Chesterfogó

Július van. Megkezdődött a következő szezon a 2018-2019-es. Srácaink java része már edz ezerrel és a Kloppi fitnesz rezsimnek köszönhetően futnak, futnak és futnak ilyenkor a vasember Milner vezetésével. A mai napon pedig megtartjuk az első sörmeccset is 16:00-kor mikor az Angoloknak VB meccse lesz.

Az előszezon alapvetően a sokfutásos Kloppi fociban a szezon fitnesz megszerzéséről szól, hiszen szezon közben a heti meccses tortúrák alkalmával nincsen időrendesen edzeni. No meg a szponzorok igényeinek kielégítéséről.

Nagy örömömre szolgál, hogy az idei nyári sörmeccs túra – amely a vetésforgó alapján idén Amerikába viszi a csapatot – láthatóan a nagycsapatos heti 2 meccses terhelésre van tervezve. Összesen 9 sörmeccset tolnak a fiúk, úgy hogy 3-4 naponta érkeznek a meccsek.

Ki más lenne fitebb, mint a csodálatos Milner? Aki nem öregszik.

Azt gondolom az eddigi tapasztalatok alapján, hogy az Amerikai túráig tuti, de még lehet ott is félidőnként más kezdővel fogjuk nyomni. A foci tuti nem lesz egetrengető, hiszen a szezon közbenihez képest sokkal durvább fizikai megterhelésnek vannak kitéve a srácok, de ettől még öröm lesz újra Liverpool focit látni.

Azt is gondolom, hogy a keret java részének mással nem kell törődni, mint megszerezni azt a fitneszt, ami kitart májusig. Ezért is szerencsés, hogy a Keita-Fabinho duó már a kezdetektől a Kloppi rezsim alatt készül. Ez egy VB-vel bolondított nyáron nagy érték lehet a szezon első 2-3 meccsén. Azonban van a keretben néhány játékos, akiknek kiemelt fontosságú ez a nyár. Azt gondolom Clynenak sok bizonyítani valója van, hogy a sérülése után még focista, hiszen róla azt tartjuk, hogy nehezen sérül, de ha egyszer eltört, akkor eltört. Jó lenne azt látni, hogy vissza tud térni a sérülése előtti formájához. Lallana 30 felett sérülésekkel tarkított szezon után bizonyítani kell, hogy van még helye a csapatban, mégha inkább rotációs szerepben is. Azonban a támadó szekció az ahol a legtöbb kérdőjel van előzetesen a keretben, így itt találjuk a legtöbb bizonyítani valóval rendelkező játékost. Azt gondolom, hogy Sturridge és Ings a potenciális vevőknek kell, bizonyítson. Solanke és Origi pedig le kell játszák, hogy ki lesz a rotációban Firmino mögött (nem gondolom reálisnak, hogy Brewster beelőzze őket). Érdekes kettejük szituációja, hiszen jelen pillanatban Origi a jobb, viszont nála már kiderült, hogy a plafonja nincsen túl magasan. A legmagasabb szinten igazából cserének alkalmas. Solanke jelen pillanatban a rosszabb, de neki még nem derült ki, hogy a potenciáljának plafonja hol található. Izgi lesz, hogy a szakmai stáb idén kit tart itt és kit küld kölcsönbe. Alapvetően a VB miatt lesz idejük és játéklehetőségük lemeccselni a keret helyet. Ojo és elsősorban Wilson még olyan, akiknek most az elején nagyon meg kell mutatni hova jutottak. Egyrészt Salah és Mané VB-je miatt játékidő most a felkészülés elején adott. Másrészt fontos látnia a stábnak is, hogy mennyire fontos, hogy Salah és Mané mögé mélységet szerezzenek. Azt gondolom a tavalyi kölcsönjeikkel Ojo a pocsék, de sérülésekkel terhelt Fulhames szereplésével nem segített magán, még Wilsonnak viszont meseszerű félszezonja volt a Hullal (1051 játszott perc, 7 gól 4 gólpassz. Összességében 0,94 gólhozzájárulás per90).

Mivel mindketten 21 évesek gyakorlatilag most vannak, abban a korban mikor ki kell, derüljön, hogy lesz-e karrierjük a Liverpoolban vagy valahol másik Premier League vagy Championship csapatban lesz majd a jövőjük. A magam részéről nagyon szurkolok nekik és nagyon szeretném, ha legalább egyiküknek sikerülne. Erre jelen pillanatban Wilsonnál látok nagyobb esélyt. Egyrészt nagyon jó lenne újabb akadémiai neveltet látni a csapatban másrészt jó lenne spórolni a támadó mélységen.

Van még jópár fiatal a keretben, akik azt gondolom, nem rendelkeznek reális eséllyel a keretben maradásért folytatott küzdelemben. Ilyen sajnos Chirivella, ilyen Allan, ilyen Randall. A fiataljaink között kiemelkedik még Woodburn. Róla azt gondolom nagyon jó kis játékos. Nagyon tehetséges és megvan a játékstílusa a Kloppi focihoz. Azonban nem látom, hogy mi lenne az ő igazi posztja. Szélső? A Kloppi szélsőhöz nem elég gyors. Csatár? Nem elég magas, nem elég erős. Támadó középpályás? Végül is egy támadó szellemű 8-asnak el tudom képzelni. Mondjuk ő még mindig csak 19 lesz a most következő idője, így őt annyira nem szorítja az idő, hogy most vagy soha kell bekerülnie a keretbe. Azt gondolom, hogy egy megfelelő stílusban focizó angol csapatnál töltött idő lehetne a legjobb az idén a előmenetelének.