Majd jövőre


„Mi a fasz volt ezzel?”

Új év, régi reménykedés, sóvárgás egy jó szériáért ebben a legizgalmasabbnak nevezett posványos orkligában. Újévi fogadalomként én elengedem az idegeskedést a bajnoki meccsekre. Leszarom milyen tavaszunk lesz és hány ponttal lehet még meg a top4, láthatóan nem ez a prioritása a csapatnak, Kloppnak, de még a szurkolók nagy részének sem. Majd mikor Betonteke egy sorsdöntő kupameccsen rukkol elő egy ilyen varázslatos teljesítménnyel, akkor fogom a fejem a falba verni a szemem a pohár aljára küldeni scoutolni.

Majd jövőre talán leszállhatunk a világ legszenvedélyesebb hullámvasútjáról. Itt tényleg bármi megtörténik, főleg velünk. Majd jövőre talán lesz 5-6 meccses konzisztens jó teljesítmény. Ilyen sok meghatározó középpályással és a klasszis csatárunkkal a padon ez nem fog menni. Látszott mennyire hiányzik Henderson a tengelyből. Ő is a sturridge-i útra lépett, úgy tűnik. Abban a pressing vezérelte fociban, amivel a Leicester villámgyors kontráit megfojtottuk elengedhetetlen szerepe van a kapitánynak. Csak a Watford ellen kaptunk ki vele a sorunkban, ahol messze ő volt a legjobbunk és a másik pontvesztés a WBA elleni 2-2 volt, ahol pedig gólt és Origi mákos gólja előtti gólpasszt is ő jegyezte. A stabil teljesítményhez nem egy sérülés vezérelt középpályás rotiáció az út. Majd jövőre talán a sorsfordító kapufák beakadnak, de messze nem Can jobb lábában maradt a meccs.

Majd jövőre is lesznek olyan meccsek, ahol a védelmünk ócska napot fog ki, mert a gyenge pontjaira tökéletesen játszik az ellenfél. Úgy, ahogy tette ezt a West Brom és ahogy tette ezt most ebből tanulva a West Ham is. Ez a WHU azért van ennyivel előrébb a tabellán, mert megy nekik élőlabdából az, ami a Pulis gárdának csak rögzítettből. Vagy azért kaptunk ki, mert nem működött kellőképpen a védelmünk, hogy az ilyen helyzeteket megakadályozzuk. Mert az engedett 18 lövés és a 10 kaput eltaláló lövés messze a kloppi átlag felett van. Ennyi lövést utoljára tavaly engedtünk az ellenfélnek! A szar viccet félre téve, tényleg utoljára az Arsenal tudod 19-et lőni ellenünk, de abból is csak 5 talált kaput. Itt a duplája. El lehet morfondírozni azon, hogy Lucas megfelelő ember-e DP-nek Klopp keze alá, vagy sebességbeli korlátai beszorítják egy 3 emberes középpálya DM posztjára két futóval. Csak az ő nyakába azonban nem varható a meccs, de neki sem volt jó meccse.

JS79574521
Nem kell januárban egy jó tenyészmén?

Majd jövőre nem kell Ibe és Benteke duójával herén szúrni a presszingünket. Ők ketten sikeresen összehoztak 0 szerelést 0 kísérletből és 0 IC-t is. Már írtam is SMS-t Kloppnak a piros telefonon ezekkel az impresszív számokkal, hogy ha véletlen nem tudná mitől döglöttek a rókák, akkor az nem a romlott bejgli volt. Eltelt pár hónap, ilyen alap összefüggéseket biztosan lát Kloppó is, ez fix. Hogy ez a duó a pihenés miatt, vagy a tanuló év újabb esély elv miatt, vagy a kupa a fontos a Stoke ellen érv mentén került a kezdőbe nem tudom eldönteni. Viszont biztos vagyok benne, hogy ez így kevés lesz, ha gyors kontrákat akarunk megakadályozni.

