Sense from madness 2014 summer edition

football_soccer_summer-transfer_window_2014Véget ért a nyári média-, játékos- és ügynök őrület. Januárig nyugi van, így ideje áttekinteni, mi is történt. De mielőtt ebbe belemennénk, gondolom emlékeztek az ablak eleji SummAyre játékunkra. No a játékunkat magasan gringow kolléga nyerte 3 érkező eltalálásával (2 esetben az összeg is közeli), így a frissen beszerzett szerkesztőségi Harley egy évig hozzá kerül. Gyorsan el is vitte egy körre. Azóta nem láttuk. McAllister kolléga a válogatott szünetet kihasználva elment medvékkel birkózni, így maradtunk hárman a jakuzziban, így a mi véleményeinket olvashatjátok a témában.

Még mielőtt nekiesnénk a tények:

  • 117 millióért vettünk 9 játékost (Origi jövőre csatlakozik), közben eladtunk 7-et 83 millióért, ami azt jelenti, hogy a nettóban költöttünk 34 millió fontot.
  • Ezek után, így néz ki a mi és a többi 5 csapat kerete az őszre (a feltehetően alapformációk szerint rendezve).

Mit gondolsz a nyári átigazolási időszakunkról?

guthmate: Alapvetően nagyon elégedett vagyok – igaz én már tavaly nyár után is az voltam és tavaly télen sem pánikoltam – hiszen úgy érzem az elmúlt évek legjobb ablakát hoztuk le. Csodák csodája hiszen most először fordult elő 2007 nyara óta, hogy pénz és BL is egyszerre rendelkezésre állt és nem csak egyik vagy egyik sem.
A távozási oldallal lehetünk kicsit kevésbé elégedettek és itt nem elsősorban Suárez távozására gondolok nem is Aggerére, hanem arra, hogy többeket “csak” kölcsönbe sikerült adni, így Coatest, Assaidit és valamennyire ide tartozik a véleményeket erősen megosztó Borinink is. Borini, mint tudjátok nekem szimpatikus figura és jobb focista is annál, mint amit sokan tartanak róla, így nem is baj, hogy maradt, hiszen jól fog még jönni melós éne és sokak kedvenc diamondja többször kerülhet miatta elő.
Az érkező oldalra panaszunk nem lehet, hiszen sikerült az előzetes célt (keret bővítés a kettős terhelésre) és a Suárez távozásával szükséges keret súlypont átalakítást (proaktívabb gyorsabb védelem, fizikálisabb támadósor) megoldani. Azt örömteli végiggondolni, hogy behúztuk az első számú balbekk célpontunkat (Moreno), az első számú CB célpontunkat (Lovren), az első számú kreatív szélső/támadó célpontunkat (Lallana) köszönhetően a már emlegetett pénz+BL kombónak. Ezen felül hoztunk még egy csomó tehetséges fiatalt a jövőnek, akik már egyből bevethetőek, ha arról van szó (Manq, Can, Markovics), de azért inkább a későbbi szezonokban várható tőlük az igazi robbantás. Ezen felül megcsináltuk az egész nyár leginkább szívet melengető igazolását Lambert haza hozatalával, aki úgy tűnik nem csak a szívünknek kedves de hasznára is lesz a csapatnak. No meg az egyik legellentmondásosabbat Balotelli Vörösbe öltöztetésével. Az igazat megvallva nem voltam meggyőzve elsőre, sőt még most sem 100%-ban. Azt sem tudom eldönteni, hogy jó-e a körülötte kialakult felhajtás és image építés. Gondolok itt arra, BR manapság már nem nagyon tud sajtáj-t tartani, hogy szóba ne kerüljön, azt is nehéz elhelyezni, hogy eddig nem kellett neki szögleteknél embert fogni, nem kellett neki visszajárni védekezni eddig külön volt kezelve. Mi meg erre ezerrel azt kommunikáljuk, hogy nálunk nincsen külön kezelve, ezzel erősen kiemelve őt a többiek közül, ami oximoron kicsit. Minden esetre azt tartom, hogy igazán nagyot nem tudunk bukni vele és ha a legpozitívabb verzió jön be vele akkor meg hatalmas fogás.
Összességében az egyik legjobb ha nem a legjobb ablakunkat zártuk és komolyan látok rá esélyt, hogy idén a 40%-os sikerességi rátát meghaladjuk.

