Szezonmentő

Nagy meccs lesz estére. A bajnokságból 10 összecsapás van még hátra, és jelenleg 7 (ha hozza a West Ham az elmaradt meccsét akkor 8) pontra van a negyedik hely. Bármennyi fura szezon is ez, nem gondolnám, hogy be tudnánk fogni a két londoni csapatot, így az egyetlen igazi esélyünk a jövő évi BL szereplésre az, ha idén megnyerjük a sorozatot. Mostani formánkat látva ez kicsit azért viccesen hangzik, de nincs más hátra mint előre.

Ne tévesszen meg senkit az első mérkőzés eredménye, nagyon jó csapat ez Lipcse, gyors szélsők és fluid támadók keverhetik majd elől a lapokat (Nkunku az egyik kedvenc nevű focistám, és cserébe még gyors és agilis is, jöhet is akár hozzánk, könnyen lehetne MAckótesó belőle) és a csapatkapitányuk, Sabitzer is visszatérhet ma este sérüléséből. A bajnokságban a legtöbb esetben úgy állnak fel, hogy középen egy nagyobb csatár (Poulsen – kár, hogy nem a régi spanunk ) szerepel, és őt támogatja Olmo, Nkunku meg Angelinho. Főleg utóbbi miatt sokat próbálkoznak beadással. Nah ebből nem igazán láthattunk az első meccsen semmit, mert Nagelsmann meghúzta a váratlan, és Kunku szerepelt középcsatárként, ami látványosan nem működött. Emiatt azt várom, hogy a mai meccsen vagy Poulsen vagy Sorloth (őt ismerjük a Crystal Palace-ból, ahol látványosan besült) kezdjen, így érdemes lehet jól fejelő védőket betenni csapatunka. Ezért (meg amúgy is Fabinhot a középpályán szeretném végre látni) a következő csapatot várom: Alisson – TAA, Kabak, Phillips, Robertson – Fabinho, Wijnaldum, Thiago, Mané, Szalah, Jota. Az egy kicsit megbonyolíthatja a helyzetet, ha Nagelsmann megy tovább Nkunkuval (vagy Forsberggel) centerben, de akkor is maradnék ennél a felállásnál, mert az sem működik már, ha Fabi hátul van. Ha marad a magas letámadás, egy idő után az ellenfélnek szüksége lesz ívelésre, a fejpárbajokban pedig a Phillips-Kabak kettős erős. Amennyiben visszaállunk, akkor is szükség lehet magas emberekre, akik jól fejelnek, és a Fabinho, Kabak, Phillips hármassal végre megint lenne magasság és fizikalitás a csapatban.

A meccs 9kor kezdődik a Spíler2-n. Addig is hangolódásként beteszek egy videót. Reméljük a mai este is ilyen sikeres lesz, mert ha szereznének egy kis önbizalmat végre a srácok, akkor még bármi kisülhetne ebből a BL szezonból.

Ezen a napon 2009-ben!