Meg vagy dicsérve

 

Ez a mondat, nem is mondat, szófordulat talán szófukar faterom egyetlen megnyilvánulása, amivel ki tudja fejezni azt, hogy valamit azért jól csináltam. Sátoros ünnepek alkalmával sikerült csak ezt elmotyogni, kb. olyankor, amikor jeles diploma meg a két felsőfokú mellé még fel is találtam véletlenül a szuperaids ellensszerét. Szép munka, de miért nem lehetett már korábban erre rájönni? Tudod hányan haltak meg?

Ne legyünk már ilyenek. Mert ez ilyen férfias, meg majd megtanulja, ne bízza el magát, nem hülyegyerek, de sokkal többre képes. Nyertünk? Na, oszt miért nem lehetett így játszani a Tottenham ellen, most bezzeg sikerült belőni, látod, megy ez, mit kell mindig bénázni? Arról nem is beszélve, hogy ez a SA tolt egy West Hamet, ha nem is annyira durvát: Nem nagyon csináltak semmit, ilyen csöves csapatokat tényleg ütni kell. Ja, hogy mindenki annyira tud focizni, amennyire hagyják? Ennyire durván nem kapaszkodnék ebbe, de ez a tegnap (előtti) Liverpool nem kegyelmezett. Felbaktatott, krákogott kettőt, hozzáütögette türelmetlenül a krétát a táblához, hogy mindenki biztosan figyel-e, majd komótos mozdulatokkal, nem kapkodva, de határozottan elkezdte rakni a bizonyítást. Ha megáll egy pillanatra, vagy elgondolkozik, akkor lehet, hogy a vizsgáztatók belekérdeznek, és lehet, hogy akkor az adott rész megvédésénél már dadogott volna kicsit, de ez soha nem derült ki. Nyomta, csinálta, látszott, hogy tudja mit akar, így meg senki nem akart piszkálódni, felesleges, 5-ös beírva, haladjunk.

Ez az 5-ös volt a minimum? Egy ilyen okos sráctól ezt várjuk el? Hiszen mi szeretjük, és tudjuk mire képes? Persze, de attól még szép volt. És sokan elfelejtik, hogy egyébként ez máskor is benne van a fiúkban, az a kérdés, hogy mit tudunk belőlük kihozni. Folyamatos basztatással, számonkéréssel, eredmények válvonással elintézve is lehet? Persze, de lehetne máshogy is. Ez a meccs például fasza volt. Nem ha, meg de, meg halovány ’soton, meg hazai pálya. Válogatott szünet után, busz ellen, 70-30-ban nálunk volt a labda, 25-8 a lövések aránya ide, úgy, hogy a Liverpool B nem is talált kaput. És amit mindig mondok: Egy csöves 1-1 meg egy ilyen meccs között igazából pont 5% különbség van. Megszereztük a vezetést, majd röviddel rá Alibi Nemcsatár már duplázott is, innentől már csak a matiné mértéke volt kérdés, miközben ha a 70. percben még mindig 0-0, akkor meg csak a szenvedés megy.

Szóval – tőlem is szokatlan módon egyébként – tényleg a hasra pusziosztás maradt a legfontosabb feladatomnak mára. Mondjuk Alibinek, aki egy Manémentes időszakban is tudott és tud főnéger lenni, a Jóisten tartsa meg a szokását. És szénné éltem a második gólnál, ahogy láthattuk, hogy mi a pék is kell Cou mellé, hogy igazán csillogjon. Gyors négerek, barátaim, ez a hiányzó lépés az alsónadrág gnómok rendszerében, gyors négerek. És ezt sikítom Mátéval 3 éve folyamatosan. Gyors négerek.

Apropó második gól: Azért VVD is nyomott egy elképesztően (túl magabiztosan) para kiállást a gecibe előre: Ha ugyan ezt Lovren csinálja, akkor itt közösülne mindenki a levágott fejének a szemgödrével üvöltve. Nyilván csövesnek sok van már a rováson, de – bár egyébként szépen takarított/mentett az idő többségében – a megváltóként várt VVD is tudja túltolni. Nyilván egy védőt nem egy meccsen, egy megmozdulásból fogok megítélni, de azért vicces volt látni Lovrenezni egyet, na.  While the Dutchman remains Jurgen Klopp’s number one centre-back target, Liverpool will only make a bid should they be invited to by Southampton.” Mondá vala az Echo. Ami ha igaz, azért pont vicces, mert olyan (ahogy azt a jakuzzi egyik szegletében kifejteni voltam szerencsés), mint amikor kiíod FB-ra, hogy akkor vagy hajlandó megcsinálni a kiscsajt, akivel az egyik iskolai buliban kavartál, ha az apja külön megkér rá.

A lényeg, hogy néha próbáljunk meg proper mackók lenni és elismerni, ha valami fasza volt, mint például ez a meccs itt. Innentől indul a szertartásos szopóroller, amit a köcsög angolok annyira élveznek, és ami sokat segít abban, hogy a szigetországi csapatok beleálljanak a földbe a BL-ben már februárban, vagyis a boxing dayben kicsúcsosodó 10-en valahány meccses foscunami. Érdekes módon a korábbi évekkel ellentetében nem kezdtem el a youtube scoutolást ész nélkül (bár egy CB továbbra is gecire kéne), mert Klopp mackó, az utolsó pusszanás tulajdonosa szerintem kiválóan rotálta végig az eddigi meccseket, visszatérők vannak, meg azért páran olyanok is belenőttek a cipőbe, akikre én speciel nem számítottam, gondolok itt Murénára meg Trentre. Bajnokok nem leszünk (duh), de jelenleg nem is állunk rosszul.