A várakozás vége


Mármint nem teljesen, van még két nap, tudjuk. Viszont azoknak a semennyire nem fontos térfoglaló PL meccsek sorozatának ezennel vége lett, nem kell izgulni senki testi épségéért, nagy leégés nem történt, ráadásul néhány régi arc is folytathatta a rehabot a pályán egy csoportos búcsúmérkőzés keretében.

Közben, teljesen zárójelben véget is ért a PL szezon, ami minden beharangozott varázslatossága és nagyszerűsége, #világlegjobbbanjnoksága ellenére pontosan nagyon jól tette, hogy berekesztette idei tragikomédiáját. Úgy abszolút értékben volt ez a szezon olyan, mint egy rossz pornó: Állt körbe a sok heréngyorsítózott, kigyúrt tenyészmén, csak éppen arról szólt a verseny, hogy kinek áll fel kevésbé, hogy az egyik sápatag hangosító gyereknek kellett megcsinálnia a melót. Ez azért egy kicsit fáj most, ha az egész szezont nézzük. Jólvan, tudom, EL meccs lesz, az összefoglaló posztokat nem most írjuk, kit érdekel az egész, tanulóév, BR cseszte el, sérülések, Benteke, kupák, besúlyozunk majd mindent saját ízlés szerint. Ha csak egy gondolatom lehet erről ez idei 38 meccsről az még mindig az, hogy fáj. Nem a köd, nem BR, pláne nem az, ahogy Klopp beleszokott a PL-be (ha megtette egyáltalán, erről majd máskor), hanem még mindig az, hogy csak 3 teljesen sima, megnyert meccs erejéig el tudjuk kerülni, hogy hülyefaszok legyünk, akkor sokkal nyugodtabban mehetnénk Baselbe. Mert ha egy kurva nehéz matekvizsgán egy sima összeadást baszol el, azért az még akkor is tud fájni, ha nem pont ezzel a tárggyal akarod behozni a 30 kreditet.

A PL az én vesszőparipám, sajnálom. Még úgy is, hogy egyébként az utolsó 3-4-5 (10?) meccs már a hóttökmindegy kategóriába esett, ahogy a WBA elleni is. Ahogy írtam korábban, volt egy skálája ezeknek a meccseknek, hogy az adott ellenfél mennyire volt éppen hangulatában annak, hogy focizzon is ellenünk, ennek középtartományában létezett valahol a WBA. Tolta őket valamennyire a hazai pálya, de a bentmaradás okozta jóllakottságot azért még ők sem tudták palástolni. Mezőnyben inkább mi voltunk fölényben, helyzetekben talán inkább ők: Egy igazi 70%-os erőbefektetésű döntetlen volt ez, ami alapvetően mindkét félnek jó volt.

Maga a felállás annyiban volt érdekes csupán, hogy szépen egészítették ki egymást azok az emberek, akiknek már nem nagyon, illetve akiknek lehet még jövője nálunk. Várhatóan ez volt az utolsó meccse Ádinak, mindjárt 13 perc után kapott egy Migs trademark gólt a rövidbe. Amit én spec. nem látok akkora hibának, mint ahogy azt angliában több helyen felfújták, nem szép dolog így gólt kapni, tény, de most azon túl, hogy megint sikerült a Stewart – Allen duónak okosan lemozizni, ahogy Leko battyogott át mindenkin, Smith takarásából nem volt könnyű amúgy sem leérni. Halottnak a csók, dehát akkor is. Várhatóan szintén érkezik a selyemzsinór Skrtelnek és Lucasnak, előbbinek mentsvára lehet, hogy nélküle Lovren maradna az egyetlen helyi tapasztalattal rendelkező CB (Yoloval remélem nem számlunk komolyan), aki nemrég még sportszelet reklámot imitált majdnem minden meccsén. Utóbbi meg a szokásos karmájában reménykedhet, mert bár olykor még CB-nek is lassú, szeme még van a focizhoz (kár, hogy lábbal játszák), meg igazából 3 éve ezt hallgatjuk, hogy lefőtt neki, aztán még mindig itt van. A Benteke kérdéskört el se kezdem, mert komplexitásában egy külön posztot érdemel a téma, az viszont biztos, hogy nem a mai meccset fogja kockázni youtube-on, amikor a szőnyeg szélén áll majd Melwoodban.

https://twitter.com/LiverpoolGifs/status/731852791417843713

A kicsik az utóbbi időben többet voltak szem előtt, mint ami korábban megszokott volt, de azt is látni kell, hogy egy világ választ el egy játékost attól, hogy ezen a szinten pár kicsit felvizetett sörmeccsen jó dolgokat csinál attól, hogy rendszeresen hasznára tud lenni a csapatnak. Brannagan tűnt talán ki legjobban a lurkók közül, okosan és türelmesen játszott, meg volt egy szép megindulása is. Ha már megindulás, azért nem mehetünk el szó nélkül amellett az isteni csoda mellett sem, hogy Ebay testvérem kivételesen nem kifelé tolta meg a labdát. Amit csinált, egy gondolkodó focistára emlékeztetett, nem tudom, mi lelte szegény, biztos meg van fázva, vagy nem tudom. Jövőre azért erősen kíváncsi leszek, hogy a közte és Markovic között várható háziversenyben ki marad talpon. A történések pozitív butykosába csepegtetett mér párat a tény, hogy beállt Ings és Hendó is, főleg, mert csak unalmas már a zakatolás a futógépen, gondolom.

https://twitter.com/LiverpoolGifs/status/731867619192623106

És a design center gyakorlatilag ennyi volt, mire ezt elolvastad, már el is felejtetted ezt a meccset te is, nem? Levegőt benntart, lábujjak ökölben, hiszen alig 50 óra és Baselben felkapcsolják a pilácsokat. Yay!