lfc_optionsmacca8: A legjobb ablakunkat zártuk legalább öt éves távlatban. A Suarezért kapott pénzt véleményem szerint igen okosan, előrelátóan költöttük el, olyan játékosokat vásárolva, akik fiatal koruk ellenére azonnal bevethetők a kezdőben is, sőt, még olyan luxusvásárlást is megengedhettünk magunknak, mint Origi, aki egyből kölcsön is lett adva az eladónak. Olyannyira fiatal a keret, hogy a 2. legfiatalabb az egész PL-ben (a Newcastle előz minket egy tizeddel), ami sok jóval kecsegtet a jövőre nézvést is. Az érkezőknél az egyetlen idős játékos Lambert, aki viszont scouser és bagóért jött, két jó PL-szezon után. A többiek mind fiatalok (Lallana a legjobb korban van), és közös jellemzőjük, hogy szinte mindannyian kivétel nélkül gyorsak, technikásak, többségük jól szerel vagy előzi meg az ellenfelét, esetleg jól támad le. Látható, hogy Rodgers a sebesség mellett a technikai tudást és az állandó mozgást követeli meg a játékosaitól. Olyan a csapat, mint a cápa: ha nincs sebessége, nincs állandó mozgásban, kampec neki. Minden hiányposztra igazoltunk, nincs lyukas posztja a csapatnak, és az új szerzemények rendkívül sok pozícióban bevethetőek (ami szintén követelmény). A klub kölcsönnel vagy eladással mindenkit kiszórt, akiben nem lát fantáziát – egyedül Borini maradt ugye (és Suso, akiről gyanúsan nem hallani az utóbbi időben semmit). (Akit még érdekel az olasz el nem igazolása, itt olvashat róla egy tágabb perspektívából – A találatért köszönet Dokinak!).

Pepe-Reina-A távozók között találjuk Pepe Reinát, akinek itt egy kicsit több teret szentelek. Kissé méltatlannak érzem ugyanis, ahogy szinte fű alatt, nagyobb zaj nélkül elment tőlünk az a játékos, aki Ray Clemence óta a legjobb kapusunk. Hogy mekkora játékosa is volt a klubnak, arra elég pár számot megmutatni és kontextusba helyezni. Pepe 9 év alatt 394 mérkőzést játszott a csapatban. Ez több, mint amennyit Alan vagy Ray Kennedy játszott, de több mint amennyit, Graeme Souness, Robbie Fowler, Ronnie Moran, Kevin Keegan vagy Terry McDermott, hogy ne az olyan nyilvánvaló játékosokkal példálózzak, mint Xabi Alonso, Fernando Torres, Luis Suarez, vagy esetleg John Aldridge vagy Peter Beardsley. Illusztris névsor, nem igaz? A Liverpool történetében csak 26 játékos szerepelt ennél többször a klub színeiben, és mégis, valahogy félrenéző, bántó csönd fogadta távozását. Még itt a Fonaton is, amiért nincs nagyon felmentés. Még akkor sincs, ha tavaly már kölcsönben volt, és nagyjából tudni lehetett, hogy nincs visszaút számára, hogy ellentmondásos hírek láttak napvilágot tavaly nyáron (sőt, már előbb is), hogy menni akarna, ha hívná a Barca. Vagy hogy Rodgers nem bízik benne eléggé, versenyhelyzet, miazmás. Igen, tudjuk, mi is írtunk róla, az utolsó pár évében már közel sem az a ragyogó kapus volt, mint akit leigazoltunk 2005 júliusában (másik nagy bohócunk, Bruce, talán a magabiztosság és megbízhatóság szobra lett volna? Na ugye). De mégis, legalább annyira hozzánőtt a klubhoz (és az hozzá), mint mondjuk Hyypia. Vagy Agger. És nemcsak azért, mert az első négy évében fenomenális volt. Gyorsabban érte el az 50 gólmentes meccset a nagy Raynél is (és ember legyen a talpán, aki megmondja, h Rafa vagy Shanks csapatának volt jobb védelme). Háromszor is begyűjtötte az Aranykesztyűt (állandó versenyben Petr Cech-hel, aki most padozik egy ifjú titán mögött… hja, múlnak a gyermekévek), ráadásul egymás után. Kivédett három büntetőt a máig utolsó jelentős kupánknak számító FA-kupa döntőben. Karakter volt, szeretnivaló, vicces, és szenvedélyesen szerette a klubot. Hogy mennyire, ahhoz elég felidézni a United elleni gólörömét, amikor Ngog (!) nyakába ugrott, mindenki mást lesprintelve, elsőként érkezve a kapujából. Búcsúzzunk is ezzel tőle, szevasz Pepe, mindig is hozzánk fogsz tartozni!


