöhet csodacserének Jota (mint Wijnaldum két éve).

Látott már sok fordítást az Anfield népe, de ez a szezon teljesen más. Nincs űrfoci, nincsenek nézők, a Real nem világi szar idegenben, cserébe viszont van rohadt sok sérült mindkét oldalon. Nem tudom, tudunk-e két gólt rúgni, nem tudom, le tudjuk-e hozni ezzel a védelemmel kapott gólt nélkül, nem tudom, meg tudjuk-e fordítani, az viszont fix, hogy a srácok és Jürgen mindent megtesznek majd, hogy továbbjussunk. Ők tuti háborúra készülnek, készüljünk mi is arra! Alig pár óra, és kezdünk!

A fociban bármi lehetséges, ki tudná ezt ezeknél a srácoknál jobban?!