Majd jövőre

„Az országos matematikaverseny döntője ezennel elindult, az óra ketyeg. Önöknek 5 kerek órájuk van az 5 feladat megoldására és kidolgozására. Jó munkát kívánok.”

A padra fordulok a körülbelül 30 üres A4-es lapom és B5-ös lapra nyomtatott öt feladat felé. Közben látom a menő csávók csalafinta mosolyát felém, és érzem ahogy kiröhögnek, hogy én nekem aztán semmi helyem itt. De a tanár is olyan furán néz rám a szemüvegén át, meg az a szájtartás – biztos ez is a leghülyébbnek tart itt a teremben. Vannak azért páran megszeppenve, legalább ők nem piszkálódó tekintettel néznek felém, vagyis ők szerintem nem is néznek. De mind azt gondolja, hogy na majd ez itt a legmagasabb megyei pontszámmal meg a régi áltsulis eredményhalmozataival, na majd ez itt persze, úgysem éri el az első helyezett pontot. Évek óta próbálkozik, mindig csúfos bukás volt, olykor látványos. De hát persze elmondta a tanár-padtárs-szülő, hogy nincs pánik, majd jövőre. De nincs már nagyon több év. Úgyhogy tudod mit, baszd meg? Kimegyek egy kávéért még ide a Frei-be, elküldök egy üzenetet a haveroknak, hogy estére pezsgőt hűtsenek, felhívom a vörös csajom, hogy igen, szeretlek, elszívom a zakózsebben lapuló 40 perces kubait közben, visszamegyek, kurva hangosan felszürcsölöm a dupla presszómat, berakom a metált bömbölve a fülembe, és agyonvágom ezt a sok pesti faszparasztot egy fullos megoldáshalmazzal, amire még egy élvezeti értéket is fröccsentek deriváltként a végére. És akkor majd jövőre körbenézek ugyanitt a sok hülyegyereken és én röhögök bele az izzadó pofájukba, hogy megremegjen a seggükön a gatya mielőtt felemelik a tollat.

Olyan nyugodtsággal ültem le a City-t 2 napja elverő Wolves elleni meccs elé, hogy talán még a kubai is elalszik a számban, ha nincs a kezdőbe jelentve Lallana. De lett, meg persze pont vele is annyira lettünk henger, mint amennyire a korszakos City volt szokott. Presszing megy – nyilván decemberben megtekergetve ahogy kell -, hosszú belöbbölt indítások mennek, ahogy azt senki nem tudja egy sünöző angol csapat ellen. VVD mértani passzai úgy suhantak a box környékére, mint ahogy Brees dobálja a TD passzokat. Pontosan.

4., jah…

A VAR persze ismét nevetség tárgya lett. Az első eset (Lallana váll-kéz) egyébként egy pont helyes és helyénvaló használata volt a videóbírónak. Persze itt adódik a kérdés, hogy a pattanás irányából adódóan hogyan tudta kéznek fújni Taylor, illetve még két lépést feljebb: miért ilyen szar ez a kézszabály úgy általában a fociban? Azt sem értem, hogy ha izomból karon lőnek 2 méterről, akkor mégis mi a vért tehetsz az ellen, hogy ne legyen 99%-os ziccer (tizenegyes) a csapatod ellen?

A második VAR-t pedig majd 200 év múlva fogják mutogatni az übermenscheknek az iskolában, hogy nézzétek, ennyire voltak primitívek ezek az európaiak. Idézetekkel összefoglalva:

vadkacsa: „Ettől kivagyok, hogy mozgatják a szálkeresztet pixelre, aztán bebasznak egy 17 centi vastag kék vonalat…”

jariise: pixelhalmaz cipő, a megállítás pillanata is faszság önmagában, hisz lehet azt tekergetni, nem egyértelmű az utolsó cipőérintés-pillanat

focimer: „A VAR szerintem akkor lenne igazán jó dolog – leszámítva a sok gól előtti tévedést – ha azt a sok fetrengő szimulánst szűrné ki”

Hát ezaz. Ez a szar pont azt nem teljesíti meg, amiért életre keltették. Semmivel sem pontosabb a bírói ítélkezés, még több percet áll a játék, a sok szimulánst nem szűri, és totálisan inkonzisztens, amitől még inkább kiszámíthatatlan az ítélkezés. Nyilván ha a _hülye amerikaiak jól tudják csinálni, akkor mi máshogy fogjuk (ítélet változtatás kizárólag, ha egyértelmű bizonyíték van a pályán hozott döntés ellentétére). Borzalmas ebben a formájában, nagyon sok fejlesztenivalót kéne eszközölni ezen a bukott béta verzión, de hát FA….

Elég a virtuális bírózásból. Szóval Lallana még mindig egy kurva jó squad playa’, Salah majd kinövi, Mané meg úgy védekezik, mintha nem egy földrész legjobb támadója lenne. A pad sajnos azért nagyon kezd karcsú lenni, talán ez a legnagyobb ellenfele ennek a Liverpoolnak a bajnoki címért folyó „küzdelemben”.

A második félidő gyönyörűen adta megint vissza, hogyan teszik meg percre hangoltan Kloppék azt az epszilonozást, amivel még egy csupa Lovren kispaddal és végigvinnék majd’ veretlenül a szezont.

Jó ez a Wolves tényleg, simán a Chelsea előtt kéne lenniük. Ne felejtsük, hogy az újabb epszilonos győzelmet január végén majd egy idegenbeli meccs is követi ellenük, úgyhogy azért itt még kell izzadni rendesen. És kívánom, hogy majd jövőre is 2.6 feletti ppg-t hozzunk ezen a cirádás matekversenyen.