Mit gondolsz a többiek átigazolási időszakáról?

guthmate: Alapvetően az új TV-szerződés első fizetős évén vagyunk túl és meg is látszott a klubok által kifizetett összegen, valamint a játékosok árában bekövetkezett ugrásszerű emelkedésben. Még az Everton is költött! Emellett a top6 csapatai mindenképpen, de a többiek is főleg erősödtek. Igazából még a nyáron kiárusító Soton se gyengült nagyon és az EL-keret méretről sima bajnoki méretre szűkítő Swansea sem. A kicsik közül a Hull ígérkezik izgalmasnak idén még akkor is ha megmaradnak a 3 CB-s megoldásoknál.
Végigszaladva a nagyokon. Az Arsenal koncepcióját nem teljesen értettem. Az addig oké, hogy korán behúztak pár játékost és megint hoztak egy nagy nevet bizonyítva, hogy már nincsenek anyagi megszorításaik a stadiontörlesztésük miatt. Azonban nem hiányposztra igazoltak hiszen a CB állományuk talán még gyengébb is lett a Vermaelen-Chambers cserével. Jobbekkből elküldtek kettőt és csak egyet hoztak. DM-et ők sem hoztak, mondjuk az is igaz, hogy Wenger is úgy látja ezt a posztot, mint BR, szóval ez annyira nem is meglepő. Alapvetően a keret hangsúlya orrnehezebb lett. Előre főleg ék mögé és köré nagyon bőven vannak, viszont hátul meg nem igen. Az ék kérdés meg Welbeckkel, Sanogoval és Campbell-lel sem teljesen megoldott Giroud sérülésével. Volt már róla szó ezért csak röviden: a legnagyobb fogásuk a német fitnesz guru lehet.
A Chelsea az igazat megvallva jól igazolt és övék lett a kettőből az egyik legerősebb keret. Reméltem és remélem, hogy nem így lesz, de úgy tűnik Fabregas személyében behúzták a fiatalabb, mozgékonyabb, kreatívabb Lampardot. Costa személyében meg behúzták a tökéletes Darth Mou csatárt. Erős, magas, gyors és akkora tapló, hogy az ólajtó adja a másikat. Remyvel meg behúzták a tökéletes szélen is bevethető második csatárt (mikor a soha meg nem jelenő posztot írtam róla nagyon meggyőző volt a srác) köszönhetően annak, hogy ők magasabb pénzügyi kockázatot tudnak vállalni biztosítások és játékosok kapcsán. Ráadásul tették mindezt úgy, hogy a Mounak nem kellő játékosokért beszedett lóvé (David Luis, Lukaku) miatt nettóban nem is költöttek sokat, így FFP barátan jártak el. Vicc.
A Citeh, na nekik baromi erős keretük volt, ami a jó korban is volt/van a címekért folytatott verseny szempontjából, így nem is volt szükségük különösebb mozgásra. De nem csak emiatt, hanem az FFP félelmek és megszorítások miatt is. Mondjuk Fernando és Mangala személyében tipikus City játékosokat húztak be (magas, erős, technikás). Sagna viszont ingyen jött például. Az a trollkodás, amit Lamparddal műveltek az meg… hát rossz egyszerűen. No és FFP, a jelenleg sérült Negredot tuti azért küldték a jövőre kötelezően vásárlós kölcsönnel Valenciába (persze a Valencia új pénzes tulaja (Lim nálunk is szóban volt 2010-ben) is belejátszott) mivel a BL keretbe csak 16 nem HG játékost nevezhetnek és ő lett az áldozat. Nem nagy ár, de azért még is valami.
No a United. Náluk sok minden van. Szerintem alapvetően nem igazoltak jól, nem igen látni a koncepciót, de cserébe elköltöttek iszonyat sok lóvét. Hiszen egyszerre távozott az arany generációjuk jó része (Giggs, Vidics, Ferdinand, Evra) és nem őket pótolták hanem neveket vettek, egyébként szerintem a Blind gyerek lesz a legjobb a nyári érkezőik közül (szederbokor approves). Én most inkább ennek a hátterét világítanám meg kicsit Poolos párhuzamokkal. Szerintem náluk érdemes azzal kezdeni, hogy Glazerék ugyanúgy hitelre vették meg a csapatot, amit aztán ráterheltek a csapatra mint a két bohóc, így hatalmas adósság állományt generálva (volt már poszt is de érdemes átgondolni az Arsenal, MU, Liverpool trió nettó költéseit ennek a táblának a fényében), amit a nagyobb bevétellel nagyobb brandként nálunk zökkenőmentesebben éltek meg. Azonban az is igaz, hogy azóta az idei az első szezon hogy költésben felvették a versenyt az új fiúkkal, ami nem csoda. A lényeg az, hogy az adósságuk miatt (amit kb. Mata igazolásának idejére apasztottak le a bevételük szintjére) ment pl. CRonika is részben és elmaradtak a befektetések, fiatalítások, így a keret (szerintem Sir Alkesz utolsó hórukkja a csoda és kicsúszott eredmény, nem az ami azóta történik) (a Scholes reaktiválása egészen vicces volt anno) magja megöregedett Giggs, Ferdinand, Vidics, Evra, Carrick stb. No és itt jön be a tavalyi év – ami engem az 1990 körüli történéseinkre emlékeztet – amikor is az átalakításra szoruló keret mellől egyszerre felállt a szakmai munka felelőse és a klub működését irányító szaki David Gill is, így teljesen kipróbálatlan figurákra hagyva egy hatalmas feladatot (Moyes, Woodward). No ők szenvedtek is rendesen tavaly későn, drágán és nem koncepció mentén vásárolgattak. Moyes sajnos meg is szívta. Erre jött az idei nyaruk melynek a jelszava: big balls. Jellemzője Woodward még nyár elején bejelenti pénzünk van szarásig ha jól rémlik még egy 200 millás összeget is emlegetett -> meg is fejték őket rendesen. No meg a lassú kezdő és jó kérdés, hogy a 3-4-1-2-es vízióján változtatni mennyire képes van Gaal (előbb-utóbb kénytelen lesz, mert ezt ilyen játékosokkal ebben a környezetben nem lehet sikerre vinni – szederbokor). Azaz röviden a pénzügyi nehézségeikből éppen kimászván szakmai/menedzsment válságba keveredtek, így remélem a mélyrepülésük tartósabb lehet. Mondjuk nem kis makacsság kell részükről, hogy az elmúlt 20 év egyik legsikeresebb, leggazdagabb csapataként és legnagyobb brandként ez be is következzen, de bízzunk bennük és abban, hogy elég lesz az FFP-k korlátozó hatása, hogy a bajukból ne tudják kivásárolni magukat.
A Tottenhamet a múlt héten a beharangban már átvettem, így ezt most mellőzném csak annyit a Borini téma kapcsán, hogy az Assou-Ekkotto gyereket nem is nevezték a kertbe de náluk van még.

