Meglepetés!

Karma is a bitch. Fogcsikorgató, kegyetlen szar játék, eredménytelenség, meddő mezőnyfölény, semmi több. Üdv újra a ködben, ahonnan eddig azt hittük, kifelé igyekeztünk. Pontosítok: Nem biztos, hogy innentől kezdve visszazuhanunk a kilátástalanság szürke posványába, de az is biztos, hogy ezt a meccset simán be lehetne illeszteni október és december közé bármelyik időpillanatba. Ez is nyilván semmi másnak, mint Balotellinek, a torony csatár játszatásána köszönhető. Oh wait.

Ezen a ponton teszek egy zárójelet Melnek és Máténak, utolsó pajtikáimnak itt a Fonaton. Illusztris, sőt, elég inhomogén társulat, de nekem már csak ez maradt. A többieket megkérném, hogy ugorjanak a zárójel után.

(A mai meccsnek igazából két dolog tette be a kulcsot. Nyilván kellett hozzá egy szívós, kemény Everton, de róluk tudtuk, hogy ilyenek, nagyon másra nem is lehetett készülni.

Az egyik, a hétközi meccs, amit azért eléggé lehetett látni, hogy egy végigtolt 90 perc után nem lesznek olyan élesek a srácok. Coutinho is fáradtabb, összeszedettlenebb volt, Sakho is többet hibázott a szokásosnál. Allen becserélése se jött valami jól, hiányoztak Lucas ellenfél védelmi vonaláig tartó letámadásai. Mert letámadás nem volt ma, egy gramm se. Cou miért volt enervált? Sterling miért hozott annyi rossz döntést és miért nem baszott be egy helyzetet sem? Ellenben Ebay miért volt az első félidő legjobbja? Miért tűnt frissebbnek, aglilisabbnak, motiváltabbnak? Nyilván semmi köze ahhoz, hogy hány meccset játszott a szezonban és ahhoz, hogy hét közben pihenhetett.

Döglődött a cápa, nem is kicsit. Főleg az első félidőben volt feltűnő, hogy mennyire kevesen érnek fel egy-egy helyzetben a támadó harmadba és mennyire hiányzik a fluiditás a csapatból, pedig torony az nem volt egy darab se a pályán. Ezen túl, semmi Derby hangulata nem volt a meccsnek. Nem voltak kemény belemenések, nem volt öldöklő küzdelem, kint volt két angol középcsapat a pályán, melyek közül a pirosabbik volt az esélyesebb, de a kékebbik tűnt talán egy hangyafasznyival koncentráltabbnak, talán ők akarták egy 10%-al jobban a győzelmet. Vagy a döntetlent. A támadó cápa mozgékonyságát meg Gerrard is erősen rombolta. A kedvenc kommentem továbbra is az, hogy Gerrardnak szobrot kell emelni Liverpoolban, csak nem biztos, hogy ehhez a Goodison park közepén kéne modellt állnia. 52 labdaérintése volt Captainnek a meccsen, egyszer találta el a kaput, adott is egy kulcspasszt. A lesajnált, lecserélt, fásult Coutinho 55 perc alatt hozott 47 labdaérintést és adott 5 kulcspasszt.

