Revans

liverpool-man-city

Igaz a mondás, miszerint Manchester is full of shit. Egy adag barna végtermékként használva a Sterling-koronaékszerű gárdát töröltük fel velük a padlót ősz után tegnap is. Kár, hogy egy megszeppenős iksz becsúszott közé, ráadásul Ligakupa-döntő néven, de ha valahogy illik revansot venni a banditán, aki átment asszonypajtáson és elvitte az ékszerét, na azt mi példamutatóan megvalósítottuk. Pont, ahogy Klopp Playbook-jában az meg van írva.

Ahogy a német fejben összefoltozta ezt a gárdát a vasárnapi mutatvány után, hát azután a minimum egy kalapemelés meg egy pofa sör. Ezért is hoztuk a rockstart: fejben annyival jobban akartuk ezt a 3 pontot, mintha nem is a Citynek lenne még esélye a címre. (Tegnaptól talán nincs is?) És persze mindezt úgy, hogy vasárnaphoz képest bedobott a mester 4 új embert a kezdőbe, szemben a világoskékek majdnem változatlan felállásával. A legelső perctől a kivont falloszunk élével álltunk beléjük. És a múltkori Augsburg elleni gyalázatos műbalett előadás esti hangulatförmedvény után végre kurva jó hangulat volt az Anfielden. Hangsúlyozandó: szintén az 1. perctől, mert mi vörösök élvezni akarjuk minden percét, mikor a fiúk betömik a betömnivalót. Mondjátok a tegnapi meccs után, hogy nem kurva jó dolog Pool-szurkolónak lenni, még egy elvesztett kupadöntő után is.

513354450

Szóval Klopp eléggé megkavarta a kezdőt, de főleg sérülés(veszély) és (vég)kimerültség miatt. A védelembe visszatért a hamstring monster áldozati névlistájának talán egyik elsője, Lovren. Touréval párban persze továbbra sem kellett aggódni a nagyon magas védelmi vonaltól, mindenesetre magunk közt szólva Kolo elég szépen zsebre tette Agüero-t. A scouser Cafú meg ma is lehozta pont azt, ami különösebb futballtehetség nélkül Liverpool-szintű cserebekké tesz valakit (a szívén kívül): tökéletesen megbízhatóan hozott egy 10-es tackle számot, és nagyon fontos momentumokban tette mindezt. A Sterling-belépőkért meg jár a csóközön. Bal oldalra most így Clyne kerülhetett át a pihenő Moreno helyett, és hát hogy is mondjam. Nem egy Glen Johnson-szintű kétjobblábas szélső védő. (Ne röhögj!) Nem volt rossz, de azért ez nem az ő helye. Moreno mögé kéne egy Flanagan inverz ikertestvér, és rendben lennénk jövőre.

Képkivágás3

A Henderson-Can DP-be annak ellenére, hogy nem vagyok strici és/vagy pornófilm producer, beleszerettem. Eszméletlen melót tesznek le, és közben még a nyakkendőjük is úgy lobog a szélben, ahogy annak a nagy könyv szerint kell. Nagyon érzik egymást, a pressingben gyakorlatilag hiba nélkül csinálják a szerepváltásokat. Igazából minek nekünk klasszikus DM? Legyen még egy-két Duracell-nyuszi a padon, és jó napot kívánok lesz mindenkinek, akinek nem tetszik a páratlan párosunk zselézett hajkölteménye. Ja meg van ez a kőműves csávó is tökszáraz hajjal, akitől valahogy mindig elfintorodom, de a Pellegrini-fiókák ellen majdnem MOTM lett egy agyonnyert meccsen. 7-eshez ténylegesen méltó teljesítmény. De azért biztosan szar ez a keret.

513348130

Akkor biztos elöl van a baj. Hát szégyellek betűt pazarolni a támadószekciónk ajnározására, annyira egyértelműnek kéne lennie. Lallana. Lallana. Lallana. Aki szerint nem egy angol istent láttunk a pályán, az még 3 a 20.-onszor írja le a füzetébe ezt a nevet, pont oda, ahova pár éve Henderson-ét, még régebben Lucas-ét kellett írnia. Én is azt a meglátást pártolom, hogy tegnap Klopp egy szabad pozíciót adott Ádámnak, ő meg szüretelte az almát. (A vörösebbik hajú szabadabb pozíciója valahol a kanapé és a hűtőszekrény között volt.) Zseniálisan oldotta meg ezt a szerepet. A mostanában azért elég fényesen csillogó CouFiS-t 2 helyen is megbontotta Klopp, és még talán annál is jobb teljesítményt dobott ki a gép. Nehéz eldönteni, hogy Firmino vagy Lallana volt a meccs legjobbja, én végül a Milnerrel kiegészülő MiLF triónak adnám a pálmát, ha már összehoztak maguk közt 3-3 gólt és asszisztot.. Originek kb. meg sem kellett mozdulnia. Azért ennél a semminél sokkal ígéretesebben mozog mostanában, a nagy remények továbbra is élnek felé. De Studge-tól még bőven van mit ellesnie.

Szóval Pellegrinit tegnap ismét letérdeltette Klopp, nagy kár, hogy a chilei elhagyja jövőre a PL-t. De akkor most csak ezt az évet tekintve: van sansz? Hisz csak 6 pontra a top4!!!4!!!44! Hehe, torkosborz, persze, mi vagyunk a konzisztencia mintapéldányai. Ezt a hülyeséget tessék elfelejteni, majd ha nyertünk mondjuk 4 meccset zsinórban, akkor hajlandó vagyok szóba keveredni a témáról. Igaz, addig pont vége lesz a szezonnak. És nyer a Leszter. Addig is itt egy top4 üldöző lemaradási dimbje és dombja:

Képkivágás2

Ne csalatkozzon senki: még mindig szarabb szinten állunk, mint mondjuk 6 meccse és előtte végig. És most már csak 11 meccsünk van. Történnek csodák (és kizúgunk az EL-ből hamar), de ezen a top4 dolgon még csak reménykedni sem szabad. Mert Charma ist eine Hündin.

Végére még egy fun fact rovatba illő grafikon a múltkori posztból frissítve:

Képkivágás

A kék vonal szerint is nagyon meglendültünk. De megint az a fránya piros vonal: ez a fellendülés nagyon erősen köszönhető annak, hogy a stábnak jelentősen több ideje van a meccsekre készülnie. A EL-ről lehet majd vitát nyitni. Az nem érdekel. De jövőre akkor sem Ligakupa-menetelésre szeretném elcseszerinteni látni a Klopp-gárda dobogóját.

Lényeg a lényeg a tegnapelőtti meccs kapcsán: megtettük, amit megkövetelt a haza. És van még jópár tavaszi meccsünk, ahol sokszor láthatunk még szemet gyönyörködtető koncertet. És ez mocskos jó.