chelseasummersigningsmacca8: Kezdjük a Cityvel, amelynek eddig is a legerősebb kerete volt. Éppen ezért (no meg részben a büntetésük miatt) náluk most nem volt annyira látványos a mozgás, de azért jól igazoltak: jött Fernando, egy jó fizikumú, technikás középpályás, egy tapasztalt, jó Sagna, egy kissé túlértékelt francia középhátvéd, valamint Pellegrini kedvenc kapusa. Hozzátenném még, hogy Jovetics beérett, felépült a sérüléseiből, így ő is erősítés lehet. A távozók nem játszottak jelentős szerepet, így ha lehet, a keretük, bár kissé koros, de még erősebb lett.
Chelsea: egyre jobban alkalmazkodnak az FFP-hez, és a rengeteg kölcsönükből most már tudnak jó pénzért kiárusítani is. Lukaku távozott, ahogy a pénznyelővé süllyedt Torres is, viszont visszajött bagóért Drogba, és természetesen jött Costa, aki láthatóan gyorsan felvette a PL ritmusát. A keretüknek ez volt eddig is a legfőbb baja, most viszont már van tuti góllövőjük, főleg úgy, hogy még Remy-t is behúzták. Balbekk poszton is jónak látszót húztak Filipe Luis-zal, ahogy a megbízhatatlan Luiz helyére (vagy poszt vagy pozíció szerint inkább a kiöregedő Lampardéra, mindegy) érkező Fabregasszal is, aki fiatalabb és mozgékonyabb az angolnál, jobban passzol a brazilnál, és nagyon sok gólpasszt, kulcspasszt képes adni. Luiz elpasszolása 40-ért pedig igazán megsüvegelendő tett, sajnos. Szerintem, ha egy paraszthajszállal is, de az övéké a legjobb keret a PL-ben.
Arsenal: én nagyon irigylem tőlük Sanchezt, de érdekes kérdés, hogy akkor ki hogyan viszonyulna a Balo-Sanchez cseréhez (mármint ha jött volna Sanchez, nem jött volna Balo)? Giroud volt az egyetlen csatáruk, aki ráadásul meg is sérült, így az utolsó nap bezsákolták Welbecket, akivel úgy lehetnek, hogy hátha csinál vele Wenger egy sturridge-t. Még az is lehet, hogy bejön a váltás. A távozó Sagnát egy másik franciával pótolták, Debuchy PL-tapasztalt francia válogatott, nem lesz gond vele, és a Chambers-Vermaelen csere is kifizetődhet, főleg, mert a belga sokat volt sérült. Egyértelműen erősödtek ők is.
United: Az utolsó napon nagyon belehúztak, papíron irgalmatlan keretük lett, igaz nagy lyukakkal. Di Maria és Falcao nyerő üzletnek tűnik, ahogy Rojo, Shaw, Blind vagy Herrera megvásárlása is – még ha jóval többet is kellett fizetniük az erősítésért, mint amennyi játékosok valós értéke. Hátul kicsit vékonyak, és minőségben sem biztos, hogy elég a Jones, Evans, Blackett, Smalling négyes a két középhátvéd posztra, bár az is igaz, hogy Európa nélkül elég lehet nekik. Az új manager is hozzáteszi a magáét, de a folyamat eltarthat egy darabig, pár hónap (1? 2? 3 vagy több, nem tudom…) múlva szerintem már komolyan kell számolni velük, az a gigantikus mennyiségű pénz, amit most elköltöttek, szerintem működni fog.

