Ez a Csávó egy zseni!

Lassan ott tartunk, hogy nem találunk szavakat arra, amit Jürgen Klopp Liverpoolban csinál. A hiányzó játékosok névsora a következőkből állt: a CSK; az elmúlt évek legeredményesebb játékosa; az előző szezon legtöbb gólpasszát kiosztó mezőnyjátékosa; Anglia és a csapat legjobb középhátvédje; a csapat másodikszámú középhátvédje; és a nyár leginkább várt igazolása. Ez hat!!!!6666 olyan játékos, aki alap esetben is a kezdőben kapna helyet (egyedül talán a Matip-Gomez pároson lehetne picit vitatkozni, de ezt most engedjük el). Helyüket példának okáért az éppen felépült Fabinho, a 34, lassan 35 éves James Milner és a 19!!!! éves éves Curtis Jones vette át. Ezekkel együtt sikerült lesimázni a BR vezette Leicestert. Durca. Danke, Jürgen, maradj kérlek örökre.

Egy-két meredek helyzetet (Barnes lövése az első félidőben) leszámítva nagyon egyben volt ez a tegnapi teljesítmény. Nekem Robertson kimagasló játéka, a középső védőpáros légiereje (Matip, de hiányoztál) és Milner fáradhatatlansága jött át leginkább. Egyébként Millyről pont szombaton beszélgettünk a srácokkal a könyvcsomagolás közepette, hogy már öreg is, meg lassú is, szélsővédőnek is, pláne a középpályára, azt nézz oda mit művelt tegnap. Apropó könyv, erről a héten jövünk további részletekkel. Jó hír, hogy a patronálóknak, akik megadták a címüket, már becsomagoltuk és felcímkéztük a könyvet. Rossz hír, hogy a teherpostának szombaton nem volt kedve dolgozni, ezen rajta vagyunk, de a hó végéig a küldemények nagy része meg fog érkezni hozzátok!

A középpálya nekem nagyon bejött, remekül mozgott együtt a Wijnaldum-Jones-Keita hármas. Utóbbi a kis kedvencem, de lassan kezd abba a kategóriába kerülni, ahol OX is tanyázik.

Ekkor mesterünk meghúzta a váratlant, és Milnert a középpályára vezényelte, így beállt a 19 éves Neco Williams. Hihetetlen, hogy van három olyan akadémista is az első keretben, akiket bármikor be lehet dobni. Klopp nem fél használni ezeket a srácokat, akik rendre meghálálják a bizalmat, és remek játékkal rukkolnak elő. Nekik is köszönhetően végül simán, 3-0-ra sikerült legyőzni a rókákat, amivel 64 meccsesre nőtt a veretlenségi sorozatunk az Anfielden. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen fejlődésen ment keresztül a klub az elmúlt években Jürgen Klopp alatt.

Szerdán újabb meccs, erősen rotált csapatot várok, mert szombaton 13:30-kor már újra pályán lesznek a srácok a Brighton ellen. Nagyon ügyes kis csapat az, senkit ne tévesszen meg a mostani helyezésük a tabellán. A heti két összecsapás közül nálam egyértelműen a második a prioritás, de hétközben jó lenne azért egy x.