Liverpool beharang

 


Nem volt valami jó ez a Burnley elleni meccs. Hiába vettük elő a 3 védős témát, hiába lőttünk többet kapura, egy erős ki-ki meccsen hiába voltunk _talán egy leheletnyivel jobbak, nem lehet elmenni a tény mellett, hogy ez továbbra is a Premier League és nem igazán lehet bealudni, vagy dekoncentráltnak lenni egyetlen meccsen sem. Elvagyunk mi itt a középmezőny posványában, jó volt az X a Shitty ellen, de igazából azóta nagyon sokat nem tudtunk mutatni. Fáj azért a Leicester elleni zakó, ami elképesztő sima volt, meg most a Burnley, de sebaj, majd jövőre talán egy erősebb kupamenetelés beférhet, aztán kiesni meg csak nem fogunk. Aztán meg hogy most 14. vagy 8. leszünk pont mindegy, ugyan annyi pénzt kell adni a nagyoktól lecsorgó kifutott, vagy kifutni készülő félszar harcosokért.

De majd most. Úgy is a Liverpool jön megint, ellenük meg mindig lehet alkotni valamit. Mondjuk azóta a 6-1 óta pont szopórajtból indulunk mindig, múltkor is egy 4-essel küldtek haza, de az van, hogy ez egy nagyon más 4-1, mint amit általában kapni szoktunk. Mert itt vezettünk, és ha rájuk csúszik a feszültség félszegen fojtogató faszánja, akkor már csak idő kérdése, hogy mikor stresszelnek be véglegesen, onnantól meg sima ügyünk van.

Kis zsúrpubik ezek mind. Annyi tartás nincs bennük, mint egy telefosott jetikotonban, csak félelemből tudnak játszani. A többi BL aspiráns vasutas ellen hozzák lélekben az igazi kiscsapatot, és marhára nem igaz, hogy beszarásból nem lehet várat építeni, mert pontosan ezt teszik. Jöjjenek csak. Nem kell sokat csinálni, csak egy kicsit meglökni őket abba a bizonyos irányba, aztán dőlnek, mint a dominó. Nyámnyila kis pedigrés pöcsöcskék ezek, el kell kezdeni faragni őket, nem durván, nem a pirosig eltolva, csak szépen fokozatosan, hogy mindig akkor zökkenjenek ki, amikor már éppen kezd beindulni a játékuk. Trollkodni kell őket. Látszik a félelem az arcukon, amikor jön egy szöglet, vagy egy nagy bedobás, hogy jézusom, megint a nyakamba fog ugrani egy rakás kigyúrt néger, jajjmilesz, hajukismilyen. Nem bonyolult játék ez a foci, mindenkinek meg kell találni a gyengeségét, aztán szépen arra játszani.

Területet, na azt nem szabad nekik hagyni. Tömör védelem, Pieters meg Diouf wingbackben igazából nem is 3, hanem 5 védős felállás, szögletnél meg jól jön majd az izom. Adam meg Cameron tudja szolgáltatni a csontzenét, támadásban meg pont az a 3 értelmes passz kell Allentől, amire mindig is homologizálva volt, aztán vagy Berahino beüti, vagy megvárjuk, amíg valamelyik balfasz védőjük megint elnéz egy beadást, és meg is vagyunk. Vagy ráeresztjük Arnautovicot egy kivágott labdára, valamit, legalább egy szögletet össze tud kaparni. Nem kell sok, 4-5 ilyen helyzet, aztán meg is vagyunk. Mindig azt hiszik ezek a balfaszok, hogy a foci valami magasztos, általános univerzumi igazságot megtestesítő valami, ahol ha szépen, okosan játszol, majd meglesz az eredménye. Hát lófaszt, kedves felebarátaim, ütni kell ezeket a kis mezbe bújt női fodrászokat, arra a pár helyzetre meg menni, ami úgy is kialakul. Hazai pálya? Meg a faszom, pont elég lesz az az egy pont, amit összeszedünk. Egy gólt úgy is lövünk, mindenki lő ellenük, innentől meg már csak bírni kell koncentrációval és meg is vagyunk.

Pláne, hogy kezdtek szépen kidőlni a kedves kis nyuszifasírtok. Háthogy az Everton ellen agyonrúgták őket? Brühü. Tetszett volna erre gondolni, kedves Herr Klopp, hogy ez nem szomorúfűz öregek otthonának tollasedzése. A két legjobbjuk úgy is kiesett: Manénak idénre annyi, Coutinho meg mire belelendült volna, meg is fázott. Angliában. Miért? Meglepődött, hogy esik? Szednél c-vitamint, édes fiam. Felálláson filózni? Persze, kitalálom, 4-3-3, csak mindig a sérültek helyére beraknak valakit, akire éppen rá lehet mondani, hogy illik oda. Szóval gond egy szál se, ha az első fél órát kibírjuk, akkor nagyjából meg is vagyunk, addigra elkezdenek szépen görcsölni, padról meg nem tudnak úgyse beküldeni senkit. Majd Studge, persze. Lesz két közepesen szar lövése, miután beállt a 70. percben, aztán pont annyi.

Kezdő mehet a Burnley elleni, ha nagyon troll az öreg Hughes, akkor beküldheti Crouchot Berahino helyett, 3-4-1-2-höz úgy is feküdne a broken team. Jó lesz az az egy pont a Britanniából.