Cirmi for presidente

Karaj hétvége volt, de kezdjük a mi meccsünkkel. Pool-Soton 4:0.

Mané lábadozásával Kloppéknak ugye a Fab3 harmadát be kell tömni átmenetileg. Ez legutóbb Origi személye lett, de hát a tökéletes squad playertől kezdőben nem várhatsz megváltást, úgyhogy most Ox-ra esett a választás. Nem ecc-pecc metodológiával történt azért ez: Ox a sokadik műtéte után is úgy fut, mint Hendo pre-Milner korszakában: gyorsan. Ez védekezésben nagyon fontosnak bizonyult a marhára fitt Soton ellen. Annál is inkább, hisz az agyonhasznált és mostanában még a jövőjét is megkérdőjelező Gini néha a seggén veszi a levegőt – direkt vagy sem – és így inkább ő lett sokszor a bal oldali félpálya középső részén előre tolva, amiből jött is nem egy kiugratás.

Ami még változás volt az elmúlt egy év Liverpooljához képest, hogy Henderson Fabi visszatértével most éppen sztenderd box-to-box középpályássá lett kinevezve. Ami nem változás az elmúlt egy év Liverpooljához képest, hogy bárhova teszed a középpályán ezt a csávót, god módban lehozza. Felül is vizsgálhatnám a poszt címét ezen a ponton, de hát mégiscsak Hendon van a karszalag. Szóval elég annyi, hogy jól van az úgy éppen.

Gomi és Virgil szinergiája a Soton meccsen hagyott kívánni valót maga után. Rendszeresen mozgatta ki egyiküket (főleg Gomezt) Long vagy Ingsy, ami miatt a köztük lévő vonalterület Skrtel-Sakho-i időket idézett, és sokszor Allisonon múlt a 0-0 tartása. Baromi jó egy Southampton ez ismételten. A Red Bull vonalas Hasenhüttl szépen neveli beléjük a presszinget és a cápaéletet, mindezt magas önbizalmi fokkal. Izzadtunk az első félidőben rendesen, és nem azért mert annyira rosszak lettünk volna, hanem mert rég volt már ennyire szellemes, bátor és fáradhatatlan ellenfelünk az Anfielden.

A jó, bár nem tökéletes presszingjük sokszor kényszerítette a hátvédjeinket a labda előrevágására. Ezt idén persze sebészi pontossággal művelik, de a Soton jól nyomott, és nagyon gyenge hosszú labda pontosságba ejtett minket. Megspékelve mindezt a szélső hátvédjeink fáradtságával és sok labdavesztésével, pontatlanságával. Azért, ha azt mondják a félidő vége felé, hogy 4-0-ra simázzuk őket, akkor gejzírként köpöm ki a sört utat engedve önfeledt hahotámnak. Bár őszintén még ezen a félidei Poolon sem lehetett érezni bármi nem is olyan régi „Liverpoolosat”: teljesen biztosnak tűnt ez is, vagy legalábbis azért éreztük a szívünkben.

Mert hogy nemcsak Henderson szaladgált szokatlan pozíciókban, de zseniálisan a pályán, de a 9-esben játszó cigánygyerek is olyat művelt, hogy ilyen brazil teljesítmények okán még azt is átgondolja a vőlegény ember, hogy az Amazonas felé vegye a nászút irányát tengerparti helyekről. Cirmitől már nem szokatlan, hogy a hamis 9-esnél is hamisabb a kis hamis, na de szombaton konkrétan Fabinhohoz járt hátra pacsizni és Gomezékhez joga bonitozni. Ha Hendersonra azt mondom, hogy komplex játékos a tegnapi meccsünk után, akkor Firmino a Fermat-sejtés bizonyítása. Most épp nem csak presszinget irányított, és szervezte a szokásosnál is kegyetlenebb hatékonyságú transition play-ünket, de adta a falat kenyeret a középpálya stabilitásához és húzta felfelé jelenlétével és passzaival is a védelmi vonalunkat. Ami egyébként őrülten magas volt megint, bárki szopkodná a kontragólokat egy ilyen méretes falloszmutogatásnak tűnő stratégiai lépésből, mi meg simán hoztunk egy clean sheetet megint. Azt hiszem 9 vagy 10 PL-meccsen 1 darab kapott góllal. Nem írok több számot, mert ezt tényleg nem lehet már fokozni hétről hétre.

Győzelmi smúz

A második félidő első felében pedig pont azt csináltuk, amit nem egy, hanem a top csapat csinál, mikor hirtelen megmarkolják a nyakát: kis szerencsével, de még inkább magabiztossággal nem hagyjuk, hogy vesén szúrjanak, majd totális kontrollt és koncentrációt tartva beverünk 2 helyzetből 2-t az ellenfél arcába. A napot aztán 3 Cirmi assziszttal (na meg egy Hendersonnal) zárjuk, és úgy távozik mindenki a tett színhelyéről, hogy igazából csodálkozunk, hogy volt olyan csapat, akit nem K.O.-ztunk 5-tel.

73/75 pont, ami 2.92-es ppg. A láncot nem, de a logarlécet ledobom. A City pedig közben ugye 2.04-en (kösz Mouci), amivel a top4 dagonya körül szokás egyensúlyozni. Ez most már itt kérem tényleg a csillagos ötösre megírt matek záróvizsga vesszőhibáktól való javítgatása, mielőtt felhívnak a színpadra eredményt hirdetni.