Házi feladat

Az egyszerűbb fajtából. Nyilván azt gondoltuk, hogy egy Liverpoolnak egy RCSF se okoz  majd komoly gondot, aztán csak pislogtunk, amikor mégis. A válogatott szünet előtt  kellett még valamit okozni, és pont annyit adtunk is ki, mint kellett.

Bevallom, nekem most nehéz Liverpool meccset nézni. Életem problémája, menjek inkább a faszba el, jogos az észrevételed, drága barátom, hogy megint már miért kell picsogni. Kicsit talán azért, mert olyan érzésem van az ilyen Fulham elleni meccsek után, hogy nem tartanak az irányvektoraink igazán sehova, és ilyen furcsa, nihilista állapotban leszek az egésztől. Nem azért, mert éppen égek kifele a posztírásból, bár egyébként ez se rossz tipp, hanem mert az utóbbi időben kifogyóban van az érzelmi hullámzás az életemből, amit a csapat játéka okoz.

Lehetett kevés pontunk, jöhettek indokolatlan pofonok, de tavaly voltak olyan meccsek, ahol azt éreztem, hogy most csak az íze miatt is, de egy kalapács formává összefogott méteressel fasszal fogunk felszögelni bárkit, de tényleg bárkit a plafonra, aki kijön a játékos kijáróból, legyen kék, fehér, hupilila, faszt se érdekli. Voltak azok az idők, amikor azért imádkoztunk, hogy álljon már le ez a hullámzás, amikor a nagyokat atomjaikra pofoztuk, a kicsiken meg átestünk, izgalmas volt, néha túlságosan is. Az idei szezonra meg ez a takarékláng szerű makacs minőség az, ami megmaradt. A standar Audi belső tér, sallangmentes, króm, nem nyiszorog, nem törik el, csak úgy van. Mintha egy kiálltvány lenne: Jobb embereink vannak, mint nektek, előbb, vagy utóbb, de nyerni fogunk, csináljatok bármit. Erre tessék, csak nyugodtan, ott a pálya, sétáljatok fel, aztán kikaptok. Nem bántásból, nem durván, ugyan, kérlek, nem akarok mi nektek rosszat, csak most ki kell kapnotok. Mi is sajnáljuk, nincs harag, igaz?

A visszacsapást vártam, bevallom. Tudom, nem csalódhatsz senkiben, csak az elvárásaidban, köszönjük Coentrao. Egy ilyen RCSF elleni blama után, a sakál utolsó ellen, gyenge közepes Champó védelemre / védekezésre készülve, egy napsütötte délutánon azt gondoltam, többet kapunk. Nem gólokban, szarom le, hogy most 2-0, vagy 4-0, de játékban, életben, energiában, érzésben. A számok szintjén lehoztuk? Persze, Cardiff meccs pepitában: 80%-ban nálunk a labda, 21 lövés, igaz abból csak 7 ment kapura, de ez azért még nem kiugróan problémás matek. Inkább ott kezdődnek a gondok, hogy Bobby, bár nem kifejezett centert tolt, volt 5 kulcspassza és pizsama. Persze, tudom mi a false 9, nem basztatásból, de ez lehetett volna egy olyan meccs is, ahol ő is és a front 3 másik két része is felborítja a pályát. Hogy aztán jöjjön Studge a 60. percben, meg Moreno támadó FB-be, meg Keita előre bohóckodni és csapjon át az egész egy nagy boldog matinéba, hogy úgy érezzük, egy kicsit azért is vannak ott a fiúk, hogy ők is jól érezzék magukat, és ezen keresztül mi is. Vagy Mané, dettó egy darab kaput találó lövéssel, és meccsek óta tartó olyan flegmával, ami még nekem is felhúzza a szemöldököm, pedig én Balotellikhez szoktam.

És itt van ennek a kvázi üresség érzésnek a másik fele, hogy lehet igazából így is csinálni. 2-0 ide, clean sheet, három pont, ki a következő, lehet befáradni. Egy Tottenham pirosban, CsicsKane befejeli a szögletet, lehet menni zuhanyozni, kösz, hogy jöttetek.  És még csak nem is arra gondolok, hogy mákunk volt azzal, hogy szabályos gólt vettek el tőlük, majd rögtön fordulásból mi szereztünk gólt, meg nagyon nem mindegy, hogy 1-0 oda vagy ide. Arra gondolok, hogy ez megint csak a kötelező volt, de egy kicsivel se több. Vannak ilyen meccsek, kellenek ilyen meccsek, amikor nem nézünk hátra, csak az eredmény számít, de nem árt, ha van előtte 2-3 olyan meccs is rövid időn belül, amit szívesen beteszünk egy 10 perces összefoglaló formájában a youtube-on 3 év múlva, mert újra átéljük azt az örömöt, amit meccs közben éreztünk.

Tényleg lehet így csinálni, és egyébként papíron lehetünk jobbak, mint tavaly voltunk, és simán lehet, hogy idén is a szezon második felére élesítjük a gőzhengert. Ha nem lenne a Shitty, még adna egy kis izgalmat, hogy azért megéri böjtölni, mert a végén talán majd nyerünk végre egy PL-t. Még így is simán lehet, hogy így lesz, csak ez a gondolatkísérlet még elég távol van attól, hogy a jelenben tudjon örömet okozni. Ami tud, az meg egy lesajnált, csúnya champószökevény csehszlovák gnóm, svájci papírokkal.