Még egy utolsó flakonrázás

Már csak hármat kell aludni. Meg ma még egyet délután. Néha már pisás gatyával riadok fel éjjel, Llorente, takarodj te Don Quiote! felsikításokkal. Ma viszont még itt az újabb faszipántosra vett PL-szezon utolsó köre. Többfunkciós meccs ám ez, ne sajnáljuk le a Mersey fenekéig. Nekünk, fotelhuszároknak például kiváló alkalom arra, hogy sörkóstolót tartsunk a haverokkal és kiválasszuk a nyertest, amit az EL-döntőn akarunk ki-kiloccsantani az Allen-fejesgólnál.

A mai ellenfél azért csak érdemel egy bekezdést, na nem többet. Kedvenc brit dzentlmanusunk, Pulis épp aktuális verőcsapatához, a West Bromhoz megyünk lezárni ezt a végtelenül csodálatos szezont. (Az lehet még, de persze az megint maga a Liverpool Way a 21. században, hogy egyetlen meccs fogja meghatározni, hogy Pharrell Williams slágerét vagy depressive suicide black metalt fogunk hallgatni egész nyáron.) Szóval Pulis. A Fonat közönségének már felesleges felkonferálnom – főleg mivel mindenki a sörei kiporciózásával lesz elfoglalva a meccs előtt, nemhogy olvasgatással. A West Brom a tabella második felében egész könnyen bennmaradt idén, isteni véletlen esetén a meccs után egész a 12. helyre kapaszkodhatnának fel, de reálisabb kimenetel a jelenlegi 15. helyük. Szokásukhoz híven vazelin nélkül fognak minket hátulról megközelíteni, aztán a kis ministráns gyerekeink majd vagy felsírnak, vagy nyakon csapják Tony kántor bácsit Allen nevét káromolva.

Mi sem nyilvánvalóbb, hogy 20 alatti áltagéletkorú kezdővel fogunk kiállni a dinamó elleni főpróba után, amit Benteke fog 18-ról feldobni. Na meg talán Enrique? Klopp egy igazán kalapemelőset trollkodhatna Pulis, de úgy kompletten a világfutball ellen, ha adna ma Hozénak egy búcsúmeccset, aki a góljánál ledobná a mezt és Why always me? Sponsored by EA Sports feliratú trikóban feszítene a kamerának. Karszalagra már gondolni sem merek, de hát Jürgen szeret vicces lenni:

1

A csk ma persze Skrtel kell legyen, mert nem kizárt – sőt –, hogy ma látjuk utoljára vörösben. Könnyezni fogunk, legalább úgy, mint Aggernél, de eljött az idő Terminátor. Egy hálószaggató fejes a már nem kopasz buksiról nagyon szép lenne.

Talán nem fog annyi könny potyogni aktuális kedvenc szittya dzsindzsör lepkénkért. Ádám sajnos továbbvitte a magyar vonalat Liverpoolban, de pont a megszokott, Kozma által kijelölt úton. Ward kiesésével ma várhatjuk őt a kapuba, bár ki tudja, lehet Kloppéknál már ennyi alamizsnát sem kap. Azért én remélem. Aztán ágyő, Ádi, ennél csak jobb helyet találhatsz magadnak. EB-évben amúgy sem értette senki, mit keresel itt, hát annyira mostanra sem lett tiszta a kép.

A támadófelünkben már érdekesebb nevek is felbukkanhatnak, ugyanis visszatérőben Origi, Henderson és Ings (!!4!4!!!). Pontosan majd nyilván a meccsen látjuk, kinek mennyi sansza van szerdai percekre. Sajnos egyikük sem egy Sakho, hogy Tourét váltsa, de a 95. percben 3-2-nél szívesen elnézném a másnaposfejűt időhúzócsereként majd.

Funkcióiban remélem immár mindenkit felcsigázott a mai meccs: Benteke növelheti nyári eladási árát, többen búcsúmeccsen mutathatják meg miért is annyira kurva feleslegesek a csapatnak, valakik elkezdhetik visszanyerni a meccsfittneszüket, valakik pedig egy igazi brit libalegelőn tesztelhetik magukat az alpesi változatra. Utóbbi típusú emberből nyilván 0 darabot szeretnék a pályán látni, de Klopp azért minden bizonnyal oda fog pakolni néhányat így május idusán is, amolyan Suarez-i én mindig játszani akarok, hogy formában maradjak felfogásban. Ajvé. Csak a guthmate-féle injury free zone-ban kéretik maradni.

Végül még egy kis kitekintés a PL táblájára. A top4-ben annyi kérdés van még, hogy sikerül-e Arséne-éknek megcsípniük a hőn áhított 4. helyet. Valószínűleg a levesükbe bele fog köpni a 17 pontos Aston Villa, akik tovább tágíttatják hátsó traktusukat az Emirates-ben. Így szégyenszemre csak a 3. hely lesz meg az Arsenalnak. Remélem a City nem lesz olyan balfarok, hogy eljátssza a 4. helyét, és odaadja a MU-nak. Az EL-helyeknél én már követni sem tudom a kimeneteleket, akár még playoff-ot is nyomhatunk a West Hammel. Istenem, csak azt ne. De 3. körös, augusztus eleji tétmeccset még annyira se. Egy ropogós győzelmet, srácok, szerdán, aztán az alábbi Kriccs által talált ábrát is maximum begyújtósnak lehet majd használni:

PL-szezonbúcsúbeharangként nyilván kaptok még az arcotokba görgőátlagos diagramot.

34

Szerintem tökéletes szezonösszefoglaló. Heavy metállal kezdett Klopp, elernyedtünk a kezdeti keménységből, majd újra megtaláltuk a kék tablettát. (Sakho rosszat vett be.) Ez a 2 ppg-hez konvergálás kifejezetten örömteli a jövőt tekintve egy rekordsűrű menetrenddel kezdő managernél. Már csak tejszínt kell fröccsenteni szerdán. Ma pedig rázni még egyet a flakonon.