Távoli farkasvonyítás

Ma este folytatódik a téli hajtás, két hazai rangadó után kisebbek felé kormányozzuk a hajót, de nem kevésbé fontos meccsek következnek újabb két top6-os csapat ellen. Nyugat-Közép Angliába utazunk, egy köpésre Birminghamtől, ahol egy dél-nyugati szerv vette át az irányítást.

Mozgalmasan telt a hét a többieknek, volt karalábé kupa, José álláskeresővé vált miután 13-óta először vertük a PL-ben otthon a Unitedet augusztus 20-át megszégyenítő lövési rátával. A legjobb az egészben, hogy fiaink egész héten regenerálódhattak, ami ritka nagy kincs ilyentájt. Fortuna áldásával ebben a szezonban elkerültük a 48 órán belüli két meccses sorsolást, így nem olyan vészes az a két rangadó 29-én és 3-án. Hiába próbáltunk idén a BL-ben idegenben letekert fordulaton játszani, eredményt nem hozott, max annyit, hogy láttuk, ez még nagyon nem megy a csapatnak.

Vendégváróék a portugál fotball szigete a szigeten (höhö, igen ennyire fáradt vagyok), Nuno Espirito Santo a Rio Ave, Valencia, Porto vonalon érkezett a csampóba, ahol egy szezon tevékenykedése után már is a PL ezüst étkészletével fogyasztja a meccseket. Nem meglepő portugál edzőként, hogy egy igen ütőképes portugál magot alakított ki a csapatában, és habár igazán aktív volt az átigazolási hajrában, a wolves igen szűk játékoskerettel operál. Két karalábé meccsükre felrakták a fakót, ezen kívül a jól megszokott kezdőbe csak a sérülések szólnak bele kis túlzással. Mondjuk ez teljesen érthető pragmatikus hozzáállás részükről. Ugyanez a felfogás tükröződik a játékukról is, stabil védekezésből szeretnek gyors támadásokat vezetni, amelyhez kitűnő elegyet adnak csampóedzett favágók és a technikailag képzett ám nem puhány portugál spílerek. Nem véletlen, hogy a középmezőny elején végeznek az idény felénél, és nyugodtan kijelenthető, kiesési gondjaik nem nagyon lesznek.

Ide érkezünk tehát, ahol nem probléma, ha védekezni kell, és egyáltalán nem megilletődöttek nagy csapatok ellen sem, bizonyítják ezt a Manchesterek és az Arsenal elleni x-ek, valamint a Chelsea legyőzése. Nem számítok könnyű meccsre, hiszen pont ezek ellen a jól kontrázó csapatok ellen szenvedtünk meg a nem túl távoli múltban. Azonban az egészen közeli múltban viszont teljesen máshogyan vesszük ezeket az akadályokat. Mutatja ezt historikusan is kiemelkedő PL rajtunk, aminek nagy része rányomható Ramsesre, aki remélem újabb 20 meccsre ellőtte a teljesen irrelevánsan saját hibából bekapott ajándék alamizsna gólját. Ideillő érdektelen stat: Karius és Mignon tavaly pont ennyi gólt kapott saját hibájából, mint idén Alisson, de majd valaki kutassa ki azt a statot, hogy hány pontot hozott nekünk a ragyásképű kedvencünk, és a exeink, hogy a lényegi rész is láttatva legyen.

A Nápoly és a United meccseken középen üdítő, hátul kevésbé vidám okokból frissítések történtek. Ha Milner egészséges, valószínűleg újra kezd majd kérdés, hogy Clyne helyén, vagy újra a középpályán. Clyne egyébként igen vállalható volt a MU ellen, hajtott, mint állat, viszont nem tagadhatja le rozsdásságát, és nem is kell, nem sokat játszott mostanság. Az összeszokatlanságok viszont lehet egy kevésbé látványos meccsen szembetűnőbbek lehetnek, mint a leiskolázott MU ellen, ahol nem volt túl sok dolga. A fokozatosság elve mellett én majd a NU ellen kezdetném otthon, had pihenjen még Trent. 

Részünkről érdekes kérdés még, hogy folytatjuk-e a 4-2-3-1/4-2-2-2-es felállást Nabyval a szélen, vagy a megszokott 4-3-3 tér vissza. Igazából a 4-2-2-2-t erős széljátékkal hasznosabbnak érzem a Wolves szokásos 3 védős felállása ellen (5 lesz az labda nélkül). A rotakapa forgása lesz még érdekes, valszeg a haza Newcastle elleni meccs a könnyebb a kettő közül, így ott várok több cserét a legerősebb kezdőnkhöz képest, már csak az utána következő Anál/Cici meccsek miatt is. Nagyon fontos sorozat ez, két felszopó meccsel ahhoz, hogy komolyat tekerjünk a bajnoki esély potméterén. Izgi lesz a karácsony!

Én búcsúzlak benneteket idénre, boldog karácsonyt és kellemes új évet minden aktív és passzív fonat felhasználónak. Reméljük ma éjjel a távolból szomorú farkasüvöltés hallatszik majd.