Pincér, fizetnék!

 

Öröm e bódottá. Lekúrtuk az atomot Portóban, hoztuk a kötelezőt a WHU ellen, top4-en belül vagyunk és bárki is jön a BL-ben a legjobb 8 között, nekik lesz több félnivalója, mint nekünk. Ebben a „mindenjó” állapotban jön hozzánk kedvenc pincérünk, hogy megpróbáljon legalább egy döntetlen kibrusztolni, így talán megússzák a champó kaszát a végén.

És nem mondom, hogy nyugodtan tudnék hátradőlni annak ellenére, hogy minden klappol. Ez a modern kori Liverpool, amiről szó van, és rengeteg alkalommal mutatta már meg nekünk, hogy nincs olyan, hogy biztosra vehető meccs. Ami egyrészt marha jó, mert bármikor benne van egy Shitty féle strandkorlát kék halálcsillag kettékúrás basszgitárral: De nem ám holmi csöves becsempészett szöglettel a meccs végén, hanem nyélgázon, élesben, hátulról. Aztán a nagy boldogság kék madarán lovaglás közben meg ugyan úgy jöhet egy Swansea elleni torkos csütörtök, amire meg csak pislogunk némán, hogy ugyan drága testvéreim, basszátok már meg, legyetek szívesek. Kicsit olyan, mint amikor minden héten megkapod álmaid nőjét szétterpesztett lábakkal, arra várva, hogy egy gőzmeghajtású ütvefúró céltudatos konokságával adagolt neki a rohamrépát. Arcodon mosoly, egész héten várod már a pillanatot, ami hétről-hétről egyre csak jobb és jobb lesz, bearanyozza minden szürke reggeled, ami közelebb visz a hétvégéhez. Vagy akár egy potya kedd vagy szerda estéhez. Igen ám, de ez a csaj is úgy működik, mint Délcsepel aforizmája: 10-ből egyszer egércsapda van a puncijában. És már annyiszor csapódott rá a makkodra, hogy ha összegyűlik egymás után 7-8 gond nélküli numera, csak elkezdesz aggódni, hogy baszki, lassan jönni fog a csattanó hang és a másfél óra nyüszítés a sarokban magzatpózban.

Így vagyok én is a mostani meccs előtt. Süt a nap, nem tizedelnek sérülések, Ikarus alakulóban van (legalábbis nem számottevően rosszabb, mint Minyon, sőt), VVD kezdi bepakolni a rendszerbe azt a +20%-ot, ami pont az a különbség, mint ha támadásban Milner lenne a LW nem Mané. Jó, van az több is, de értitek, nem csak úgy játszik, hogy jajj csak add előre és ne csinálj semmi rosszat, hanem mint aki tényleg kvality, és ezt tudja is magáról. Támadóink úgytűnik kifeküdték a Cou által okozott (nemlétező) morális törést, és ehhez még csöveskupát se kellett nyerniük. Volt idő pihenni, felkészülni, és még nagyon rotálni sem kell. Idén még nem kaptunk ki a PL-ben hazai pályán, utolsó döntetlenünkhöz pedig egy inverz videóbírós Tottenham meccs kellett, gólt pedig csak a WBA és a MU ellen nem szereztünk. Baszó ez így, de tényleg.

Pláne, hogy a kerettel kapcsolatos paráink úgy néz ki alaptalanok voltak. Én is adtam volna egy Lemart mondjuk, csak hogy legyen támadó potenciál kicsit több a középpályán is, de egyelőre úgy néz ki, nem szopjuk be. Nyilván nincs még vége semminek, szóval most optimistának lenni egyrészt nem szokásom, másrészt legalább akkora túlzás, mint januárban kiadni és azt mondani, hogy szar minden. Valahol talán mákunk is van, mert Bobby és Salah pl. alig, vagy egyáltalán nem volt sérült, ezért nem nagyon voltunk kényszerpályán, másrészt viszont Klopp konkrétan a legjobban rotálta a csapatot az egész PL-ben idén. Annyira álló farkas ez nekem basszátok meg, hogy az már egyenesen szurikáta farkas, rohadjon meg a szőrös szép ember, annyira imádom. Csak így tovább, drága Norbi, és akkor nem kell feltenni a családi aranyat a buzikupák aurájára. Ami az Arsenalnak is jól bejött, khm.

Ezen túl, nagyon sok épületes kvalitása nincs is az általam egyébként kevésbé szívlelt pincérünk által vezérelt Newcastlenek. Nem taplók, nem használnak Deeney vagy Karola szerű platóhátú fekát, aki arcakönyököl mindenkit az ötösön belül, hátha nem veszik észre. Mondjuk ők inkább idegenben erősek, mint otthon: Októberben kaptak ki utoljára a Burnleytől, egyébként kizárólag a top6 (és az Arsenal) csapta meg őket, igaz, általában akkor rendesen. Stabilan próbálnak majd védekezni (ezzel mekkora újdonságot mondtam, te jó ég), miközben várhatóan egy gól azért bennük lesz, szóval nálunk legalább kettőt kéne rántani. Más kérdés, hogy ha már kettőt szerzünk, akkor annyinál ritkán állunk meg, szóval ha a meccs elején helyből felszállással indítunk, akkor simán benne van egy közepesen fékezett habzású gála is.