Norwich kiharang

A téli szünet utáni első meccsen a Norwich csapatával játszottunk szombat este. Talán nem ez volt a hónap legfontosabb meccse, viszont a soron következő BL mérkőzésünk előtt jól jött, hogy a srácok sikerrel vették a hétvégi akadályt. Rehab, edzés és irány Madridba, ahol kedden újra pályán leszünk.

Jajj, bocsmán, de a képpel kicsit visszaugrottam az időben. Nekem egy Norwich elleni idegenbeli meccsről mindig a sok gól jut az eszembe. Volt amikor Suarez miatt folyt a tejszín, de akadt olyan alkalom is, amikor Lallana utolsó perces győztes gólja miatt tört be Klopp szemüvege. De rég is volt atyaég, mégis olyan közelinek tűnik. Mekkora utat tettünk meg azóta.

Gyorsba vissza a hétvégére. Kicsit tarthattunk attól, hogy a szünet után valamelyest döcögősebben gurul majd a szekér, de hála az égnek ennek nyomát sem láthattuk. Firmino pörgött, Szalah próbálkozott, Keita robotolt, Hendo meg Hendo. Egyébként tök érdekes, hogy kerül egyre inkább előtérbe angol barátunk, hiszen legutóbb Robbo nyilatkozta róla, hogy nála ő a szezon játékosa. Örülök neki, megérdemli. Nem a legtechnikásabb, legügyesebb játékos ebben a keretben, és a korábbi csapatkapitányok között sem, de hogy piszkosul akarja a sikert az fix.

A meccsen egyébként, ha kicsit szerencsésebbek vagyunk / jobban koncentrálunk, akkor Keita révén már korábban is megszerezhettük volna a vezető gólt, de erre várni kellett Mané barátunk becseréléséig. Nálam egyébként Mané a Klopp éra legjobb igazolása, hiszen úgy jött ide, hogy kutya füle nem volt akkor még Kloppon kívül, és vele sikerült elérni a BL selejtezőt, ami megágyazott annak, hogy olyan játékosokat tudjunk igazolni, mint Szalah, OX, VvD vagy Alisson. Ez egy vitaindító felvetés egyébként. Lentebb írjátok meg, Ti kint tekintetek az elmúlt pár év legjobb igazolásnak. Lehet ennek amúgy annyira Máté nem fog örülni, mert ezt tartogatta körkérdésnek a kövi válogatott szünetre, de nem baj, ezért max én fogok kikapni.

Ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül, az a védelem. Ali barátunk vezeti a kapott gól nélküli rangsort 10 meccsel, úgy hogy 7!!!! mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a második legkevesebb gólt kapó Dean Henderson. (Az angol srác egyébként elég nagyképű nekem, ennek ellenére a teljesítménye alapján erősen szorgalmaznám Picford helyére az angol válogatottba.) Hétvégén megint volt egy piszok nagy mentése brazil barátunknak, aki jelen állás szerint a világ legjobb kapusa, legalábbis a forma alapján kevés jobbat tudnék mondani nála. Azt azonban fontos kiemelni, hogy ebben a remek védekezésben legalább ekkora szerepe van a középső védőknek, és a szélsővédők mögötti megnyíló területet védő középpályásoknak is. A Gomez – VvD kettős a gyorsaságuknak köszönhetően lubickolnak ebben a magasra tolt védelemben. Hol van már az őszi Sterlinges incidens és a formán kívüli játék Gomeznél. Szezonon belül ekkora formajavulás hatalmas mentális erőről tesz tanubizonyságot a még mindig csak 22 éves játékosnál.

Amennyiben egy hét múlva hétfőn behúzzuk a következő bajnoki meccset a West Ham ellen, akkor utolérjük az űrCity 18 meccses győzelmi rekordját. Előtte azonban még jelenésünk van ott, ahol júniusban Klopp, a csapat és a stáb először (de nagy valószínűséggel nem utoljára) a mennybe ment.