Hattyúles


A két leggyakoribb orrszarvú faj, a szélesszájú orrszarvú (Ceratotherium simum) és a keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis) közkeletű elnevezései – fehér és fekete – nyelvi tévedésen alapulnak, tekintve, hogy mindkettő egyedei a szürkés, esetleg vörösesbarna különböző árnyalatait „viselik”. Ráadásul nem is oly rég döbbentem rá, hogy a dobozos vaníliás kóla a legfinomabb az összes általam eddig próbált közül. Valamint alig nyolc nap telt azóta, hogy parádés, gólgazdag játékkal sikerült elhoznunk az egy pontot az anfieldi pokolból a Blackburn ellen az FA kupában. De elég ennyi az értelmetlen, ráadásul senkit egy fikarcnyit sem érdeklő dolgokról, hiszen újra a PL-ben játszik a Liverpool.

Jólvan, egy mondatot én is szánok rá, csak hogy ne süssétek rám a fakupa ellenesség perzselve égető, ám mégis büszkén viselhető billogját. Van egy teóriám ugyanis, miért nem nyertük meg az előző meccsünket. Tisztában vagyok azzal, hogy nem lehet egy szezont végigtolni azonos szintű koncentrációval, formával, karakterrel, így mindenkinél becsúsznak gyengébb meccsek. Azt is értem, hogy a Shitty elleni élet-halál hangulatú darálás után nehéz ugyan arra hőmérsékletre hevíteni a hetyke hévtől hörögve halódó helyi  hanfieldi harcosokat. Nekem mégis az a kényszerképzetem támadt a meccset nézve, hogy bár nem is minden egyes személy, de általánosítva a csapat bizony eléggé leszarta ezt a meccset. Nyilván, ha megkérdezik tőlük, hogy tovább akarnak-e jutni, egyből rávágnak egy hangos “Schimánt”, nem is kételkednék a válasz őszinteségében, de tudat alatt nem tették oda magukat úgy a fiaink. Meghalni a Shitty ellen 3 pontért? Naná. Hazai pályán megszakadni egy prosztó kiscsapat ellen egy olyan kupáért, amiért még a helyi fémkeresdőnek se lenne erekciója? Inkább annyira mégsem. Hideg is van, a labda is kerek, a pálya is szar. Az orvosi stáb is annyit parázott, nehogy nekik is készüljön egy csak oda jegy Mordorba, mint szeretett táskás hobbitunknak, hogy majdnem nekifogtak egy nyílt gerincműtétnek, 10 percig untatva ezáltal mindenkit. Nincs senkinek se kedve ehhez.

 fatal
Fakupa mellé nem hiányzik egy fatál error. Badumm tss. 

Annak viszont örülhetünk, hogy pont ezen a meccsen pihentek a srácok fejben, mert a mostani, (barátunk, LudasMatt kedvéért kiemelve) hétfői meccs messze nem tartozik a “majd csak lesz valami” kategóriába, egyértelműen csak a győzelem az elfogadható. Az már kevésbé pozitív, hogy nyertünk egy különutat egy vidám barlangtúrával egybekötött troll-lesre a blackburni erdőkbe, de ígérem, a felesleges dolgokat többet nem hozom szóba. Azért is kell mindenképpen nyernünk, mert jövő héten sorsdöntő meccset játszunk a MU-val a Wenger kupáért vívott harcban. Tekintve, hogy míg ezen sorokat pötyögöm, éppen töltött csirkét szolgálnak fel vörösboros mártásban, ha a torkukon akarjuk tartani a kést, akkor muszáj zárkózni.

