Nyugaton a helyzet változatlan

A collection of the characters in Pixar's Monster's U

Nekünk továbbra is tart az ünnepi pörgés köszönhetően a Mikiegér elődöntőnek. Továbbra is Klopp tanuló évében vagyunk és még mindig tele vagyunk sérültekkel köszönhetően a Cookie Hamstring Monsternek. Ebben a helyzetben látogatunk le délre a sokad osztályú ellenfelünkhöz.

Az ellenfelünkről konkrétumot nem sokat tudok. Az viszont tetszik, hogy olyan ritka Angol klubok egyikei, hogy szurkoló tulajdonban vannak. Ellenben mindent lehet tudni róluk. Az angol 4. osztály kick&rush stílusában játszó ellenfél, akik tudják szépen és jól a tradicionális angol Ikaruszt. A stadionjuk kicsi és hangos, a pálya talaja pocsék lesz. Ha a meccs mentális oldalát nézem nekik életük meccse lesz, hiszen a játékosaik jelentős részének életében ez az egyetlen lehetősége a pályafutásuk alatt, hogy ilyen neves ellenféllel szemben mérettesse meg magát, így bele fognak adni apait-anyait és csípni, rúgni, harapni fognak. Ebben partnerük lesz a spori, a legrosszabb értelemben vett kemény sport ez szellemiség jegyében. No meg annak jegyében, hogy idén is meglehessen a “giant killer” csapat, ami ugye ennek a sorozatnak a védjegye. Mára persze teljesen eltorzult és akkor csodálkozik a nép, ha a sokad osztályú csapat nem veri meg a nagyot és ennek a teljesen téves népi elvárásnak akar az FA és a bírók megfelelni. Egyszóval kellemetlen meccs lesz és ők meg kellemetlen ellenfél.

1410554287306_wps_6_Sheyi_Ojo_of_Liverpool_atA mienk kapcsán, ugye megint van vagy 10 sérültünk, akikből nagyon simán kihozható lenne egy jó erős kezdő csapat, így nem lesz olyan egyszerű, de ma nem egyszerűen rotálni kell, hanem sorcserét végre hajtani. Az okokat mindenki ismeri, hogy miért van erre szükség. További ok, hogy idén nem lesz ennél alkalmasabb ellenfelünk, hogy ezt bejátsszuk. Azaz itt a lehetőség. Továbbá azért ennek elég nagy hagyománya is van nálunk, hiszen a Mikiegér első és Fa kupa első fordulóban tényleg az ifi szokott pályára lépni, majd fordulóról fordulóra kopnak ki a fiatalok. Azaz megvan rá a tradíció. Azaz tényleg nincsen mentség arra, hogy ne az legyen a mottója a meccsnek, hogy előre fiatalok. Minden ilyen alkalommal több fiatalt várok a kezdőbe, mint amennyi ténylegesen pályára is lép. Mindenesetre annál boldogabb leszek, minél inkább erre fog hajazni a pályára lépő kezdő csapat: Bogdán; Randall, Cleary, Illori, Smith; Chirivella, Brannagan; Wilson, Teixeira, Ibe Kent; Ojo. Ennek ugye két oka van, egyrészt ha az első csapat béliek nem játszanak, akkor pihennek és nem mellékesen nem tudnak megsérülni. Másrészt ez az egyetlen módja, hogy lelkesedésben fel tudjuk venni a verseny a hazaiakkal. A fiataloknak ez egyébként is ez egy kiváló alkalom, hogy megmutathassák, mit tudnak, no meg tapasztalatot szerezzenek. Nem is részletezem tovább, hiszen csak pozitívumokat tudok mondani a sorcsere mellett.

150720-150-Liverpool_Preseason_Day_8_AdelaideA meccs kapcsán két elvárásom van; a sokat emlegetett sorcsere és fiatalok játszatása, illetve, hogy ne szívassuk magunkat egy újra játszással, azaz döntetlen ne legyen. Az nem elvárásom, hogy jól játszunk, vagy jó legyen a meccs. Sőt az se hogy győzzünk, amíg a két elvárásom teljesül. Persze úgy lenne az igazi, hogyha a fiatalok megmutatnák a tutit és behúznák a találkozót. 0233__3141__shootout