ETW

 

Erre legalább jó volt ez a hétvége, hogy új szavakat tanultam. Nagyobbat verettem Gini songra (és többször,) mint amit a jóízlés határán innen lehet érteni, nyilván ésszel alkoholizáltam és nyilván nem voltam mocsok másnapos, amikor kedvenc csapatom úgy döntött, hogy inkább most ő is másnapos lesz.

Pont késő délutáni órákra kapartam magam annyira össze, hogy imádott plédimbe takarva, túrórudit majszolgatva arra vetemedjek, hogy az összeszedetlen bámulási hajlamomat egy Liverpool meccsen éljem ki. Ez az a pont, amikor már úgy tudsz örülni az élet apró dolgainak, hogy nem hánysz epét, hogy benned marad a víz, meg hogy egész jó arányban tudsz stabil oldalfeküdni. És Isten lássa lelkem, tényleg nem voltak nagy igényeim. Van egy csapat, ahol igazából – még – nincsenek sérültek 5-ösével a kórházban, aki meg igen, arra azért pont nem lehet fogni semmit, visszatért a sztárjátékosa, aki bár hisztizett, de látszik rajta, hogy bizonyítani akar, és kopik le róla a meccshiány. Van egy alapozást végigtolt mag, egy botladozó védelem, de egy kreatív, sok lövést, sok helyzetet kialakító támadósor.

Alapnak nem rossz. Ebből tudnak jönni a jó beleállós 4-3-ak, ahol vezetünk már 4-1-re, de a végén csak kibrusztoljuk. Ó hát Liverpool, ez egy ilyen csapat. Van rotáció? Hogyne lenne, rommá is adom, halmazatilag, előre is, élesben hátulról. Úgy tűnik, hogy a physioroomból igazoltunk egy új csatárt is Studge személyében, akinek semmi más dolga nem lenne, mint gólt lőni. Slave fit szélsők, Cou, örök élet, ingyen sör. Ehhez képest az van, hogy támadásban konkrétan  esetleges dolgokat sikerült csak összehozni. Oké Gini szöglete, dehát ő Gini, Cou lövése általában lelátó, szerencsére most kiadta, amúgy meg Studge zicceréhez kellett egy kurva nagy luft, nem mondanám ezt annyira kikényszerített hibának. Talán még OX fejesét ide lehet venni a végén, védővel a nyakán, izomból megfutva, nem annyira easy az. A lényeg, hogy tényleg van olyan meccs, amikor zsákszámra jönnek a helyzetek, itt is voltak, de ez most nagyon nem az volt. Lövés száma 17-8 ide, kaput találó 2-5 oda.

Védekezésben meg most mit lehet modani, egy gólra homologizálva vagyunk. Nem tudom, nekem annyira be van akadva Lovren, hogy kurva szívesen a nyakába tudnám varrni, ahogy elindul a labda felé, megtorpan, és pont elfér előtte az indítás. Inkább csak annyit mondok, hogy amióta két CB-s rendszer áll szemben egy egycsatáros támadójátékkal, azért egy ilyen szitut illene tudni levédekezni, hogy egy Voldemort hardverén futó sittes Gerrard firmware megrúgja az egyenest izombó. Hamann (?) mondta tán (de javítsatok ki) hogy lehet, hogy Lovren 5 injekcióval játszik, de neki is legalább annyi kell, hogy nézze.

Tudnám erre a meccsre mondani, hogy van ilyen. Tényleg. Én vagyok a legnagyobb híve annak, hogy nem 38 meccset nyerünk a bajnokságban, vannak ilyenek, hogy egy moszkvai út után nem adja ki. De mivel az utóbbi időszakban kezdünk belemászni a tavaszi fáradtságba szeptemberben, kicsit kezd már kérdőre húzódni a szemöldököm. Persze az utazás, az időjárás, a labda meg a fű, rengeteg zavaró tényező van. De kedves Klopp, ez a te kereted. Nem BR-től örökölt, volt hozzá elég ablakod (hogy a kurva ég szabja meg, fóka is volt elég). Volt időd alapozni, senki (fontos) nem ment el a csapattól. Tudtad, hogy lesz BL, te nem akartál mást hozni, ti találjátok ki a taktikot Buksiccsal, és azt sem mondhatod, hogy most vetted át a keretet és 2 naponta jön egy új csapat, akikről még nem is hallottál. Te főzted, sérülted nincs, tessék szépen összekaparni és felállni. Én maximálisan bízom benne hogy megcsinálod, tessék szépen hozzálátni. Chop-chop.