Lökőpróba

Jürgen mester első fellépésre készül piros bézbóz sapkájában, kérdőjelekkel övezve „élesbe, hátulról”. Egy jó formában lévő Tottenhamhez látogatunk és egyedüli biztos pontom a meccs beharangozásához a sérültjeink. Hogyan rajzolja fel a pályára a csapatot Klopp? Miben fejlődünk BR utózöngéi után? Can megint agyonrúgja Skrtelt felszabadítás címszó alatt? Lesz-e karakter a csapatban? A késbe szaladunk vagy világraszóló győzelmet aratunk? Gegenpressing? Ki Eric Cartmen apja? A kérdésekre a hajtás után olvashatjátok az okfejtéseket.

A letargia és apátia napjai után a kerethez új impulzusként érkezett Klopp és mindenki tűkön ülve várja a bemutatkozó meccsét. A dortmundi ténykedését alapul véve 4-2-3-1-es felállás valószínűsíthető, főleg mivel úgy néz ki a keretünkben nem nagyon maradt egészséges csatár ahhoz, hogy duóban játsszanak. Friss infók alapján Sturridge nem 100%-os a meccsre ezért egy szem vérbeli csatárunk Origi maradt, aki sebességben megfelel az alap követelményeknek, azonban teljesítményével még nem sikerült a pályán megcsillogtatnia bármit is, amiért leigazoltuk.

Klopp a Liverpoolban eltöltött egy hét alatt valószínűleg óriási reformokat nem tudott a félig válogatott szüneten lévő félig pedig sérült kerettel. Legnagyobb ereje a heti munkának mentálisan lehet, és valljuk meg, itt van óriási deficit a csapatban. A Villa elleni győztes meccsen látszott a legjobban ez, amint megszereztük a vezetést, helyre kattant majd minden a fejekben. Csúcsra járatott focira nem számítok, azonban a tűzre igen, az extra futott méterekre igen, a beleket a pályán hagyó játékosokra igen. Ez a minimum jelen pillanatban egy több sebből vérző csapatnál, ahol minden játékos tiszta lappal indul, még ha Lovren tisztalapja eléggé fos foltos is.

Kloppi taktika alapeleme a magasra feltolt védelem és a gyors átmenet védekezésből támadásba. Ezekhez a keretben megvannak a megfelelő emberek, azonban eddig nem mindig jutottak ilyen szerephez. Nagyon érdekes kérdés, hogy Skrtel mihez kezd majd új feladatával, vagy mennyire lesz ez egyáltalán feltolva a védekezésünk így szinte gegenpressing szűzen. Ez az egyik olyan pont, amire érdemes lesz figyelni a meccsen. Kiemelt rizikót hord a játékban ez, emlékezzünk milyen szépen szedtük szét a Tottenham magasra tolt védelmi vonalát egy könnyed 0-5-tel alig kevesebb, mint két éve. Lehet, hogy mi nézünk bele egy ilyen kakasviadalos kapok-kapokba?

Emiatt a rizikó faktor miatt is várom feltétlen Lucast és Cant középre és Milnert a szélre, ahol szerintem sokkal szignifikánsabb tagja lehet a csapatnak, bár mennyire is szeretne középen játszani. TOT LFC

#srác infók alapján, jó szűkre szabva (de durván hiányzik Hendó)

Cápánk bébi cápa lett a nagyhalak vizében, fogak és kopoltyú nélkül, megtépázva, egy-két olajtanker is átment rajta már, de kapott egy gondozót, aki tudja hogyan kell a sekély vízben megedzeni és megcsiszolni az újra növesztett fogait. A fő kérdés a mikor lesz. Nincs elvárás a vezetőségtől a teljesítményre idén, a játékunknak kell kialakulnia és kitalálni a ködből. A csapatnak hit kell és végrehajtható feladatok, nem pedig maszlag a karakterről. Aztán, hogy a cápa hová fejlődik; vonattá, busztörő kossá, ne adj isten medvévé sokkal érdekesebb lesz, mint ami az elmúlt egy évben történt.

Szedjed már össze magad te LFC vagy mi a szösz

Nem mi vagyunk a meccs esélyesei, a Tottenhamnél jobb formában várják a találkozót, kevesebb a sérültjük, Harry Kane is kidugta a fejét az őszi álmából, sok meghatározó játékosunk sérült vagy nem teljesen fitt és cserébe még csak egy hete van a padon az új edző. Minden adott egy körülbelül jó játékkal és tökösen elszenvedett vereségre. Azonban az örök optimista azt mondatja velem, hogy csak és kizárólag így tökösen érdemes neki menni az elkövetkezendő nem könnyű meccseknek, és töretlen akarattal küzdeni, hogy minél több mentális erőt gyűjtsön a csapat az új managertől, mert minden megtett méterre és extra sprintre szükség lesz, hogy úgy épüljön itt valami, hogy versenyben maradunk a BL helyekért. Bízom a pozitív bemutatkozásban, még ha ez eredményben vagy pontokban kevésbé is lesz látványos, azonban mégiscsak most dördül el a startpisztoly egy igen izgalmas és érdekes időszakban.