Következő erőpróba: Wolverhampton

A Szigeten az ünnepek alatt sem áll meg az élet, és vasárnap tovább folytatódik a hajtás. A Liverpool csütörtökön legyőzte a második Leicester City csapatát, míg a Wolves péntek este 2-0-s hátrányból – igaz emberelőnyben – fordított és nyert a tavalyi bajnok Man City ellen. Ennek következtében mindkét csapat pozitívan (de a Farkasok talán fáradtabban) várja a délutáni találkozót.

Csütörtök este jött a CS, a védelem úgy tűnik összeállt, Keita megérkezett újra, Hendo remekül pótolja Fabot, Firmino beverte. Kétszer is. Külön kiemelést érdemelt TAA, aki elképesztő terhelést kap nagyon fiatalon, és mégis remekül helytáll. Jobb védő pozíciójából határozza meg a csapat játékát. Mit szépítsük, zseni a srác. Hamarosan kap egy hosszabb posztot is, de Csongrád megyében is nagy az ünnepi hajtás, akár csak Liverpoolban, így ez valószínűleg átcsúszik a jövő évre.

Ami a Wolvest illeti, a szezon elején mindenki azt hitte, hogy a keret nem fogja bírni az EL okozta kettős terhelést, de egyelőre úgy tűnik, hogy erről nekik senki sem szólt. A szezon elején talán picit beragadtak, de az elmúlt tíz meccses forma alapján a legjobb négyben vannak (igaz, mi még ígyis 9 pontot verünk rájuk, ami valami elképesztő teljesítmény). A tavalyi rekord vétel Traoré helyét most találta meg Nuno (akit amúgy én tökre bírok), aki +15 kiló izmával jelentős veszélyforrást jelent minden védelemre (igaz Mendy?). Érdekesség még Coady személye, aki remekül megtalálta a helyét a Farkasonkál, aminek én személy szerint tökre örülök.

Izgalmas kis meccs lesz, muszáj nyerni, muszáj tartani a távolságot, mert amíg nincs meg matematikailag a bajnoki cím, addig én nem tudok hátradőlni.

Érdekesség képpen itt hagyok egy képet 2010-ből, amikor a Liverpool pont ezen a napon fogadta hazai pályán a Wolves csapatát. Az edzőt Roy Hodgsonnak hívták, az eredmény pedig 0-1 lett. Reményeink szerint ma más eredmény fog születni.