Mi vagyunk a fa tetején

Összességében magabiztos három pont, a mikulás/jézuska/angyalka a fa tetején majd a tábla tetején talál minket, ráadásul a többieknél többet is pihenhetünk a boxing dayre. Mi mást lehet még kívánni?

Hát nem sokkal többet, így is tömve vagyunk. Szinte percről percre jönnek ki az újabb érdekesnél érdekesebb rekordok és az érdektelennél érdektelenebb statisztikák (komolyan, kit érdekel Alisson két gólhoz vezető hibája kontra Karius&Minyon, ha egyszer vagy 10 pontot mentett nekünk legalább), és fordulóról fordulóra jönnek az eredmények. Szépen gyűlnek a pontok (48 pötty, te jó ég), pörög-forog a csapat, és még csak gólt is alig kapunk. Szabályosat meg még annál kevesebbet.

Ráadásul még mindig veretlenek vagyunk!

Oké, persze, van hiba a játékban, tök jó lenne vörösen izzó tejszínes nyársra húzni mindenkit, de hát maraton van. És még féltávnál se vagyunk. De micsoda féltávnál nem vagyunk még! (Nem fogom leírni, mindenki tudja, látja, érti, érzi.)

Ennek pedig ma a Wolves látta kárát, hát van ilyen. Ugyanakkor ha kicsit kimászunk a saját örömkönnyeinkkel teli forró fürdőből, akkor igazán megéri megjegyezni magunknak mind ezt a mostani Wolverhamptont, mind a játékosait. Egyáltalán nem véletlen ugyanis hogy döntetleneztek mindkét manchesteri csapattal, az Arsenallal, a Chelsea-nek meg még csak pontot sem engedtek. Ha nem olvadnának le – úgy, ahogy mi tettük mindig tradicionálisan – a tökutolsók ellen, akkor nem a best of bottom14 trónjáért hajthatnának, hanem simán elférnének az ötödik Arsenal és a hatodik United közti űrben. Ezek a Wolves állatok nagyon kemény állatok. Meg is érdemlik, hogy egy kicsit jobban megismerjük őket, így két karácsonyi csomagolás közt.

Maga a lavina másfél éve indult, amikor Paul Lambertet kirakták a csapat padjáról. Rém gyenge szezont futott a Wolves a Champóban, 46 meccsen az 58 pont bántóan közeli az 51 ponttal még kieső Blackburnhöz, igazán érett az a felmondólevél. A pozitív fordulat a Porto szintén kirúgott menedzserének, Nunonak a leigazolásával történt – így kell újraépíteni egy karriert, előtte a Valenciától meg egy szezonközbeni felmondással jött el -, aki egyből rámarkolt a kormányrúdra. Át is emelt két kulcsembert, Nevest és Jotát a Portóból, a következő szezont pedig 99 ponttal és +43-as gólkülönbséggel húzták be úgy, hogy az utolsó meccsüket leadták a tökutolsó Sunderlandnek.

A PL mézesbödönéhez odaférve pedig indult a következő portugál hullám Rui Patricioval és Moutinhoval, kiegészítve még a Barcelonából ismerős, de nem portugál Traoréval. Ezzel az emberanyaggal pedig már lehet szántani, hátul a masszív védelem (19 gól a előttünk top5-ös helyezés), elöl pedig a fiatal és proaktív portugál pakk, nem csoda, hogy kizsákmányolják a nagyvadakat is.

De minket ugyan nem!

Ez mondjuk most nem mindig csak rajtunk múlt, ha kicsit élesebbek, akkor nagyon feszült meccs is kijöhetett volna ebből, de nem így történt végül, ahogy mostanában soha nem történik így. Végtelenül izgalmas lehet most az elmúlt másfél évet nézve Wolves-drukkernek lenni, bőven benne volt az ő szemszögükből, hogy elgáncsolnak majd minket is úgy, ahogy már mindenkibe rúgtak egyet, de van egy sztori, aminél az övék nem nagyobb, aminél nem izgalmasabb Wolves-drukkernek lenni. És ez a sztori vagyunk mi.

Mert bár nagyon lassan bontakozik ki a cselekmény időben, de minden egyes lépéssel csak nő és nő bennünk a feszültség és a várakozás. Vajon tényleg meg lehet csinálni? És mi meg tudjuk csinálni? Marha sok van még addig, mire válasz lesz, de minden egyes ilyen lépéssel csak egyre izgalmasabb és izgalmasabb lesz a történet. Egy igazolás, egy győztes BL-párharc, egy kiszenvedett három pont mind-mind egy újabb kő az útban, és végtelenül izgatott vagyok már most is attól, hogy mi lesz. Lehet semmi, lehet minden, de még mindig az út a lényeg. Erre pedig egy újabb szép követ tudtunk ma letenni a baromi szimpatikus Wolverhampton legyőzésével.

Karácsony után folytatjuk, 26-án már nagyon ideje lesz a gyógysörnek és a gyógymeccsnek, a Newcastle jön az Anfieldre 16 órára. Ott találkozunk, addig pedig mindenkinek kellemes ünnepeket, és hasonlóan jó ajándékokat: