Nyerünk


Csak mondom, hogy utólag senkit ne érjen meglepetés, mert nem szóltam előre. Annyira szarul játszottunk az utóbbi időben, annyira nem sikerült semmire, annyira vártuk a boxing day környékét, hogy majd a kiscsapatok hátán zárkózunk a top4-hez és ez annyira nem sikerült, hogy tényleg nincs más opció.

Legalábbis a Rodgers érának volt egy ilyen barátságos keljfeljancsi jellege, hogy egy vállalhatatlan, koponyalékelően szar meccs után mindig sikerült lendületből talpra ugarni és seggrefejelni az aktuális ellent. A guantanamo best of szintet úgy néz ki sikerült átörökíteni az előző rezsimből, most ugrik a medve a málnásba, hogy a talpraállás is sikeres lesz-e. Mert igazából ezen ponton sok mindenen nincs mit gondolkozni. Az van Béláim, hogy a top4 elérésének kiskertjét nem locsolgatom már friss vízzel az utóbbi időben, meg azért a srácok is hordják rá a trágyát, akkor is, ha nem kéne. Így pedig gondolatban megint a Köd időszakának narratívájánál találom magam újra és újra, vagyis az eredményt teljesen el kéne engedni (mert ha nem tesszük, akkor sincs), ellenben minden erővel az ideális játék kialakítására kéne koncentrálni.

Lehet, hogy Klopp is ezt teszi éppen, nem tudom. Az viszont biztos, hogy bár a zenei műfaj elég távol áll tőlem, olyan érzésem van, hogy a korai hegyimetál eléggé kifakult az utóbbi időben. Az én álláspontom még mindig az, hogy az EL meg a Faegér még mindig csak fárasztja a srácok (fejben is), a korai pörgést és lendületet meg kezdi felváltani a melankólia, ami nem annyira jó. Konteo: Srácok kicsit beparáztak, hogy Gerrard mégis visszatér, egyből elszontyolodott mindenki.

Ráadásul olyan ellenfél érkezik, akik ellen nem mi vagyunk az esélyesek. Legalábbis az alapján, amit eddig műveltek idén, erősítve bennem az feltételezést, hogy a PL-ben igazából soha nem az a cél, hogy te legyél a legjobb, hanem hogy te legyél a legkevésbé megafos, ami egyelőre a Leicester csapata abszolvál a legjobban. Mondjuk van benne munka rendesen, de az is kell hozzá, hogy ha összeraksz egy _tényleg jól kontrázó csapatot, akkor az ellenfélnek álljon is szándékban megverni téged, hogy legyen is ki ellen kontrázni. (Meg az se hátrány, ha az a testrabló démon, ami Kaneből is csatárt csinált tavaly, most Vardyba bújt bele) Kiscsapatként ez a Leszternél (bocs, váltok, mert azokat a kurva “i” betűt soha nem tudom hova tenni) adott, talán mostanra kezd átfordulni majd a szemlélet velük szemben arra, hogy tulajdonképpen jó az x is, meglátjuk, nekik hogy megy majd az Ikarus törés. Valószínűleg sehogy és hasonlóan minden szezon nagyot menő aktuális kiscsapatához, februárban szépen beleállnak a földbe, de ez most minket így Karácsony környékén kevésbé boldogít.

Amikor villan a szeme, akkor kapcsol be a goa’uld

Szóval itt vagyunk most megint a nagy semmi közepén. Állunk még minden kupában, meg csak 5 pontra a negyedik hely, de ha a játékunk nem változik (értsd: nem jön létre a semmiből valami kézzelfogható dolog) akkor lófasz lesz itt és sarki fény, nem Wenger meg a többi bohóckupa. Szeretem a szívet melengető szurkolói optimizmust, ami mindenbe a jót látja, de tudjátok, hogy csodák márpedig azért nincsenek, mert az volna csoda, ha volnának. Pontosan, nekem amúgy is a Grincs a kedvenc karácsonyi filmem (amúgy tényleg), de most nem tudok győzelmen kívül másra gondolni. Nem, nem velünk fog csoda történni, egyszerűen a Leszteré ér véget. Ami igazából nem is létezik. Szóval értitek. Ezen a csodálatos úton most két féle nadrággal állhatunk ki: A barna és a piros nadrágunkat is felhúzhatjuk a jégeralsóra.

Alapeset a barna nadrág, amikor annyi kőművest zúzunk fel a pályára, amennyit csak lehet. Igaz, hogy a műszakvezető Milner éppen sérült, de így is simán ki tudunk állni egy

 

Screen Shot 2015-12-25 at 15.10.15

Kezdővel, Ikarus ellen nem véd a kontra, ellenben lehet, hogy egy szögletet bekalamolunk, ha nem, akkor is jó a döntetlen az anfieldi pokolból.

Másik variáció, hogy (amit én régóta várok / vártam Klopptól) tököt növesztünk végre és beleállunk merev fasszal ebbe strandkorlátkék faszmakker bandába. Ez esetben a

Screen Shot 2015-12-25 at 15.14.12

 

Felállást érdemes megpróbálni. Ők is kontráznak majd, de mi is őket, nekikmegyünk mint a kocsmai bunyóban, aztán lesz ami lesz. Én nem félek egyáltalán az utóbbitól, mert egyrészt eredményt én továbbra sem várok el középtávon a csapattól, a jövő Liverpooljához pedig ez a fajta lineup áll a legközelebb. Legalábbis nagyon remélem.

Nem tudom mi lesz a felállás, lehet, hogy valamilyen barna / piros átmenetet látunk majd, ami szerintem pont, hogy rájátszana a Leszter erősségeire, de az is biztos, hogy Buksic barátunk csapágyasra csévélte a vhs lejátszót felkészülésileg, legalábbis nagyon remélem. Ha nem kapunk végre gólt az első 10 percben, akkor nyerünk. Ha kapunk, akkor is, csak akkor Bentekének is be kell állnia hozzá.