SummAyre 2014 – 2. rész

ayre3
A Vörös Fonat szerzői Ian Ayre bőrébe bújnak és megpróbálják kiselejtezni azokat a vörösöket, akiket szerintük ki kell. Ezt követően az így kijött összeghez kapnak 50 milliót, hogy megszülessen a 2014-15ös szezonnak nekifutó Liverpool, külön kommentekkel a távozó és érkező játékosokhoz. Euroban számolunk végig, ha már visszajutott a csapat Európába. Terjedelmi okok miatt három részre szedtük a három elképzelést, másodjára McAllister listáját olvashatjátok.

Disclaimer: Pontosan tudom, hogy amit leírtam ebben a formában soha nem fog megvalósulni, de őszintén szólva ha már a távozókat kb. eltalálom, azzal is elégedett leszek. Meg amúgy is, azzal járunk valószínűleg a legjobban, ha olyan embereket sikerül előrángatni, akikről még csak nem is hallottunk, elvégre mennyit tudtunk korábban Cou-ról, ki hallott már Migiritarjánról vagy Koponányimonyókról, meg ki a tököm az az Iago Aspas. Utóbbi kettőt nyilván nem vettük meg, de azért nem rugdosnánk ki őket az ágyunkból, na. Még csak annyit hogy [spoiler] Dagger eladását már a meccs előtt leírtam, persze h a karma a pofámba röhögött. A védelmes posztban majd kifejtem, de én is kb. ilyen 50-50 vagyok a két tetovált között, de ha már leírtam, maradjon a dán. [/spoiler]

Eladás:

Glen: 10M
Lehet, hogy soha nem fog megvalósulni, de Crouch és Traoré óta nem vártam annyira játékosnak az eltakarodását a csapatból, mint az övét. Tököm tele van már azzal, hogy mindig elmondjuk, hogy skilljei alapján mire képes, aztán a pályán kicsit mást látunk. Nem fiatal már, sokat keres, többször bassza fel az agyam, mint ahányszor hiányzik, hogy nincs itt. Ha valakinek egy pár évvel ezelőtti mixtape-t teszünk be, akkor talán el tudjuk adni a beírt 10M-ért, mondjuk a Real régóta jobb bekket keres, simán kinézném, hogy ott vezet le. Spanyolul is tanul, deriváljon a napsütésben kedvére. (ultimate megoldás: ráfizetéses csere v.d. Wielre. muahaha)

Aspas: 5M
Nem váltotta meg a világot, igaz, nagyon esélyt sem kapott a sas mögött. Inkább Borini padozzon és vitézkedjen a mikiegérben vagy legyen inkább ő a BL meccs előtt 4-0ra nyert bajnoki 70. percében időhúzó csere. Szimpi srác volt, de ne pazaroljuk rá a 9-es mezt.

Enrique 6M + Assaidi 4M:
Előbbi sérült de agyatlan, utóbbi szélső, de a cserepadra jobbak az ifik (is).

Agger: –
Ő is az a kategória, akit a szívem soha nem engedne a csapattól, de az eszem és a sérülései / mutatott formája miatt elpasszolnám. Skilljei alapján őt tartanám meg Skrtellel szemben, formája viszont a szlovák mellett szól. Nagy barátunknak, Benyónak egy olasz kreatív könyvelő berkekben amúgy is divatos cserét ajánlanék, melyben érte és Reináért két fiatalabb, de kevésbe tapasztalt játékost kérnénk, akár 1-2 akadémiai suhanc hozzácsapásával is.

Reina: –
Mignolet szórványos bénázásai ellenére fele annyi idősen, fele annyi pénzért egyrészt jobb, másrészt kiegyensúlyozottabb kapus, még ha nem is az a sweeper keeper. Cserébe a beadásokat szedi rendesen, Reina mehet Isten hírével.

Ez így összesen 75 millió a kasszában. Vegyünk!

Boilesen/Durm: 5M:
Hasonló áron érkezhetnének, Durm már most nagyobb név, jól  helyettesítette / játszotta ki a sérült Schmelzert a BVB-ből, még a német válogatottba is meghívót kapott. Boilesen viszont gyors mint a TGV, benne sokkal több támadópotenciált érzek, pár év alatt és + 5kg izommal ő lehetne az új Shaw.

