Görgő könnyek

Ti kértétek, hát felhúztam az ezeréves görgőpépégét.

Hogy nem néz ki jól, azt még nem hogy magyarázni nem kell, de ábra nélkül is mindenki megmondta volna. Most annyit karikáztam még a pirossal jelölt lankadt pénisz mellé, hogy karikáztam még két narancssárgát is. Ez a Liverpool-Klopp história végigvezetett mindenmeccses (éles) 10-es görgő pontátlaga, és beza amúgy még két ilyen fejvakarós spotot is fel lehet lelni. Csak a kíváncsiak kedvéért: az elsőnél úgy olvadtunk 3 közeli ppg-ből 1 alá 10 meccs alatt, hogy a Lovren-Klavan párossal kellett végigmásznunk a meccseken (Milcsi jobb-bekkben, bár az inkább a pozitív végletbe húz). A másodiknál pedig nagyon dicséretesen jött fel a kommentmezőben: az első Atletico meccs után, meg aztán persze kis covid kihagyás droppoltunk lefelé a 100+-os idényt aláásva.

Szóval igen, néha kerül szar a palacsintába. Hogy még jobban elvegyem mindenki kedvét, és toljam le a letargiába eme gyönyörű hétfő este, nézzetek rá Rodzsi bácsi ködös ábrájára:

Két huppanás van rémálomvölgybe, az első még az ezüst végén/után – á lá ködös időszak -, utána pedig még egy okés tavaszt követő Stoke-os 6-0-ák meg Bentekés _igazi köd hozta el a felmondást. Mindkettőnél zuhanva 1.5 ppg-t elég gyorsan, benyalva 1 alá. Na, igen, ez, pontügyeileg, ez van most Klopp Pooljánál, nincs mit tagadni.

Frusztráltságomban el is kezdtem írni meccs alatt azt a fantasztikus hasonlatot, hogy Kloppék most már Ferrarit vezetnek, csak a CB-szituáció okán éppen egy Máté-féle roncsderbin találták magukat. Földutakon kellene 150-nel menni, amit 1-es fokozatban vinne a gép, ha lenne benne felfüggesztés, amit nem aszfaltra terveztek. De hát nincs, úgyhogy gebasz van, amit viszont meg kellene oldani. Mert ha ez a házi, amit a gép dobott, akkor bizony az a házi. Jelesen most junior és harmadosztályú cserevédőkkel focizni egy érdemlegeset. Láthatóan nem megy.

Na de mielőtt belelovallnám magam jobban, van még egy ábra.

Covid jelentéseket idéző szaggatott vonalat követő kéthetes hatásvadász ábra. Szóval ez az idei szezonunk, pirossal a kezdő szintű CB-ink idény végéig való kiesése. Mosolygós, hogy VVD kiesése után semmi sem történt. Nyomtuk még bőven a 2.0-2.5 pgg sávban vígan bajnokesélyesként, mint előtte VVD-vel is (kijőve úgy-ahogy az Atletico-covid megrázkódtatásból, bajnokként). Amikor Gomi is kiesett már kezdett meleg lenni egy kis trendszerű csökkenéssel, lassan nyaldosva alulról a 2-t, de igazából Fabi eltűnése volt itt a parancsoki sorban. De azt be sem jelöltem, hisz holmi pár hónapos kiesésekkel arra nem érdemes az idei Poolban. És akkor a 3. piroska Matip, a 3. számú CB végleges kiesése. Az, hogy ide másfeles ppg-vel érkeztünk el, nyilván gáz, de látszik a lassú trendszerű csökkenés, értsd elfáradás. Az azóta meglévő champó forma pedig hát, feleim, most mondjam azt, hogy én elégedett vagyok? Nyilván nem, de Ferka a földesúton. Ebből kurva nehéz kimenekülni, nyilván azzal, hogy a piros vonalakat csak nyáron töröljük, nem is fog már sikerülni tavasszal. Top4 már meccsekkel ezelőtt ment el, nem is értem, aki még mindig nézi a tapírt.

Persze amikor Williams-Shaqiri kardántengellyel próbáljuk szántani az Anfield gyepét 60 helyett 75 percig, az mindig kérdőjeleket szül. Ettől még valahol dicséretes, hogy Kloppék próbálják a rotakapát meg a 863. CB-párost, hátha majd ők szalmabálát szülnek, de hát csak nem megy. Pszichológiából meg úgy néz ki, ő sem egy tökéletes férfi. Ez van, ezt a szezont el kell engedni. Levágták fél kezünk, kezet váltottunk, levágták a másikat, lábbal verekedtünk, levágták azt is – innen már jobb inkább kórházba menni, könyvet olvasni, új végtagokat növeszteni, aztán nyáron találkozunk. Addig itt foci nem sok lesz, kedves barátaim, BL-ben reménykedni végtag nélkül olyan, mint 6 zsinór Anfield vereség és 0.3xG-s Fuham elleni félidők után szurkolói szeretetre vágyni. Végülis jogos.