Álljunk is meg egy pillanatra és köszönjük meg a mai teljesítményét a Tottenham csapatának. Tudjátok, nem kimondotton csípem ezt a csapatot. Menedzsertől, játékosállománytól függetlenül az utóbbi években nem voltak más, mint egy nevetségesen szenny csapat, de nagyon sokáig mindig körülöttünk tudtak legyeskedni. Ezt tudtuk eddig is, szereztek ők tavaly a szezon elején 3-al kevesebb pontot mint mi, 16 meccsen 15 (=Suarez) lőtt góllal, rendben. Az is valahol nevetséges, hogy a védelmük helyett Ayre-n alkalmazzák a követő emberforgást, illetve, hogy a 90. percben mindig összekaparnak plusz 1-2 pontot, ezt is elviselem. De most kihúzták a kibaszott gyufát. Minden szánnivaló játékon, minden tizivel behúzott 1-0-án túl, hogy képes egy csapat annyira artikulálhatatlanul mocsokmód szerepelni, hogy a mostani MU szépen játszó, felépített, labdabiztos focicsapatnak tűnjön mellettük? Annyi tartásuk nincs mint egy telefosott búvárruhának. Komolyan mondom, Big Sam, ha pokolra jut végre, büntetésként a saját csapata ellen kell fociznia, de ez a Tottenham fog beállni mellé.

Hála a mai “produktumuknak”, 5 pontra vannak tőlünk a tehenészek, így a már említett jövő heti matiné előtt jó lenne, ha lőtávolon belül tudnánk maradni. Ellenfelünk ebben az a Swansea, akiket már unalomig ismerünk mindannyian. Én legalábbis eléggé unom már a búrájukat, mert eddig írtam már róluk három összefoglalót és egy beharangot, legalább. A későn ébredők kedvéért tl;dr stílusban a lényeg:

  • BR előző csapata, szép, ügyes focit játszottak, amiben még Joe Allen is igazi középpályásnak tűnt, nem csak 1:9 verziónak.
  • Laudruppal Mikiegeret nyertek, majd mivel azt hitték, hogy többre is képesek, a várható PL bukdácsolás után megköszönték Hamlet földijének az eddigi munkáját.
  • Hogy kinevezzék Monkot, akivel ugyan olyan szar középcsapat, de most legalább ez az elvárás.
  • Ide adtuk el beépített ügynöknek Dr. Genyát Shelveyt, aki azóta is mindent megtesz a csapatunkért.

Nyilván mindannyian mélyről jövő szeretettel tekintünk rájuk: alapvetően nem egy hentes társulat, voltak oly nagylelkűek, hogy megverték idén a MU-t és a Southamptont, de főleg azért, mert gyönyörű gólhoz segítették Balotellit.

Idén nem megy nekünk valami jól, ha nemzetközi meccset játszunk, így nem mondom, hogy nincs bennem egy jó 20-25%-os parafaktor. Túlzás lenne állítani, hogy hol korábban vígan lengedezett a szél, oda most egy zabszem se fér, de jó lenne, ha sikerülne újra úgy fokozatba helyezni a seggüket a srácoknak, ahogy tették azt az olajos zsoldosok ellen. Ehhez én egy Minyon / Can – Sakho – Lovren / Sterling – Allen – Henderson – Moreno / Cou – Lallana / Balotelli féle 3-4-2-1-et javasolnék.

lineup

Skrtel nem tudom, hogy felépül-e a meccsre, de bevallom izgatja a fantáziámat három, ennyire várból kiszaladós CB, lehet, hogy végre hattyúlesre tudnánk futtatni valakit. Csak úgy viccből. Allen elvileg egészséges, így bár Can-t érdemes CM-ben próbálgatni visszarendelném egy sorral. Most nagyon kell a 3 pont, a walesi Xavi Hendóval amúgy is jobb párt alkot, ráadásul a volt csapata ellen általában jól játszik. Meg a Megyében is otthonosabban mozog. Nyilván én vagyok az egyetlen, de Sturridge-ot én simán megversenyeztetném Balotellivel, work rate-ben szerintem hozná azt az olasz is, mint Studge, ráadásul a sérülése óta sokkal destruktívabb lett Danny játéka. Ha bérelt helye van a kezdőben, akkor 197-et fog húzni a labdán, mielőtt elveszik tőle. (Ha ez így erős elsőre, akkor kiegyezek egy Sterling csatár, Marko WB változattal, de csak ha 55. Percben jön Mario).

Meghalt Andersen, mese nincs, hozni kell holnap a 3 pontot, én egy nem könnyű, de megérdemelt Balo (2) és Coutinho eloszlású 0-3-at várok. Ehhez képest Balo kezdeni se fog. #FockoffBR