Get out of the funk

A csütörtök esti meccsünk a Burnley ellen lesz itthon. Miközben pörög tovább a bajnokság. Az átigazolási ablakban meg nem mutatunk nagy mozgolódásokat. A formánk meg az ismert és érthető okokban nincs az egekben.

A Burnley-t nem igen kell bemutatni, hiszen most már évek óta változatlan vezetéssel változatlan stílusban nyomulnak. Mindig nehéz ellenfelek a híresen mély Ikaruszos védekezésükkel. A nem éppen eget rengető formánkban meg különösen nem lesz egyszerű, sőt szenvedős meccsre lehet számítani. Egyetlen kivétellel, ha sikerülne az elején gyorsan egy de inkább két gólt bevinni. Erre most nem látok túl nagy esélyt, így egy újabb szenvedős estére van kilátás.

Nem akarok most még vészharangokat félre verni, hiszen egy koronás évben önmagában nem lenne fair. Ráadásul eléggé megszokott a minden megnyerése után az “éhség” visszaesése. No, mellé ugye nálunk sérülés miatt kiesett a kezdő CB sor, ami kihat érthető okokból a teljes játékára a csapatnak. De volt már sérült Fabinho, Alisson, Keita, Matip, Milner és sorolhatnám napestig. Az sem segít, hogy Jota a fab3 pihentetésének kulcsa kiesett a szezon kulcs szakaszában. Egyszóval van elég bajunk. Ezek közül egy is bőven elég lenne a két 100 pont környéki űrszezon után a visszaeséshez. Nemhogy együtt, egymás hatásait erősítve. Teljesen értem és el is fogadom, hogy ez az idei egy gyengébb szezon lesz. Az persze fáj, hogy Klopp csúcs csapatának egyik utolsó csúcs éve mehet a kukába jó eséllyel, de nem fogok tőle padlót fogni.

Ettől még a forma tabella jelen pillanatban nem mutat jól. Az elmúlt 6 meccs alapján a hetedik hely nem erős. A Citytől kapott 9 pont nem mutat jól. A MUtól kapott 5 pont is bosszantó lehet. Azonban hosszú még ez a szezon hiszen gyakorlatilag a mostani meccsel jutunk majd el a fél távhoz. Lesz még forma ingadozása a riválisoknak ebben a COVID-os rohanásban. Azt gondolom, hogy már amennyire az élet engedi, élvezzük ezt a furcsa szezont a maga hányadtatásaival és izgalmaival élvezzük a roncsderbyt. Azt is gondolom lesz még sokkal jobb formája a fiainknak és nincsen itt a világ vége, de most tényleg nem vagyunk valami nagy formában és ezt érdemes elismerni. Remélem a végelszámolásnál azért túlzottan nem kell majd izgulni a top4 helyünkért.

Abban is biztos vagyok, hogy Kloppéknak és az analitikus szakiknak is hasznos adat és tapasztalat lesz az idei szezon. Alaposan kielemezve sokat fognak belőle tanulni és ha nem is biztos ebben a szezonban, de erősebb lesz tőle a csapatunk.