A nyugalom szigete?

A tavaszi pörgésünkben ritka pillanat a mostani, hogy egy teljes hét eltelt két meccs között. Mivel ennek oka a meglepően sikeres BL szereplés, így panaszkodni nem tudok és nem is akarok miatta. Biztosan most jót tett ez a kis pihenés az egyre jobban leamortizálódó keretnek, így a véghajrá előtt.

A véghajránk érdekes lesz és remélhetően nem túl izgalmas. Nehéz nem foglalkozni a BL elődöntővel, de most csak annyit hangoztatnék a magam részéről, hogy minden meccset ajándékként kell felfogni és izgatottan várni, hogy hol áll meg ez az előre nem látható menetelés.

A mostani ellenfelünk a West Brom túl sok izgalommal nem tud szolgálni. A tabellán csont utolsók, akkora hátránnyal a még benn maradókkal szemben, hogy gyakorlatilag már kiestek. Annak a fényében nem csoda, hogy az ideiglenes menedzsereket figyelembe véve a 4. szakit fogyasztják ebben a szezonban. Pedig elvileg mind Pulis, mind Pardew “tuti” szokott lenni a maradjunk benn valahogy a PL-ben versenyben. Idén náluk most mindkettő csődöt mondott. Ezen lehetne örülni is, hogy ennek fényében eme remek versenyzők majd kikopnak a menedzser körforgásból és nem kell tovább élveznünk remek modern focijukat, de ismerve az Angol focit ez sajnos nem, így lesz. Az biztos, hogy a West Brom a Championshippel szép nagyot fog veszteni anyagilag. Kíváncsi vagyok, hogy jövőre egyből lifteznek vissza vagy megragadnak a Championshipben és szép lassan eltáncolnak ők is a csőd szélére, mint több csapattal előfordult már.

A mi szezonunk szempontjából, már egy ideje hajtogatom, hogy szerintem egy kiemelt jelentőségű verseny van még. Az pedig a Chalseavel folytatott külön verseny a Wenger kupáért avagy ki marad a Tapírfasz rossz végén. (Tudom a Tottenham hétközi döntetlenjével ugyanannyi meccset játszva előttük vagyunk a tabellán, de annak, hogy ki 3. Vagy 4. Értjük nincsen akkora jelentősége mint annak, hogy ki 4. és ki 5.) Ugyanannyi meccset játszva 4 fordulóval a vége előtt még mindig van 7 pont előnyünk, ami nagyon bíztató. A BR féle ezüst szezon kedvenc statisztikai mutatója szerint a Chelseanek elenyésző esélye van a top4-re, nekünk pedig a dobogó legalacsonyabb foka a legvalószínűbb.  Azért lenne nagyon fontos, hogy a mostani meccset behúzzuk valahogyan, mert az utolsó előtti fordulóban velük játszunk. Addig pedig nekünk nagyon sűrű a program. A vissza levő bő két hétben lesz 5 meccsünk (a mostani West Brom és a Chelsea ellenit is számolva). Nagyon jó lenne, ha kényelmes előnyből várhatnánk azt a meccset. A legtutibb persze az lenne, ha már nem lenne tétje annak a meccsnek.

A 2.3 PPG kifejezetten jó a „kicsik” ellen.

Ebben segíthet az, hogy idén nagy üzembiztonsággal törjük a buszokat, valamint az, hogy a mostani és a következő ellenfelünk a Stoke is gyakorlatilag kiesett mér, így nem várható tőlük a szezonnak ebben a szakaszában legveszélyesebb életünkért (pénzünkért) küzdés. Azt persze nem lehet tudni, hogy a kiesés a szintén veszélyes leszarjuk és megmutatjuk, tudunk focizni mentalitást hozza-e ki belőlük, vagy a letargiát. Bízom utóbbiban és akkor lehet két nem túl megerőltető meccsünk és akkor akár lehetséges az is, hogy a Chelsea meccsnek ne legyen tétje, ami meg az én vérnyomásom szempontjából nem mindegy.

Disclaimer, idén a szokottnál is nehezebb megbízható adatot találni a gólpasszokra, így előfordulhat, hogy nem pontos. Az meg tuti, hogy nem minden forrás hozza, így a számokat.

A végére még egy kis élvezkedés, hiszen a Firmino, Salah, Mané triót nem lehet eleget dicsérni. Azonban nem tudok elmenni a funfact mellet, hogy idén per90 Coutinho a második legjobb góllövőnk nem csak a kanadai táblázaton második az űrszezont produkáló Salah mögött.