Majd jövőre talán lesz olyan is, hogy nem kell 2 napon belül két idegenbeli meccset játszanunk két verőlegény gárda ellen. Aztán nyelni a fejes gólokat a szélső védőkről, ha lenne kedvem összeszedném, hány ilyet kaptunk, de hirtelen eszembe ötlik a dinamó elleni kapott gól, az Aston Villa meccs és a WHU is eladta ezt nekünk párszor. Lent összeszedhetjük a maradékot, biztosan volt még. Jó lenne erre ellenszert találni, és ehhez a presszingünk tökéletes is lenne. Hamarabb döntésre kellene késztetni a beadót, hogy ne legyen ideje a fonott hajú ménnek odakocognia Clyne mögé és egy Sarah Jessica Parker szépségdíjas gólt nyeríteni a hálóba.


Ennyi zab fér a számba mióta nem láttatok

Majd talán jövőre a mi kis brazil kiugrató gépünk átértékeli a lövésből lesz a gól mondást, úgy, hogy nem csak az én lövésemből lehet gól. Mert amint azt a statok mutatják, a kis tüzelőgép a legtöbbet lő a ligában meccsenként, viszont hatékonysága Tóthpapáéknál van lenn egy másik kontinensen. Lehet keveset alszik a baba miatt, de ezt a görcsös Coutinhót remélem tavaszra átjárja a napfény és megindul a joga az ereiben. Ellenben pajtikája Firmino elég megbízhatóan játszott, meg is lepődtem, hogy ő kapja a cserét és nem a ködharcos Ibe vagy a lepkefingból mozsárágyúvá avanzsáló Cou. A cseréknél reménykedtem, hogy odacsapunk és egy kis átalakítással ütőképesebb támadójátékot láthatunk majd, hiszen a labda nálunk volt, mi domináltuk a buszuk területét, de feltörni ma nem sikerült. Viszont a cserék posztra jöttek és nem a leggyengébben teljesítő játékosaink helyett, így el is engedtük a meccset és a 3 pont sorsát.

Majd jövőre talán lesz egy olyan csatárunk, aki két győztes gólos meccse után a harmadikon is elhiszi, hogy itt is be tudja lőni, át tudja venni, meg tudja tartani a labdát a 16-os előterében az utolsó ember ellen. Már az előző Leicester meccs utáni értékelőben  kitértem Big Beton Benre, ezért most nem fogok. Ilyen az amikor nem jön a gól a szatyorból és cserébe a játék is fostalicska vele/miatta. Vajon ő lesz Eric Cartman apja, vagy Balotelli dublőre marad gólokkal megspékelve? Nehéz megítélni, hogy tényleg ennyire képes, vagy a mentális gát benne is akkorára nőtt, hogy azt csak Böde Dani tudná megmozdítani benne egy könnyed dobással.

Majd jövőre talán meglesz a sebesség és erőszakosság Szilveszter másnap kora délutánján, ami a heavy metal focihoz szükséges. Hiányzott mindennemű átütő erő ahhoz, hogy ezt a brutál fizikális focit toló WHU-t hasonló mód megfuttassuk, mint a róka családot a karácsonyfa körül. Persze a korai gól sosem jó előjel egy masszív védekezésen és gyors kontrákon alapuló focit toló ellenféllel szemben, de a meccs elején elmulasztani 5 embernek a labdát felhozó és beadó WHU spíler letámadását azért óriási luxus. Mellesleg édes mindegy, hogy hol fetreng Moreno, ha a 5-en nem bírnak egy beadást megelőzni. Nem tudom mikor lesz meg végre az a mentalitás, vagy tudatosság a pályán lévőkben, hogy biza tök mindegy az első, az ötödik vagy a 69. percben, de ugyanúgy befogják adni a hosszúra a szélsővédővel fejpárbajt vívó emberre, ha ezt engedjük, és ugyanúgy be fogják fejelni.

hi-res-03f3af46542705bb9e2d2a035d1e193f_crop_north
Menjél szépen legelni egy pubba

Majd talán jövőre megint ilyen rém gyengén rajtol a PL top mezőnye, hogy legyen esélyünk felülteljesíteni a gazdasági erőnk által kialakított ötödik helyes predesztináción.