Boxing Day beharang

Tavaly karácsonykor magányos voltam. Kaptam ajándékot, vöröset, bár akkor azt még drágaságnak, semmint igaz kulcsnak reméltem. A csapatom verte a Swans-t 5-0-ra boxing day-en, de a City már 20 pont távolságból integetett vissza a mezőnynek. Aztán BL-döntőig mentem az ajándékból, nyáron pedig újabb vörös ajándékot kaptam. Így aztán PL-rekordot döntött a csapatom és vezetik a ligát karácsonykor. Többé már nem leszek magányos.15-3-0, decemberre megvilágosító játék, rekordok sora, és remény. Nincs sok minden, amit magyarázni kéne a karácsonyi bejgli mellé. Mindenki tudja, hogy mi a cél. Azt pedig minden izgulós tudja, hogyan vesztettünk el Klopp alatt már 3 kupadöntőt, és amúgy is majd 30 éve minden egyes szezont Angliában. Ja meg nyilván eddig is mindig csak Liverpool névvel lehetett elveszteni PL-t, ha karácsonykor vezetted.

Én is szoktam izgulni, hogy mi van a karácsonyi ajándékdobozban. Ez az egész doboz értelme. Hogy izgulj, mielőtt kibontod. De pont addig, utána viszont örülj vagy épp szomorkodj, ha olyan. A 2018/19-es szezon ajándékdobozáról egyelőre egy dolgot látunk: nagy, szép, fogalmam sincs mi van benne, és ha megrázom, zörög. És most néha azon izgulunk, hogy leejtjük kinyitás előtt. Kurva jó érzés izgulni, de ne sírjatok, ha néha kicsit leesik kibontás előtt. Mert minden bizonnyal néha kicsit le fog pottyanni, meg ez a kékbe öltözött pufók gyerek még rá is akar ülni. De akkor is, csak kell egy nagyot harapni a diós bejglibe, és unott arccal a seggére vágni.

A Castle jön most meglökni a karunkat. Rafától sokkal, de sokkal többet vártam, mikor a PL középmezőny messze leggazdagabb klubját vette át. Szerencsére oda azért nem süllyedt, mint „gyerekkori” PL-pajtása, Mourinho. Ettől még régi önmagától is jóval túltolja a buszozást, a 60+os labdabirtoklásunk garantált. Passzstatisztikájuk a liga egyik legrosszabbja, 14 rúgott góljuk pedig gyalázatos, a 14. hely szinte csoda. Szerencsére kontrából is gyatrák: nincs még kontragóljuk. A kiemelkedő légi párbaj nyerési arányukhoz pedig mindössze 3 set piece gól párosul.

VVD-ék ellen egyszerűen semmi ellenszerük nem látszik, a középpályán viszont ez is egy Benítez-alakulat. Itt nagyon jó teljesítményre lesz szükség Hendóéktól, különben gond lehet. Biztosan a szélekre fogunk koncentrálódni, ami jól sülhet el, de a Castle híresen szar passzjátékát ki kell hozni, méghozzá egy jól összehangolt, gyors középpályával. Értsd: full kőművesbrigádot nem tartok indokoltnak. Shaquiri játszatása nekem tetszene ma. A fal ellen Studge talán érdekes lehet, de úgyis a szokásos front3 fog kiállni, ahogy azt sikeresen, bár sokszor szerencsésen tette már idén. Salah egyre jobb formában, Mané meg már csak belejön egyszer.

Igazi brusztolós, sündisznó elleni szenvedésnek ígérkezik a mai délután. A szezon feléhez érkezünk most, és jöhet a nagy téli hajtás nem akármilyen ligaellenfelekkel. Ez a meccs tényleg csak a bemelegítés lehet az ajándékbontás érdemi részéhez. Leejteni azért nem kéne a dobozt, Rafa túlzottan nem fog lökdösődni.