Dobrodošao, Marko!

Megtörtént Kloppo első igazolása, aki nem más, mint a boszniai szerb kollégája, Buvač kiszemeltje, a szerb csoda tini, az új Matič, akiről viszonylag kevés információnk van. Viszont a nyilvánvaló netről beszerezhető tweet, nyilatkozat, összevágott meccsvideó mellett a téliszünetben elküldtem scout körre egy kedves kollégát, aki egész véletlen honfitársa a colos új srácnak és összeszedte Marko Grujić igaz történetét egyenesen egy Duna menti faluból.

JS79761476

Crvena Zvezda ragyogott az égen, amikor is a parti vityillójában épp a liverpooli múlt csodás napjain merengett Milan Jovanovic. Eszébe ötlött, mikor nagylelkűen átengedte a közönség kérlelésére valami Steve Gerrard Gerrardnak a szabadrúgást és hamis félmosollyal emlékezett vissza a mesés csukafejesére, ami csak centikkel kerülte el a labdát. Marko ekkor még nem tudta, hogy Milan zűrös bizniszbe keveredik, megpróbálja nehéz fiúkkal elhitetni, hogy ő egy top bajnokságot megjárt profi focista. Ez leírva is esélytelennek hangzik, így a tartozások miatt kényszerpályára kell lépnie a fiatal Markonak, akit elkapnak a történések és sodorják magukkal. Fiatal kora ellenére jól kezeli a helyzetet, így vállalja, hogy megmenti szeretett klubját.

Nem lehet együtt szerelmével, a tartozás kiegyenlítéséért cserébe a eladják őt egy törpe top klubba. Csavaros módon apja és a Ayre koma viszont a halottaikból támadva fel egy gyönyörű barátság kezdetére összehozzák, hogy Marko maradhasson még a bajnokság befejeztéig, hogy aztán a harmonikába rejtett font és euró tízezrekkel egy német hajóra szálljon és váltsa valóra álmait távol szülőhazájától.

JS79761385

Lehet a nyelvi akadályok miatt kicsit kusza a történet, vagy csak átvágott az a rafkós szerb, de tényleg ezt sikerült kideríteni az új igazolásunkról. Viszont egyéb információ források alapján egy második Cant vettünk aprópénzért, annyi különbséggel, hogy jóval fiatalabb és nem egy top bajnokságból jött. Az összevágott meccsvideókat nézve és Uros barátom elmondása is azt támasztja alá, hogy a szerb bajnokság irama és minősége nagyon messze van mindentől, amit top focinak lehet nevezni. Innen kitűnni egy jó dolog, de ennél sokkal több kell a PL-be. Nem is baj azért, hogy marad a még nyárig, hiszen jó ha fejlődhet tovább és önbizalommal együtt jöhet majd a nyári edzőtáborba. Aztán nehogy hátradőlős legyen a maradék félszezon a tét nélküli pontvadászat és a magas fizu negatív hatásaival együtt.

Igazi égi meszelő 191 cm magasságával, ez gyorsaságot nem feltételezne róla, viszont ami sebesség elég volt Szerbiába, az lehet a PL-hez és a Kloppballhoz kevés lesz. Posztja belső középpályás, DM-től AM-ig sőt még szélsőként is bevethető – ezt azért nyugtával kezelném – de egy powerhouse b2b játékos sejlik elő a félinformációkból. Új Matičként is emlegetik, ami a tavalyi szezonból kiindulva elég szép fegyvertény lehet, azonban tudjuk hány új Messi, Gerrard, Maradona, Pelé alól húzták már ki a pottyantós WC ülőkéit. Viszont, amit még tudni lehet a srácról, hogy a dinamós honfitársával ellentétben sokkal jobban képes a támadásokat segíteni.

12

Annyi még bizton állítható Klopp első igazolásáról, hogy tökéletesen illeszkedik a TC által képviselt olcsón fiatal gyöngyszemet kukázunk, majd jó lesz valamire, mielőtt még más lenyúlja elvet követi. Kihasználjuk a Zvezda gyenge csődközeli anyagi helyzetét és bezsebelünk egy újabb reménységet. Ugye mivel megy is vissza a libalegelőkre, ezért nyáron láthatjuk majd bemutatkozni valami felkészülési giga meccsen, viszont reménnyel tölt el, hogy nem csak Coutinho után Markovićnak is hoztunk egy pajtit a kibontakozáshoz. Első évében, ha marad a csapattal, főleg a B vonalas liga-fa meccseken szokhatja a szigetet, vagy csereként, de semmiképp sem számítok rá, hogy alapemberként kiszorítaná Cant vagy Hendersont.