Keltető

Ha már hétvége, a BL győzelem felé vezető út előtt van még egy rendezetlen ügyünk a Liverpool B-vel, hiszen a wenger kupáért folytatott harcban sem áll meg az élet. Mert bár Papus a róla elnevezett trófeáról idén már jó eséllyel lemarad, van még a szatyorban rajtunk kivül egy Tottenham és egy Dinamó, akiknek reális esélyük van BL helyen végezni.

A Tottenham elég magabiztosan ütötte az Arsenalt, és csak nem akarja őket kifárasztani őket a sorsolás, legalábbis egy MU-Liverpool_Arsenal sorozatból 7 pontot hozni eléggé a nemszar kategória. Lehetett volna az 6 pont is, de ezt már tényleg tök felesleges megint előhozni, ha egyszer ott helyben ez akkora trauma volt, hogy még bokornak is bevérzett a szeme tőle és csak pontokat meg vonalakat látott egy hétig. Adtunk neki kuyt csapvizet, köszöni, jobban van.

Viszont mivel a csirkék nyertek, a Dinamó pedig a tökvasutas WBA-val játszik hétfőn (nekünk legyen mondva) igazán illő lenne pofozni a Sotont, ha már volt rá egy hetünk, hogy rájuk készüljünk. Edzőpályával körbeölelt inkubátorunkat elég simán pofoztuk november közepén 3-0-ra, nem hiába régi spancikánk Pellegrino, nem kellett szétszakadnunk a győzelemért a pályán. És hiába ők elvileg a 8. legnagyobb keretértékű csapat, október végétől kezdve folyamatosan, de kitartóan csúsznak lefelé, a champó felé. Ha a WBA-t ad absurdum nem leverik, hanem kikapnak tőlük, akkor pontegyenlősségel csutka utolsók, így viszont egy ponttal még a vonal fölött vannak. Mindenesetre az október és január vége közti 12 meccsen előadott 7 döntetlen és 5 vereség elég masszív ködnek néz ki, amin nyilván nem segít, hogy bezsákoltuk tőlük VVD-t, a kapott lóvét meg vagy elköltötték előre (nekünk), vagy még csak nyáron tervezik – ehhez mondjuk nem lenne hátrány, ha sikerülne bennmaradniuk.

Ideális csapat ők most nekünk, mert nem egy hentestalálkozó a keretük, általában akarnak is focizni, különösen hazai pályán. Formájuk tényleg nem eget rengető, de erre nem is nagyon van értelme a mi esetünkben hagyatkozni, mert bármikor, bárki ellen meg tud szólalni az öltözőben a Benny Hill show zenéje. Annyiban lesz érdekes a mostani meccs, hogy vajh’ Norbertünk hogyan fogja beosztani az erőket a hétközi BL meccs előtt. Tippre megint az lesz a táncrend, hogy Sotonék ellen beállunk a full kezdőnkkel, Portóba pedig küldjük a kétkezi munkás kontingenst egy kibrusztolt 1-0-ért, vagy 1-1-ért. Én erre szavaznék, de akár az is beleférhet, hogy megpróbáljuk eléggé rotálva betolni a fiókcsapatunkat, aztán Portóban elmenni kivont dákesszel eldönteni már ott a továbbjutást, így a MU előtti BL visszavágón lehetne megint pihentetni.

Boldolok egy 2-0-át ide, hiszen most, hogy a végén megint kezd lenni kapusunk, a clean sheet se lehet akkora magic.

A mérkőzés 17:30kor veszi kezdetét, kókuszgolyó kábeltévéjén követhető.