A dicsőségért

Szerda este délre utazunk, hogy megvívjuk a szezon meccsét a jövő nyári transzfer ablakunkkal. A sorsolást áldhatjuk és szidhatjuk is, kár érte, hogy idegenben játszunk, viszont legalább nem egy másodvonalas buszozós aprítós stoke-wannabe legelőjére megyünk. Honfitársunk újra mezt ölt, mi meg csak nézhetünk, mint a moziban, hogy mi is lesz ennek a meccsnek a hozadéka az év hátralévő részére.

Megosztó sorozat a ligakupa, hiszen azon kívül, hogy kupát adnak a győztesnek a Wembleyben és minden angol csapat indul benne, nem sok nívó mondható el róla. Cserébe nem fizet jól, nem jár BL hellyel a győzelem, a bírók tolják a kiscsapatokat az FA romantika jegyében, extra meccseket tesz a lábakba a téli hajtás előtt és ha sikerül most továbbmennünk a legjobb négybe, akkor két csodás meccsel toldjuk meg a december-januári maratont.

Mindkét oldal mellett lehet érvelni, sőt kell is, hiszen ezért vagyunk, hogy véleményünk legyen. Rövidtávot nézve jó lenne egy kupát nyerni Gál Nagyazarcomésamegfelelőcsapatzsákjánakafoljtalettem Lajos előtt, meg úgy alapból jó lenne a szurkolóként döntő után örülni. Ha teszünk egy lépést hátra, még az arconbaszás előtt, akkor pedig ott van az, hogy ez az utolsó lehetőség jókor kiesni, és megkímélni magunkat a már emlegetett extra terheléstől és az azzal járó kimerültség, sérülések miegymás halmazától, hogy a véges energiáinkat a sokkal magasztosabb FA kupába ölhessük. Haha.

A meccs első jó pontja szempontunkból, hogy újra láthatjuk Bogdánt védeni, ami felemelő érzés és extra érzelmi töltetet ad a meccshez minden magyar focikedvelőnek. Érdekes, hogy minden ismerősöm arról kérdez elsőnek a Liverpool kapcsán, hogy Bogdán mikor fog védeni. Hát most.

Komolyabbra fordítva a szót, Klopp erős kezdőt ígér, azaz úgy tűnik egyelőre a mindenre lövünk taktikát követi. Az EL továbbjutás behúzva, ligakupát sem áldozzuk be a B-C csapattal, és ez bizony nem sok jóval kecsegtet a tavaszi szezonra, valamint a top4-es esélyekre. Viszont a menetelésekből és a jó eredményekből mentálisan tovább épülhet a csapat, valamint Klopp is éles helyzetekben gyakoroltathat és kísérletezheti ki a csapat erősségeit és gyengeségeit. Kezdő szezonról lévén szó, még lehet is abban valami, ha ilyen kockázatot vállal a mester, hiszen tét nélkül hazárdírozhat. Ha bejön mennybe megy bármilyen kupával, ha nem akkor a tanulópénznek megteszi a dolog, és rá lehet fogni Rodgers nyuszira.

Coutinho fittsége kérdéses, bár hétfőn már edzett a többiekkel, azonban a kapitány és Studge újra a keretet erősítik a hétvégi becserélésük után. Talán érthető is a csapat hétvégi gyengélkedése, három ilyen meghatározó játékos nélkülözése mellett. A #srác lemondott a hétvégi fiaskója után, így kezdőt most magamtól kéne mondani, de nem fogok. Szeretnék egy erősen rotált csapatot látni, a védelemben erre nem sok az esély, viszont a középpályán szívesen megnézném, hogy mit tud Hendó és Allen együtt kloppballban.

Mivel a Sotonnak sem ez a dicsőséges menetelés hiányzik a tél végére, így nem hiszem, hogy nagyon biztonsági taktikával állnának majd fel. A 120 perces extra mókát pedig mindkét csapat a háta közepére se kívánja, így egy nyílt sisakos meccsre számítok, ahol a korábbi őszi anfieldi bajnokihoz hasonlóan meggyűlhet csapatunk baja a játék irányításával. Nagy jósolgatásba és taktikai elemzésbe nem is mennék bele, csupán szurkolásra buzdítok mindenkit, aztán ne csodálkozzunk, ha visszaüt még a nagy öröm.