Pardew-nak jó

Minden Kiesés-elkerülő Művésznek nagyon értékes egy pont az Anfielden, és minden Kiesés-elkerülő Művész ellen vesztett két pont rettenetesen frusztráló az Anfieldnek. Láttad már a filmet? Ha kérted, ha nem, megnézhetted újra szerda este!

Az a része várható volt, hogy 72 órával a fizikálisan és mentálisan is megterhelő Everton döntetlen után nem a hétközi West Brom lesz a Liverpool legkönnyedebb meccse az idényben. Klopp próbált is ennek megfelelően némi rotáció csavarással lendületet vinni a csapatba, és főleg hátrébb keverte meg a kártyákat. A liga gyepét ritkán látó Karius került a kapuba, de ott volt a kezdőben visszatérőként TAA, Gini és Can is. Ha előbbre néztünk, a Fab Fourt a középkezdéstől kezdve teljes hadrendben küldte fel a menedzser, azaz az járhatott a fejében, hogy gyorsan verni kéne egyet-kettőt a gólrúgásra mostanság fizikálisan képtelen West Bromnak, aztán jó mulatság – férfimunkaként letötyögni egy álmos szerda estét.

A gond az volt, hogy ebből csak az álmosság volt meg és a West Brom akarata érvényesült abból a szempontból, hogy minden lehetséges örömöt kiszipolyoztak a fociból. Majd fél óra el is telt, amíg TAA és Salah összehozták az első hazai helyzetet, aminél csupán fél ütem hiányzott a biztos vezetéshez. De hiányzott, és hiába volt még egy nagy helyzete kicsivel utána Firminónak, reálisnak mondható döntetlennel mentünk a szünetre ha hozzátesszük, hogy a vendégeknek is volt egy kapufája (igaz Karius abszolút rajta lett volna, ha kapura megy). A legnyomasztóbb az volt, hogy tényleg kellett egy teljes fél óra a Liverpoolnak, hogy az üzemi hőfok közelébe kerüljön és elkezdjen dominálni egy látványosan gyengébb ellenfél ellen. Az általános petyhüdtséget legjobban bemutató stat az volt, hogy Wijnaldumnak és Cannak egyaránt 33 hátra passza volt a meccsen, ami előbbinél több mint 50%-os arány volt. Ilyen számokra ritkán épülnek várak.

A szünetben mindezek ellenére lehetett bízni a(z egyik) Klopp védjegynek számító második félidő eleji pörgésben – rendre előfordul, hogy az a 10-15 perc a Liverpool legerősebbje. Nos, most az esett meg, hogy Kariusnak rögtön két nagyot kellett védenie egy WBA támadásnál, majd az azutáni szögletnél is. Ezt követően azért helyükre kerültek a dolgok a félidő derekára, támadt a Pool és teljesen hátrasasszézott a West Brom. Mané és Salah előtt is kialakult nagy helyzet, viszont miután mindkettő kimaradt, minden mezei poolosban elkezdhetett felkúszni a gyomor legaljáról a görcs, hogy ez ma lehet, hogy tényleg nem megy?! Ez a görcs aztán teljesen elterülhetett a 80. percben, amikor egy első blikkre jónak tűnő és megünnepelt Solanke gólt kezezés miatt visszafújtak végül. Tényállás: kéz volt. Ha mégis azon gondolkozol, hogy tényleg az volt-e: az volt.

Szóval na, ez szerda este nem ment, és nem volt jó. Pardew-nak jó volt, de úgy tűnik, Pardew-nak lenni mindig jó. A Pool 4. helyét pár ilyen fos miatt csúszni hagyni viszont nagyon-nagyon rossz lenne.

ps: lehet történtek még dolgok, mert nettó 6-8 percet nem láttam a meccsből a recsegő streamek miatt; de olyan sok jelentős nem történhetett