Csúcsok csillje

Április idusa, kétnaponta meccs, dupla veréssel küldjük haza a BL-ből az egyik esélyest, akit a kor futballzsenije vezet, és kérdőjel nélkül hozzuk a PL három pontját. Egy jól működő nagycsapat definíciója angol földön. Ráadásul fun to watch, hogy az oh you beauty-t idézzem. 

Nem kicsit fun, mert leülsz szombat délután a kellemes hűsmeleg tavaszi szellőtől átjárt nappalid kanapéjára, felszisszented a mai alkalomra bevásárolt legújabb sörkülönlegességet, és mielőtt belekortyolnál a 3. percben, már látod a képernyőn, hogy nincs baj. Nincs stressz. Ezért jössz, ezért a szellő, ezért a félprémium sör. Topcsapatok ellen jó esélyekkel állunk ki felszegett mellel, szétizgulva a kanapén a meccset, aztán pedig ebbe a sormintába jól illően a kicsik ellen igazán élvezve és levezetve a heti feszkót: megnyerjük simán 3-0-ra szórakozva a kötelezőt, hogy ne moziba kelljen menni a fun partért, hanem shoppingolni a csajo. elég legyen streamet röffenteni.

Olyan magabiztosság ez Firminoék, de Henderson és AA mellvértjén is, amit irigyel a barreálos divatszomszéd is. Nem az a flegma magabiztosság, nem az a faszfej modorú, hanem csak az a haverokkal este grillezős, fasza az élet, mondok egy jó poént átkarolva a csajom közben kidobom a bullt a táblán vigyorogva, és még a fű illata is hibátlan életérzésű mellet kidomborító – magabiztosság.

Kinek jut eszébe az eltékozolt nyári ablak, a WD-saga, a nem túl erős start, a néhol eszeveszettnek vagy épp nem elégnek gondolt rotáció, a Coutinho-transfer, vagy hogy sok a BL-meccs? Senkinek. De a stábnak biztosan nem. Kitalálták, megcsinálták, bejött. Van még 4 PL-meccs, amiből nem ártana mondjuk kettőt megnyerni, 2-3 örömjátékra okot adó nemzetközi kiruccanás, meg lassan egy halomnyi sérült, amivel a rotációs kapa így év végére beakadni látszik, de hát kit érdekel ez már, mikor még egy szombat délutánt kaptam, ahol finom volt a sör és nem volt stressz. A matek füzetet is meghagytam pihenni a fiókban. Majd jövőre hosszítjuk tovább az amúgy elég erős padunkat. Csak ez egy egészen más majd jövőre, mint eddig.

Az endorfin-szintet növelendő, benyomom ide a szívmelengető statisztikákat. Az egykori profom mindig azt mondta, hogy képpel ezeket sokkal hatásosabb tálalni. Hát tessék. Én annyit fűznék hozzá, hogy sokkal hatásosabb, ha feláll rá, és kitetoválnám a homlokomra, hogy mindenki ezt olvashassa az utcán, mikor meglátják ezt a vigyorgó Pool-szurkert.

Az egy PL-szezonon belül legtöbb gólt lövő brazil, ever
A PL valaha volt legtöbb gólt lövő szenegáli játékosa
– 40 gól egy idényen belül Rush óta először, a 3. legtöbb liverpooli játékosok történetében                                                       – gól 22 PL-meccsen egy szezonon belül: örök rekord a PL történetében                                                                                            – 30 gól 32 PL-meccsen: második legjobb a Liverpool történelmében (első: George Allan 1896-ból – 31 gól)                   – a FIFA19 borító szavazás messze legnépszerűbb futballistája
82 gól április közepéig

.

.

.

.

.

3 cseresznye magozva szombat este