Az biztos, hogy keretértékben ez a négy klub előttünk jár, ha fizetésben az Arsenal tán le is szakadt a másik háromtól, és közelebb van hozzánk.

Spurs: kisebb szépészeti beavatkozások történtek csak, a legfőbb erősségük egy hozzáértő, kompetens manager érkezése volt. Ha kap időt, biztosan mindenkinek sokkal nehezebb lesz.
Everton: kíváncsi vagyok, meddig tart a Martinez-varázs. Jó manager, de a keret nem tűnik elég erősnek a top4-hez, tavalyhoz képest Besics, Eto’o és Atsu érkezett (valamint egy Galloway nevű, akiről semmit sem tudok), a többiek mind itt voltak. Nem érzem a kakaót bennük, hogy be tudjanak törni a top4-be. Ha ez megtörténik, Martinez még annál is jobb, mint aminek most gondolom.

Egy-egy meccsen megkeserítheti bárki dolgát a Newcastle, a Villa, a Southampton, Swansea vagy a Stoke is – de persze ez szinte mindegyik PL-csapatról elmondható.

welbeck-getty_3024954bszederbokor: Az elszabadult karakterszámok miatt csak különvélemény esetén írok most, és Welbeck kapcsán meg is van az első. Do a sturridge? Nem fog menni. Meggyőződésem, hogy Sturridge nem csak attól lett azzá a játékossá, aki most, hogy kiemeltük a Chelsea-ből, és BR beleverte a fejébe, hogy most vagy soha, utolsó esély, de annak szép kövér. Studge kétségkívül tudott élni ezzel az eséllyel amúgy, de ebben szerintem nagyon fontos szerepe van Suáreznek. Egy zseni nem csak a pályán zseni és istenverte tehetség, hanem az év 365 napján, minden egyes edzésen, a közös munkák során mindig. Olyan játékosunk volt 3,5 évig, mint senki másnak a PL-ben, top3-as játékos, és ebből nem csak eredmény szintjén profitáltunk, hanem játékosok szintjén is. Sturridge, Sterling, Coutinho, Henderson nélküle nem lennének azok a játékosok akik most. Olyan hatással volt ő a fiatalokra, mint senki, és amit senki nem tudna pótolni, ezért nem is hiszem, hogy Welbeckből lehet sturridge-olni egy jó csatárt. Egy Suárez kaliberű mentor/bully nélkül nem. 10-12 gólra jó lehet majd Welbeck, talán valamivel többre is, de ennyire Giroud is jó volt. Az pedig nem fejlődés, ha csak pótolni tudják őt, felülmúlni nem.

panicbuyMit gondolsz a pánikigazolásokról?