Az egész első félidőben döglődött a cápa, az addigi legjobbunk, Ebay kapufája volt az egyetlen igazi gólszerzési esély. Akkor lehetett tudni, hogy lefőtt a kávé és BR tényleg telibefossa a bajnokságot, amiket Gerrard helyett Cou-t cserélte le, hogy Sturridge pályára léphessen. Amúgy tudjuk, hogy BR mennyivel jobban ért mindenkinél a focihoz, ezért hogy jövünk mi ahhoz, hogy kritizáljunk, de mi, hárman azért tudjuk, hogy ha szopni akarsz, a férfi hímtag a leginkább megfelelő megoldás a számodra. Ha nem akarsz megnyerni egy meccset, akkor meg így kell cserélned. Szép munka. Sokat védtem Joe Allent mindig is, de valahogy kezdek hajlani Mel, a te álláspontodra vele kapcsolatban, hozzá képest még Lucas is támadóbb középpályásnak tűnt. Ahogy korábban Joe volt az, aki újra tudta éleszteni a levegőért kapkodó cápát, most semmi pozitív hatását nem éreztem ebből a szempontból. Sterling még elbohóckodott egy-két helyzetet, a vonal mellé száműzött Ebay pedig csak akkor tört középre, ha már nála volt a labda, miközben a bal oldalon az alapból védő Moreno ezt sokkal ösztönösebben oldotta meg. Céklagyár becserélése pedig nem szült mást, csak el elfolytott sikolyt az arcra szorított párnába. Az lett volna az igazságos, ha a végén Coleman bebassza a saját helyzetét, mert ezért a szennyért a tavalyi Tottenham sírva könyörgött volna, de örüljünk a döntetlennek, ki tudja, mi lesz a csirkék ellen pár nap múlva. A lényeg, hogy a kulcsemberek kipihentek lesznek.


Inkább vissza se nézzünk

Nem volt ez több, mint 22 fázó fázó zsoldos meccse, BR a pályán pihentette a srácokat arra, hogy valami fiszfasz kupát nyerve legitimálhassa a saját helyét. Mindezt úgy, hogy az utóbbi öt év legverhetőbb Evertonja volt ez a mai. Ha meg nem lesz pénz igazolni, az nem az ő hibája, hanem a köcsög tulajoké, nyilván. A prioritások innentől számomra nyilvánvalóak, ő kupát akar nyerni, a Fonat kupát akar, FSG kupát akar, a liverpooli drukkerek kupát akarnak, mi meg menjünk el és basszunk be, többet ennél úgy sem tehetünk. Gondolkoztam rajta, hogy küldök nekik egy ex-pénzügyminisztert, akkor lenne Kupájuk, de szerintem ők nem tapadnak ennyire a szóviccekre.

Ha elolvastad, ami a zárójelben van és még egyet is értesz vele, akkor Te vagy az ellenállás és nem vagyunk Mátéval és Mellel egyedül.)

Hát srácok, ma sem volt szerencsénk. A helyzeteink megvoltak, 17 próbálkozás az Everton hatjával szemben magáért beszél. A labdát is többet birtokoltuk, a kapufa megint nem volt velünk, ha Ebay kicsit pontosabb az első félidőben, akkor miénk a meccs, mert az Everton amúgy semmilyen veszélyt nem jelentett. Lucas sérülése tényleg nem jött jókor, de Allen jól szállt be a helyére, jól fedezte a labdát és hozta, amit tőle elvárhatunk.

Simán miért lehetett volna a meccs, ha srácok jobban koncentálnak, a pályán mutatott fásultságnak pedig semmi köze az utóbbi napok túlhasználtságának, egyszerűen a hülye bíró nem védte eléggé a mieinket, akiket a barlangi troll kékek darabokra rúgdosnak. Szemét SAF bérenc banda az egész.

Kár az utolsó percek Gerrard balos tekeréséért, alig pár centivel ment mellé, de amennyiben betalál, feltette volna a koronát a mai kiváló teljesítményére. Elég csak azt a félollós mozdulatát nézni, hogy tudjuk, mennyire ostobák azok, akik el akarják üldözni a csapatból, 4-5 évet bőven lehúzhatna ebben a csapatban világklasszis szinten. Aggódni szerencsére nem kell, alig 4 pontra a top 4 így is (igaz, vesztett pontokban 6, de a vesztett pont amúgy is az a lábvíz, amiben Lucifer mossa a patáját), állunk még két kupában, a következő meccset meg simán behúzzuk a Tottenham ellen, egy gyönyörű Gerrard szóló-góllal.

Éljen. (Köp)