Ghoulam: –

Jól szerel, sokat ütközik, harcos kis pokolgépes merénylő, cover típusú balbekknek ideális. A Napoli bartel egyik lába.
Felkészül: Digne(akár kölcsönbe is)

Abate: 10M:
27 éves, rengeteg rutinnal, oda-vissza beszántja a pályát kétszer, aztán búzát vet rá, gondozza, szeretgeti és beszántja még egyszer. Az állandóan anyagi gondokkal küzdő Milannak kell a lóvé, mint tulajuknak a viagra, ennyi pénzért utánunk vágják, főleg, hogy várhatóan nem csak egy, de 2-3 szűk esztendő is jöhet nekik BL nélkül. Olasz játékossal eddig nem nagyon jártunk jól, ő szakítaná meg a rossz sorozatot.
Felkészül: v.d. Wiel, Clyne.

Caulker: 10M:
Jól passzoló, magas, fiatal CB archetípúsa, BR jóval többet ki tudna belőle hozni, főleg, mert dolgoztak már együtt, abban a 2-3 évben pont beérik, mire Ilori hazatér, hogy szétcsapjon mindenkit.
Felkészül: Joel Matip (inkább ő kéne, de nem hiszem, h beleférne az árba)

Shaqiri 20M:

Na ő a támadó szektorba jópár éve a titkos tippem. A bundásban csak padot koptat, ellenben szó szerint 2 lábas (de nem azon a szinten, ahogy a gyengébbik lábbal 10m-t egyenesen rúgókra rásütik. Ballal lövi a szabadokat, babonából meg jobbal a tiziket), gyors, technikás, fegyelmezett, igazi izomgolyó. Támadó harmadban bárhol bevethető, Guardiola nem számol vele, win-win.
Felkészül: Koponyányimonyók, Griezmann

Ander Herrera: 30M:

5 gól, 5 assziszt, a BL-be bekerülő Bilbao vezére, Lucas tackle számával? Fuckyeah. Született b2b, simán beférne a kezdőbe Henderson mellé de akár helyett is (csak nagyon zárójelben: Henderson-Herrera-Allen kp-val olyan presszinget lehetne tolni, hogy felborulna a pálya).
Felkészül: Rakitic

Jorginho: –
A Napoli csereügylet másik lába, már a Veronában is figyeltük, brazilsága és súlya ellenére meglepően jól védekezik, Cou-val ketten kiadnak egy jó CM-et.
Felkészül: Kovacic

(Illetve nem tudom, hogy ténylegesen mennyi lóvéval játszik BR, de arra ezen felül is mindenképpen kalapoznék, hogy 15M körül megvegyük Max Meyert a Schalkéból. 18 évesen iszonyat tehetség, ott lehetne hagyni egy évig kölcsönbe, még BL focit is szokna)

Ez így 75M kiadás oldalon is, másból vegye a szivart Henry bácsi. Eredmény:

Alapfelállás: 4-3-3 v 4-4-2 diamond, a lényeg, hogy nem buzizunk 3 védővel/4-2-4-el többet, valami négy védős, legalább 3 kp-al felálló lineuphoz alakítom a keretet. Minden posztra lenne legalább 2 játékos, a többi sallang meg a mikiegérben vitézkedhet, ezek zárójelben, vagy visszahívjuk kölcsönből, vagy nem, ahogy kiadja. CB-khez nagyon nem nyúltam, a terv az, hogy annyival kiegyensúlyozottabb (értsd: halálcsillagosabb) lesz a középpálya, hogy így is elegek lesznek. Elvben.

Kapus:
Mignolet, Jones

Védelem:
RB: Abate, Flano (Wisdom/Kelly). LB: Ghoulam, Durm (Smith). CB: Sakho, Skrtel, Caulker, Touré. (ide még lehet kéne valaki)

Középpálya:
Kontroller: Gerrard, Lucas (Allen). CM: Hendó, Allen, Herrera, Cou, Jorginho (Suso).

Támadók:
Suarez, Sturridge, Sterling, Shaqiri, Borini (Ebay).

Ennyi volt mára a Fifa Manager, minden egyezés a valósággal csak a véletlen műve lesz.