Kik laknak az Emiratesben?

Olyan baromi jók vagyunk, hogy már már közönnyel vegyes unalommal estem be a „rangadó” elé. A szombati meccsen tökéletesen megmutatkozott a két csapat közti jelenlegi különbség. Újabb pillanatképet kaptunk arról (már ha a 97 pont és a két BL döntő valakinek kevés lenne), hogy az elmúlt évek alázatos munkájának köszönhetően a top6-ban jócskán meghaladtuk az sokáig megközelíthetetlennek tűnő, kiegyensúlyozott örök negyedik Arsenalt.

Igazából ezt a rangadós hozzáállást már láttuk, csak egy másik kedvencünktől, Josétól. Emery lefénymásolta David Luiz dinamós füzeteit és a valaha volt legmélyebb Arsenalt küldte pályára idegenben. 4-diamond-2-es felállást abszolút passzív játékokot mutatott, arra számítva, hogy majd egy-egy kontra végigfut és legalább Alisson hiányában sikerül az Anfielden meglepni a csapatot. Nem ördögtől való gondolat ez, tavaly decemberben ennek az ellenkezőjébe tört bele Emery ágyúja, amikor a meccs elején igen magasan támadták Fabinhot, Lovrent és a szélsővédőket, ezzel megnehezítve a labdakihozatalunkat. Ennek eredménye egy Bobby magic meccs lett. Azon a meccsen a magas presszing miatt nyíló területek okozták az Arsenal vesztét, így most ezt teljesen kiköszöbölve semmilyen területet nem hagyott a tizenhatos környékén Emery.

Csak 3 évet késett el ezzel az elgondolásával, hogy a Liverpoolt pozíciós játékra kényszerítve lepje meg. Mindenki emlékszik mennyire szenvedtünk és vártuk a Coutinho lepkefingót, mint csodafegyvert a Burnley-West Ham-Watford-Stoke-féle gőzvasutas csapatok ellen. Ennek egyrészt már jóideje vége és nyoma sincs görcsösségnek, ha egy ellenfél átadja a labdát és a területet és nincs mit gégén presszingelni. Hiába építette fel stratégiáját Emery arra, hogy egy Auba-Pepe kontra majd betalál, ha emellett végtelen teret és időt hagyott az elmúlt szezon két legtöbb gólpasszt adó játékosainak. Robbo és TAA a gyémántnak köszönhetően nem találkoztak ellenféllel és az alap 4-3-3-as felállásunk 2-5-3-ra módosult a hőtérképen. Csak időkérdése volt, hogy egy beadás embert talál, legyen az akció vagy rögzített.

Ebből következve hiába szereztünk labdát magasan a letámadásnak köszönhetően mindig volt elég védő a labda mögött, így ezzel jól kockáztatott Emery. Ellenben a folyamatos védekezésre nem volt felkészülve csapata. Alapvetően nem ez az Arsenal játéka, a szükséges automatizmusok hiányoztak a játékukból, ami tovább fokozta a fölényünket. Meccs közben azon járt az eszem, hogy baszki milyen jók vagyunk és még Milnert be sem hoztuk. VVD és Matip kiválóan védték le a kontrákat, utóbbinak nem csak a gólja miatt jár a keksz, csak maradjon egészséges és szállítsa a signiture szólóit meccsről meccsre.

Jó kérdés sikerült-e volna megroppantani minket egy kontrával, de feltételezem a végére hasonlóan megfordult volna az eredmény annyira big dick kisugárzással jártunk a pálya bármely pontján. Az Arsenal játékosait jobban kizökkentette a komfortzónájukból ez a taktika, mint a Liverpoolt, és ez egy BL döntős és rekord pontot szerző gárdával szemben megint végzetesnek bizonyult. Nyilván, ha a minőségbeli és összeszokottságbeli különbséget akar valaki eltüntetni a pályán, akkor kockáztatni kell, de kifejezetten kellemetlen ez az Arsenal szimpatizánsoknak, hogy Emery Watfordnak öltöztette övéit a szezon első rangadójára. A góljaink szépen zárták le a meccset viszonylag korán, így hiába módosított a diamondon, csak a szépségtapaszra volt elég. Lehet tényleg ennyire sima volt, lehet az allergia gyógyszer + hőség kombó miatt, de a végén be-behunytam a szemem a meccsbe.

https://twitter.com/MoMoneyMoSaIah/status/1165363204949716992?s=20
<3

Mivel sikerült addig szopnom az allergia faszát a héten, hogy megvolt a BL sorsolás, hát álljon itt a csoportunk: Liverpool, Napoli, Salzburg, Genk. Remek csoport ez, jóval kevesebb erőfeszítést igényel majd, mint tavaly. Nem kell azon feszülni, hogy Helsinki az Nyugat-e még. Alisson és VVD megkapták a megérdemelt díjukat, valamint VVD lett a legjobb a kinemszarjale-díj szavazáson, jár neki a keksz!

shit’s on fire

Kockázatot vállalt Emery, hiszen kockázat nélkül nem lehet mostanság bevenni az Anfieldet, de a majd csak lesz egy jó kontránk tervvel szomorúan buszozhattak haza ágyútöltelék.