Nem az eredmény bosszant

Vagyis nem az bosszant igazán, mert ebben az őrült nagy hajtásban, rövidített felkészülési időszakkal, rengeteg sérülttel és nehézséggel még mindig a tabella élén állunk, és tudtuk, hogy az idei szezon nem lesz olyan diadalmenet, mint amilyenre a tavalyi sikerült. Az idei évben simán benne van, hogy egy-egy meccset nem sikerül behúzni gyengébb csapat ellen sem. Ez történt tegnap, kár ezen többet pörögni.

A két jómadár

Viszont Matip és Keita folyamatos hiányzásaikkal egyre inkább felbosszantanak. Matip szerintem egyenesen világklasszis belső védő lehetne, mert erős a fejpárbajokban, jól lép fel a támadásokhoz, jól passzol, remek ütemérzékkel van megáldva, de a lelkem képtelen három meccset egymás után lejátszani. Imádom, mert kiváló focista, de az, hogy két meccsre jó, aztán háromra kuka ez valami hihetetlen. Különösen most, amikor két belső védő is sérült, egyet meg eladtunk a nyáron, bár amúgy tuti Lovren is akkor lenne sérült, amikor játszhatna. Tavaly hosszabbítottunk a kameruni/némettel, de lassan azt érzem, hogy el kell cserélni valamelyik Milánói csapattal. Lehet, a hideg akadályozza meg abban, hogy kibontakozhasson.

Ennél a jelenetnél azt hittem, hogy zacsin lőtték.

Keita a másik. A múltkor a Crystal Palace ellen szerintem simán MoTM teljesítményt pakolt le, de amúgy meg 1) állandóan sérült; 2) folyamatosan elnyomják, ami szintén elképesztő módon felbasz. Utóbbi miatt rangadókon nem is nagyon jut szóhoz, mert fizikálisan nem elég a nagy daráláshoz, de a betömörülő kiscsapatok ellen állat lehetne, de hát ilyenkor meg folyamatosan a rehab szobában keresi Sturridge spanjait. Vele érkezése óta nem is hosszabbítottunk, és szerintem nem is fogunk már. Viszont ez így érdekes helyzetet szül, mivel 2023-ig van szerződése, így ez az utolsó nyár, amikor igazán veszteséget tudunk minimalizálni az esetében. Kíváncsi leszek, ki fizetne érte, de a Bundesligába simán vissza tudnánk küldeni a meglátásom szerint, és így tudnánk a helyére hozni valami kevésbé sérülékeny srácot. Viszont ez így már két középpályás (Wijn helyére is kell balszeg valaki) + középső védő + a Máté által belengetett támadó, ami négy játékos érkezését jelenti a kezdő közelébe. Ez így elsőre azért soknak tűnik, főleg úgy, hogy a bevételek továbbra sem a megszokott ütemben jönnek. Érdekes nyár előtt állnak Edwardsék, nem csoda, hogy kellett az erősítés.

Sziasztok, srácok!

Szerdán folytatjuk a Newcastle ellen idegenben.