Boring James Milner szelleme

Sok mindent el lehet mondani erről a meccsről de azt nem, hogy jó lett volna. Viszont hey, nyertünk!

bmj

Szép hét volt a mostani Liverpoolban. Aláztuk a Cityt idegenben, szolid játékkal tovább mentünk az európai kupánkban, majd valahogy megvertük a Swansea-t otthon. Részemről ezt így, ebben a formában mindig aláírnám. Fenékig persze nem tejfel az élet, nem azt mondom, hogy örülni kell az ilyen 1-0áknak és nem kell megvitatni a rajtuk lévő problémákat, csak fontos, hogy elhelyezzük a koordináta rendszerben. Két nagy győzelem másnapjának tökéletesek.

Mi volt a jó? Nulla kaput eltaláló lövése volt a Swansea City-nek, ami még annak fényében is kiváló védekezést feltételez, hogy Garry Monk holnap ilyenkor már munkanélküli lehet majd. A fullbackjeink jól játszottak, Hendo és Studge visszatértek egy-egy cameora, kettejük közül előbbi még élettelinek is tűnt elől, Lovren pedig nem vétett óriási hibát hátul, bár a második félidőben olykor rajta volt.

Mi volt a rossz? Például gól nélküli döntetlent játszani otthon egy recsegő Swansea ellen elég rossz, amire ez a meccs végződött volna, ha nem kapunk meg egy ultravékony tizit. Klopp Anfieldre jövetelének ittas estéin már ott motoszkált az agyunk hátuljában, hogy rendszerszinten probléma lehet a dortmundos idejében látott buszfeltörési tanácstalanságából. Ez a találkozó ennek a kvintesszenciája volt: jött egy negatív spirálon lévő középcsapat, beparkolta az Ikarust, Jürgen pedig csak a fejét vakarta egyre idegesebben, ahogy teltek a percek. A bíró kihúzott minket a csávából, amit köszönünk neki, de ami nem szép, az nem szép.

A legnagyobb talány számomra Benteke, ma is meg úgy általában. Az egyik, ha nem az egyetlen pártolója voltam itt a Fonaton a nyári szerződtetésénél és nagyon szeretném, ha beválna nálunk, de ahogy múlnak a hetek, úgy erősödnek egyre inkább a rendszerbe illeszthetőségi kérdőjelek vele kapcsolatban. Lemondani még persze közel sem akarok róla (illetve ha úgy nézzük, Sturridge óta még így is simán a legeredményesebb csatár igazolásunk), de a mai este után elkezdtek második gondolataim jönni. Vajon egy potenciálisan PL Top 10-es csatárunk lakozik benne vagy ő csak egy srác, aki önnön fizikumával jó tud lenni a brusztolós angol fociban, de attól komplexebb környezetben már mindig egy ütemmel lassabb lesz majd a kelleténél?

Azt viszont első gondolatra is tudom, hogy szerencsére nagyon sokat fizet a klub azért, hogy Boring James Milnert a soraiban tudhassa és ha már itt van, akkor ne okozzon gondot neki heti 180 percnyi félbuta robotolás közben két zavaróan szoft tizenegyest is a helyére gurítania. Ott kell lenni. Ettől függetlenül remélem, hogy Henderson teljes hadra foghatóságától kezdve alacsonyabb prioritású rotációk eleme lesz (read: lekúrja Klopp a padra).

Unalom ide vagy oda, ez a győzelem nagyon jól jött akkor, amikor gyakorlatilag az összes konkurensünk hullajtotta a pontokat a hétvégén. A Manchester a Leicester, az Arsenal a Norwich, a Tottenham pedig a kiesés elől menekülő Chelsea FC ellen játszott döntetlent.