Fulham kiharang

Ez az a meccs, amit alapvetően kiválóan el lehetett volna veszíteni, hoztunk helyette egy döntetlent ami abszolút értékben nyilván nem a legjobb, cserébe a körülményeket figyelembe véve alapvetően okés.

Legalábbis nekem. Amennyire jó volt összefoglalót írni egy Wolves meccsről (bár jegyezném meg ezen a ponton, hogy az első félidő alapján az se volt csak úgy magában egy sima meccs), annyira fos ilyenkor ideállni, széttenni a kezed és azt mondani, hogy ez van srácok, lesz ez még lehet szarabb is. Wolves elleni meccsen (és az egy lényegesen jobb csapat, mint ez a Fulham) látszott mit jelent az, ha akár csak egy pillanatra is több pihenés jut a srácoknak, a Mutyi ellen meg a ki pihent, ki sérült meg vonatra egyenesen felesleges szerintem felülni, ilyen terhelés mellett kb. az edzésen is benne van egy kisebb / nagyon sérülés. Mondom ezt úgy, hogy Jota miatt talán akkor se lennék kiakadva, ha buzikupa meccsen szedi össze a térdét.

Na de nézzük nagyon egyszerűen, nagyon lecsupaszítva a tényeket: Helyzetek, lövések, akármi irányból ez egy jó döntetlen meccs volt. Xg (understat szerint) 1.73 vs 1.82 ide, szemre dettó ez maradt meg az egészből. Az első félidőben elhitték, hogy lehet valamit csinálni, az ő soft tizijüket nem fújták be, Alinak kellett fognia egy komolyabb ziccert (ami aztán les lett végül), és úgy általában volt annyi lendület a Fulhamben, hogy amennyiben beveszik az Aston Villa gumibogyót, lehet hogy 3-0 a félidő oda és nem nagyon van miről beszélni. Kaptuk is a gólt, lett is kapásból két komolyabb helyzetünk, majd nagyjából megfordult a játék képe és inkább mi tekertük a brusztbiciklit kicsit erősebben. Nálunk is lett egy újabb ziccer Hendónak hála, dehát csokimacit azért szeretem nagyon amit azért tesz, hogy az ellenfél játékát elrontsa, nem azért amit a labdával tud. Vagyhát nem tud. Kaptunk egy soft tizit, amit én onnan szoktam felismerni, hogy ha ellenünk fújják be biztos geci ideges lettem volna, így lett igazából 1-1, ami szerintem összességében fair eredmény.

Ezért lehet haragudni bárkire is? Én nem tudok, és szerintem vannak ezek az egységnyi sugarú meccsek amik után nem is kell. Bírózni nincs miért (sőt), vannak ezek a párás, nyálkás, hideg idegenbeli meccsek, ahol senkiben fel se merült, hogy a félidőben spontán utcabál alakul ki, akkora fociünnepet ülünk a tocsogó gyepen. Mindenki a végletekig fáradt? Persze. Nem csak fizikailag, szellemileg, lelkileg, spirituálisan, egészségileg, sportszakmilag, mindenhogy. Többi csapat is ebben van van? Hogy a viharba ne. Nyilván ki lehet hozni, hogy mivel több nálunk a sérült, ezért kevésbé lehet rotációval pihentetni, de ez a része is egy ilyen megmásíthatatlan része a focinak. Lehetett volna akár nyerni egy ilyen meccset is, de az én fejemben 10% esély volt rá, hogy ilyen ősfaszmakker brusztolós, sirályfején megpattanós gólokkal nyerünk valahogy mint egy proper nagycsapat, 80% volt valami hasonló kimenetelre mint ami történt, és maradék 10% arra, hogy ők nyernek 3 góllal mint a fasszopó Villa. Tök jó lenne most vállat vonogatni, hogy győzni tudás, meg dolgok, de sajnos a felső 10% nem adja magát olyan könnyen.

Lesznek még sajnos ilyen meccsek, valószínűleg nem is egy. Nem arról van szó, hogy Klopp benézte a taktikát, valaki tendenciózusan fasz volt, a bíró elfújta a sportszelet, volt egy vagy két masszív kapushiba, vagy ezek valamilyen kombinációja. Simán annyi, hogy egy 40-60%-os töltöttséggel ez a csapat ennyit tud, ugyan azt kell csinálnunk nekünk a képernyő előtt mint a csapatnak: összeszorított foggal várni, hogy térjenek vissza játékosok, újak ne sérüljenek meg és legyen pár hét amikor meg tudjuk úszni heti egy meccsel, akár 1-1 combosabb pihentetéssel a cseréknek hála. Ennyi.