Dupla rangadó

Vagyis nem, mert nem rangadó, hanem gyakorlatilag két meccs egyben. Szóval ilyen kettős terhelés, izé, két meccses széria, szóval, na. Faszom, két meccset játszunk 48 óra alatt: előbb a Leicesterrel itthon, majd a Burnley ellen idegenben, és nem nagyon lehet az első meccsről írni úgy, hogy ne legyen minden mondat végén egy másik fél, hogy … a következő meccs miatt. Kezdjük is az elsővel.

És igen, nyilván nekem is meg kell emlékeznem gyorsba’ az új hollandunkról. Egyrészt bármulom a sportemberi magatartását és a játék iránti szenvedélyét, hogy bár rommá kereste magát a média birodalommal, vasút/repcsi társasággal a dj-skedéssel, meg az olívaolajjal, mégis inkább a sportot választotta és eljött még egy 4-5 évet focizgatni az észak-anglilai kőbányára. Respect. Másrészt abból a három darab 12 perces scout videóból, amiből egyből expert lettem a művész úr munkásságát illetően az jött le, hogy idejének jelentős részét a közvetlen munkatársaival való üvöltözés tölti ki, amitől helyből félárbocra került az álló farkas. Nem teljesen, mert ugye a másik félboxos üvöltözőnk canci valszeg lövi a pizsit, de azt már előre nyalom, ahogy zengeni fog a stadionban a hovaájjá geci. Örülök.

Elkalandozódtam. Szénné vertünk egy nem kifejezetten fényes Swanseat, ami még a WHU-nál is gatyább volt, és azért csak kénytelen vagyok megállni itt is egy fél gondolat erejéig. Röviden: Most attól, hogy valakit megcsapunk 5-0-ra vagy 7-0-ra, az nem lesz automatice ötöd vagy heted olyan jó csapat, mint akiket csak 1-0-ra ütünk meg. Minden ilyen meccs kb. 2-0-ig szokott tartani, aztán ha elkezdenek ők is jönni és/vagy beleszarni az egészbe, ezzel párhuzamosan mi megnyugszunk, akkor bárkit meg tudunk így csapni huszadik helytől a hatodikig, van, akit még efölött is. Van olyan csőlakó csapat, akik ellen jóval később adja ki a busztörés, attól ők még nem lesznek jobbak, mint a Swans, mi meg rosszabbak, mint amúgy. Oké, a hattyúk most tényleg tökutolsók és kb. 80% hogy jövőre champó, de értitek, mit akarok.

Leszter. Tényleg (igen, leszter, mert mindig sípol tőle az autocorrect az agyamban, hogy hova rakom amúgy a c-t, meg az e-t, meg a faszomat). Szóval ők legalább az a középcsapat, akik tudnak valamilyenek lenni. Akár még azt az analógiát is rájuk lehet erőltetni, hogy olyanok, mint mi kicsiben, csak ilyenkor egy rakás rókapárti baszna rá az asztalra (jogosan), hogy hohó, mi legalább bajnokok lettünk a PL-ben, úgyhogy kusskicsit. De ezen kívül vannak hasonlóságok: Náluk nagyobb(nak vélt) csapatok szopatása általában megy, kicsik ellen jönnek a pofonok, nem nagyon tudnak kevés gólos meccset játszani, csak sajnos náluk inkább jön ki 0-ra a dolog, mint pozitívra. 30 rúgott, 30 kapott gól, míg mondjuk a következő ellenfelünk Burnley 18 rúgott és 17 kapott góllal állnak, de ők 6-al több pontot is hoztak össze.

Idén már találkoztunk velük kétszer, és meg is kötöttük életem legjobb üzletét valaha. Kiütöttek minket a buzikupából, ellenben mi meg 4 nappal később elhoztuk a három pont a leszteri pokolból, aminél szebbet nagyon kitatálni se lehet. Jó, ugyan ez, csak fagyival. Érdekes, hogy az utolsó három PL meccsünkön velük 14 gól esett, ami egyrészt 4,7-es átlag, másrészt az ismert támadósorok és védelmek tükrében nem igazán bold kijelentés, hogy nem 0-0 lesz a vége. Kérdés, hogy a fasznak melyik részére tervezünk helyezkedni, ami ha azt nézzük, hogy a Liverpoolnak először mindig saját magát kell legyőznie, utána a másik csapatot, nem annyira evidens.

Az biztos, hogy a Leszter focija elég jól ellenünk lett kitalálva. Mélyen ülő védelem, aztán gyorsan kúrják előre Vardy/Mahrez/Oki trió valamilyen stációjának, akik aztán lendületből csinálgatják megfele a rettegő CB-ket. Azt gegenpresszingeld le, ha a fejed fölött 5m-el száll a labda folyamatosan, haver. Másik oldalon viszont ha elkezdenek jönni, és beleállunk egy komolyabb pofonviharba, akkor jó eséllyel mi jövünk ki győztesen a dologból, de ez azért eléggé függ a pillanatnyi formától. Ha Vardy szemében megint villan(y) a goa’uld, akkor szopó van, egyébként a Fab4 megoldja.

Ha lesz Fab4. Mint írtam az elején ez egy 2 meccses meccszuhatag lesz (csak hogy stackeljem a közhelyeket a szpíkereknek. Szívesen), és első blikkre a Burnley elleni idegenbeli légyott lesz a szopóbb, szóval az is benne van, hogy itt betoljuk merev fasszal az all-int, aztán két nap múlva jönnek a kőművesek és valami lesz, sőt, akár az ellenkezője is, hogy most pihennek a focizni tudók, aztán hétfőn jön az atom. Ezért kezdőt nem is merek mondani, pusztán annyi, hogy a második variációt csiripelik a madarak, így elvileg Milly, Gomez, Solanke, Ox kezdetése várható, de amúgy tényleg tudja a pék. A lényeg, hogy Balotelli mesterhármasával 3-1 ide.

A meccs 16:00-kor veszi kezdetét, kókuszgolyó kéjbarlangja a csöves orkokat adja a Stoke ellen, úgyhogy marad a padajcsa. Meg a dühöngő.