guthmate: A mai focinak elkerülhetetlen részei, hiszen egy-egy igazolás kapcsán mind3 (4) fél érdekei hozhatják úgy, hogy egy-egy elhúzódó transzfer mégsem jön össze és ilyenkor kapkodva kell cselekedni. Nem csak a Sky riportereinek szórakoztatására van az, hogy az utolsó nap a legmozgalmasabb és legnagyobb forgalmú. Az biztos, hogy a pánikigazolásoknak magasabb a kockázati faktora és alacsonyabb a sikerességi rátája, ami nem meglepő hiszen a tervszerűség és egyéb csapatépítési szándékok ilyenkor háttérbe szorulnak. Annak örülök, hogy mi idén kihagytuk ezt a kategóriát, hiszen még Balotellire is nehézkes volna ezt ráhúzni. Viszont annak örülök, hogy a MU Di Maria és Falcao esetében élen járt. No meg az Arsenal is Welbeckkel, igaz náluk Giroud sérülése indokolja a dolgot.

macca8: Semmit. Vannak kényszerhelyzetek, amikor lépni kell, ilyen az élet. Akár egy váratlan és súlyos sérülés miatt, akár azért, mert mondjuk valamiért kevésbé vonzó egy klub.

top4Mit gondolsz most a bajnokságbeli esélyekről?

guthmate: Amióta utoljára erről volt szó a mi keretünk erősödött, de a MU-é is, így én azt mondom, hogy szoros harc lesz a top4-ért a MU, Arsenal, Tottenham és a mi részvételünkkel. Remélhetőleg mi benn leszünk a végén a 4-ben. A 75-80 pont közötti tartományba várom fiainkat.

macca8: Ha lehet, még nehezebb lesz a top4-be kerülés, mint amit a szezon előtti jósláskor gondoltam. Változatlanul 7 csapat verseng ezért, és mindnek erősödött a kerete papíron. Ahhoz, hogy nekünk sikerüljön nagyot alkotni, az igazolásaink többségének be kellene jönnie, mondjuk a nyolcból 5-6-nak, ami 60-75 százalékos ráta. Az átlag ugye 40%, vagyis muszáj ebben is jobbnak, okosabbnak lennünk. Pontban továbbra is nagyon bizonytalan vagyok: 75-90 között bárhol el tudom képzelni magunkat.

tactics-board1Mi a legjobb formációnk ezzel a kerettel?

guthmate: Ezt már mondtam, de most megismétlem. Szerintem a mostani keretünkkel nincsen egyetlen legjobb formációnk. Majdnem egyformán erős a keret 4-2-3-1-hez, 4-1-2-3 és a diamond alkalmazásához, így a BR alatt szeretett taktikai változatosságot tudjuk hozni akár csere nélkül is meccs közben is, hiszen van egy csomó multifunkcionális játékosunk élükön Hendóval. Ez tehát lehetővé teszi a nekem baromi szimpatikus, szabjuk az ellenfélre és a rotációból fakadóan elérhető játékosokra az adott meccsen taktikát. Nem tartozik szorosan ide, de azért vicces lesz a BR-től eddig teljesen idegen 190-es csatárduót először látni.

macca8: Hiszek abban, hogy ellenfélhez és formához kell/lehet alakítani a taktikát, felállást, de a legütősebb szerintem a 442, gyémántban. És nem lesz egy meccsen sem egy formáció kőbe vésve, ahogy alakul a meccs, úgy változtatunk majd. A keret taktikai variálhatósága szinte végtelen, és ezt sokat fogjuk majd látni.

2014nyarujfiukElőzetesen ki lehet az új fiúk közül a legjobb?

guthmate: Jó az idei felhozatal, így sokaknak lehet esélye erre a címre. Szerintem mégis a Lovren-Moreno duó között fog eldőlni. Én Morenora teszek. Elsősorban azért, mert ő lesz aki a Professzor játék idejét minimalizálja.

macca8: Nagyon nehéz ezt megjósolni. Moreno nagyon impresszív volt, de szerintem a végén ott lesz Can is.

szederbokor: Én Markovicsra teszem a voksom hülye módon, mert valószínűleg sokat nem fogjuk látni kezdőként, vannak előtte bőven a sorban. De benne úgy nagyon látom a zsenifaktort.

ayre3Mit gondolsz Ayre-ról?

guthmate: #loveisintheayre

macca8: Ayre for president!

szederbokor: Ayre Ayre, Coco Jumbo, Ayre Ayre