Video killed the radio…

Történelminek indult, aztán nem lett történelmi, de aztán mégis az lett. A FA-kupa meccsünkre emlékezünk ebben a posztban, mely mesébe illőre sikeredett a komédiásabb ízlés szerint is.

10 éveset nosztaligázunk mi idén, amibe egy rádiós közvetítés is belefért még anno a 3000 kommentes szurkolói szekcióval. Tett volna az FA érte, hogy megismételjük ezt az emléket, hisz meccs előtt sztornózta a tv-közvetítést. Mint mikor Petike sírva elszalad az anyukájához, hogy de hát megdobott a Joci egy sárgolyóval. Jocika meg áll, hogy de cseszd meg csak épp ásóval daráltam az újabb vödör sarat a gigaváram építéséhez.

Megfejtést én még mindig nem láttam, hogy hogyan is láthattuk a meccset streamen, stabilan, kommentárral. Valószínűleg valami LFC TV-s dolog csúszott át a háztetők antennáin. Annyi baj legyen, az FA nemhogy a saját lábába lőtt, de még vissza is pattant a golyó a körméről a füle tövébe.

Szóval eme történelmiség elvesztve, viszont az, hogy a PL-ben kb. először téli „szünetet” adtak, és így az U21 ment ki gyakorlatilag a Srúz ellen, az história. A meccs még inkább. Sajnos a csemetéket csak elvétve követem, így ez a performanszié eléggé meglepett, a pozitív irányban. Az ifi Pool Klopp és Krawietz playbookját játszó dzsigolónak a kisöccse volt egy az egyben. Okosan épített presszing, gyilkos transition play, kegyetlen magas (VVD-ék is megirigylik) védelmi vonal és parádés, pontos, gyors-passzos játék. Megspékelve egy jó kapusteljesítménnyel, egy stabil holland CB-vel, gyors szélsővédőkkel és a Chirivella-Jonesy tengellyel. Hát komolyan mondom, újranézném.

Ifjonc dzsigolók

A Shrews ugyanakkor meglepően behúzott seggel jött. Komolyan mondom, még ez is gyilkosan jó döntés volt Klopptól: ha kiáll az A csapat, akkor hasonlóan motivált az ellen, mint az első meccsen, így viszont látványosan azt sem tudták, hogy most akkor az a gázabb, ha a kicsik ellen fulladoznak a sikerért, vagy ha az Anfielden csak a C csapat ellen mennek tovább. Semmi igazán értékelhetőt tőlük nem láttam, persze igaz, hogy ehhez a Liverpool nagyon szép teljesítménye is kellett. A gólt abszolút megérdemeltük, akárcsak a továbbjutást.

Szóval az FA – bár tudtán kívül – de sikeresen definiáltatta újra dédelgetett kupáját a Liverpoollal: adj tétmeccseket az utánpótlás csapatoknak – akár a saját 50 ezres éneklős közönségük előtt -, akik aztán izgalmas meccset játszanak + fejlődnek (v. ö. utánpótlás liga színvonala), a felnőttek pihennek a PL-BL színvonal tartására, a harmadligásoknak pedig valódi esélyük van (meg pénzük, ha nem hülye óvodás épp az FA). Nem mondom, hogy ez nem egyezik a Ligakupa definíciójával, de ez az anfieldi meccs kurva jó, a maga nemében történelmi volt. Ezt a magasba repülő kezek és hangorkán is jelezte a végső sípszónál. Ugyanilyen folytatásban reménykedem a Chelsea ellen.