Gyerekjáték

Egyrészt egészen fantasztikus ez a videó. Az embertenger, a zászlók, a színek amiket nem látunk, és persze a skandálás, ami bármelyik korszakból jöhetne. Tényleg fantasztikus.

Ettől még szerintem nagyon kevés Liverpool-szurkoló van aki nem értene egyet Klopp döntésével, miszerint téli szünet van mindekinek a felnőtt csapatból. Mindenkinek, Originek, Lovrennek, Lallanának, ha Clyde egészséges lenne (igen, még nálunk van), akkor neki is az lenne. A legtapasztaltabb játékosunk a pályán Curtis Jones lesz, ami egy fokkal azért még mindig jobb, mint az Aston Villa elleni kezdőnk, de na.

Ezzel együtt egy lényegében ismeretlen csapatot fogunk látni a pályán, és most már a padon is. A csapatot ugyanis az U23 edzője, Neil Critchley vezeti majd, aki saját bevallása szerint sem álmodott soha arról, hogy az Anfielden ő fog főedzőként meccselni Liverpoolként. Ennél legalább egy fokkal azért már tapasztaltabbak a játékosai a ligakupa miatt, de ez még mindig inkább egy U19-U20 keret, és semmivel sem több. Az, hogy őket mennyire fogja megütni az Anfield szelleme pozitív vagy negatív irányba, arra tudnék fogadni most, mindenestre valószínűleg még egy ilyen nem kifejezetten reményteli meccsre is teltházat tud csinálni a klub a jegyeladások alapján.

Ennek jobban nálunk talán csak a Shrewsbury örül, jobban csilingel a kassza ott, és azért valljuk be, teljesen megérdemelten. Valami megmaradt szépsége azért mégis van még ennek az FA kupának, de ettől függetlenül, aki erre hivatkozva próbál beleállni Kloppba, az egyszerűen nem látja át a világ rendjét.

A dolgokat a helyükön kell kezelni, és remélhetőleg a ezt az U20 is tudja. Mert azért azt ne felejtsük el, hogy nekik ez most egy hatalmas lehetőség az életben, ha valamikor át lehet törni azt a baromi vastag plafont ami fölöttük tornyosul, akkor az most van. És ezzel a leosztással így mindenki nyer, lényegében függetlenül a meccs eredményétől. Hogy lehetne ez így egy rossz döntés, hát mi kéne ennél több?

(Mondjuk az, hogy valaki vagy valami közvetítse a meccset, mert ezzel lehetnek gondok. De bízzunk a legjobbakban, meg abban, hogy nem kell rádiózni. Bár azok is micsoda idők voltak.)