15 vs 15

Liverpool-v-Tottenham-Luis-Suarez-Scott-Parke_2714351
Újabb mérföldkőhöz érkezett 38 meccses mókatúránk, melynek célja, hogy mi haladjunk át (legalább) negyedikként májusban a PL célegyenesének legvégén. Ellenfelünk az a Tottenham, akik szintén ott lesznek év végén az össznépi iszapbirkózásban a húsosfazék egyik füléért, így közvetlen riválisként különösen fontos lenne még idegenben is egy jó eredmény velük szemben, melynek elérése idei teljesítményüket látva nem lenne egy olyan tett, mely a következő Mission Impossible film alapjául szolgálhatna.

A Tottenham nem tartozik az utóbbi időben a kedvenc csapataim közé. Kezdődik ez ott, hogy az a scout rendszerük semmi mást nem csinál, mint ül egy álbajusszal egy újságpapírba fúrt két lyukon keresztül leskelődve a repülőn a mi megfigyelőink mögött, aztán ha valakire mozdulunk egyből megjelennek ők is,  én már komolyan elgondolkoztam azon is, hogy ajánlatot kéne tenni rég elfeledett hősünk (Poulsen, Konchesky, Voronin) valamelyikére, ezzel a laza testcsellel is lyukra futtatva londoni barátainkat. Ebből valamennyire következik a 2. problémám. Nem elég, hogy pont a PL-be kellett bevásárolnia magát néhány tevebaszó arabnak meg szétkólázott fejű ruszkinak, hogy való életben játszanak fifa managert, idénre őket is sikerült megtámogatni a madridi telekspekulációból lecsöpögő 90-100 M euróval, hála annak, hogy exportálták a homo sapiens és a csimpánz közös ősének legnagyobb bizonyítékát. Öröm az ürömben, hogy ezt a zsák zsöcit nem sikerült túlzottan jól befektetni, a lóvé dandárját kitevő Soldado – Lamela duó eddig nem váltotta meg a világot. Hohó, csap most az asztalra néhány éledező díszléc troll, de hát most rúgott bazilikakilincs-orrszerkezetű hispán egy mesterhármast a Mahalacskának! Részemről egy félig kibelezett pulyka mögé felmászni a konyhaasztalra és bedurrantani erősbe azért nem egy karácsonyi csoda megtestesülése december elején, így szoborállítást későbbre tolnám, tisztelettel.

 Spying-android-apps
Tottenham Scouting System

Ezzel rá is kanyarodhatunk ellenszenvem következő okára: Szarul játszanak, de még -1es gólkülönbséggel, Suareznyi lőtt góllal is ott tudnak lenni 3 pontra tőlünk. Értem én, hogy a foci nem jégtánc, hogy pontozásos sport legyen (meg azért hülyén is nézne ki Skrtel talpig flitterben), de azért van az a szint, ahol el lehetne menni a picsába a sok tiziből behúzott 1-0-val. A shitty elleni gombóccsomag benyelése óta ikszeltek a MU-val és van két gyengusz győzelmük a bajnokságban két kiesőjelölttel szemben, így épp itt az ideje, hogy valaki egyensúlyba tegye velük szemben a játékuk képe és az eredményességük között fennálló erős kontrasztot.

Ne értsetek félre, nem lesz egy könnyű meccs. Maga a játékosanyaguk simán megvan BL szint, ha mindenki hozná a legjobbját, illetve nem Boas lenne az edző (hanem mondjuk wheeler dealer :D), akkor messze jobban állnának. Amitől különösen tartanunk kell, hogy ami nekünk az utóbbi időben az achillesz sarkunknak minősül, az náluk éppen a legerősebb: a középpálya. Dembelé – Paulinho – Sandro trióval is fel tudnak akár állni, ami erőben, futásmennyiségben de még technikai tudásban is elég komoly játékerőt képvisel. A támadóik közül problémát okozhatnak még a gyors szélsőik, de mivel általában inverted wingerként (tükörszélső, használhatjuk a szót ha már van – szederbokor) középre húznak, egy jó Lucas meg tudja fogni őket. Mondhatjátok, hogy Flano gyengepont lehet, de mivel befelé neki az erősebb lába van, így ettől az oldaltól annyira nem darázok (nem úgy Glentől).  Igaz, az utóbbi időben nem nyerni járunk a White Hart Lane-re, így ha hozzávesszük, hogy a rangadókon azért meg tudnak inogni nálunk a lábak, nem lesz ez egy sétagalopp.

A mi oldalunkon egyedül Gerrard kiesése jelent majd újdonságot, így itt lesz a kiváló alkalom, hogy a fiatalok is megmutassák végre, hogy tudják merre az előre. Ebből a szempontból kicsit fújok BR-re, mert ha nem kellett volna minden, sokszor szétnyert meccsen is végig pályán hagyni Steviet, akkor egyrészt talán nem sérül meg, másrészt sokkal jobb képünk lenne arról, hogy milyen a Liverpool nélküle, valamint több középpályás formációt is ki lehetett volna élesben próbálni. Amúgy is hozzá kéne szoktatni magunkat a gondolathoz, hogy Gerrard nem lesz itt örökké, meg azért tegyük a szívünkre a kezünket, nem hozza mindig ugyanazt a szintet. Macca fogalmazta meg nagyon jól az egyik kommentjében, most már neki is nehéz saját magához felérnie. Tegyük hozzá, a Tottenham középpályája ellen amúgy sem lenne ördögtől való a mostani középpálya, futásmennyiségben, ütközésben így nem leszünk annyira lemaradva.

Gerrard
Nélküle is mennie kell

Összességében, ha komolyan gondoljuk a 4. helyet, most kéne őket elkapni, játékerejük ellenére messze nem értek még össze annyira, hogy ez ne legyen kivitelezhető, a sérültjeinkkel együtt is. Így bár idegenben játszunk, pont a sérültek miatt nem is kell nagyon agyalni a kezdőn és a felálláson, a jó öreg 4-3-3 fog menni,  Süti – Matematikus – Öngólkirály – Szörnyeteg – Kráterfejű – Lukás főhadnagy – Perpetuum Mobile – VelsziCsávi – Séróbáró – Fogsor – Csődör lesz a csapat, akárki meglássa.  Ha már a múltkori tippem egész jól bejött (Suarez megpattanó lövése – amúgy helyesen – mégsem öngól), így hátha fel tudok állítani egy pozitív hagyományt, leírom, hogy 2-1-es győzelmet várok, Suarez és JOE ALLEN GÓLLAL BA(G)ZMEG.