Döntetlennel elégedettek lehetnénk

forrás: thai-tottenham.blogspot.comA Kenny alatt szinte unalomig ismételt mantrát követve nem foglalkozunk a hányadik helyen végezhetünk kérdéskörrel, hanem meccsenként haladva igyekezünk összetenni egy szép tavaszi menetelést. Nem a holnapi találkozó a legnagyobb rangadónk a szezon hátra levő részében, hiszen a Liverpoolnak egy Everton, illetve egy Chelsea meccs sokkal fontosabb, nagyobb érzelmi töltete van, viszont ez a meccs lesz a legnehezebb. A hajtás után megmagyarázzuk miért.

Ugyan az elmúlt három meccs győzelmei, mutatott játéka és góljai óvatos optimizmusra adhatnak okot, de a Brendan Rodgers éra kritikusainak legfőbb érve, hogy még nem sikerült a tabellán előttünk helyezkedő csapatok közül egyet sem megverni még érvényes. Jól, sőt jobban már játszottunk többször is, mint az ellenfél például a City vagy az Arsenal ellen, de eddig csak maximum döntetlenre volt elég. Az elmúlt 3-4 szezonban alapján ez a trend nem valószínű, hogy most fog megváltozni, hiszen a Tottenham több borsot tört az orrunk alá, mint bármelyik másik csapat. Az elmúlt hét találkozónkból csak egyet – még 2010-ben Rafa irányításával az Anfileden – sikerült megnyerni, ráadásul az elmúlt öt meccsből négy vereség lett köztük egy különösen fájdalmas 4-0. Ami aggodalmainkat növelheti, hogy a Tottenham jelenleg kiváló formában van, az elmúlt hét nap során megverték a legfőbb rivális Arsenalt és nagyon simán az Intert az Euroligában, így az önbizalmuk az egeket verdesi, az sem elhanyagolandó tényező, hogy Európában csak a Bayern és a MU rendelkezik náluk hosszabb bajnoki veretlenséggel. Ellenben a mieink még keresik a kiegyensúlyozottan jó formát.

A meccs kapcsán a legtöbbet  a liga talán két legjobb formában levő játékosáról Bale-ről és Suárezről beszélnek, ami jogos is hiszen mindketten esélyesek lehetnek az év játékosa címre. Hátukon viszik a csapatukat és szórják a gólokat. Egy kis statisztikai összehasonlítás kettejükről, ami talán meglepő, hogy Suárez több gólpasszt adott.

kattintásra nő

Sturridge visszatérésével a kezdő csapatba jó eséllyel visszatérünk a vele megszokott 4-2-3-1-s felálláshoz. Mindkét csapat jó eséllyel ezt fogja alkalmazni. A pályán elsősorban nem taktikai harc fog folyni, hanem a játékosok képességei lesznek a legfőbb befolyásoló tényezők. Rodgers mester mostanában nem nagyon szokott változtatni a kezdőn, így a Reina, Johnson, Carragher, Agger, Erique – Lucas, Gerrard – Downing, Suárez, Coutinho – Sturridge pályára lépését várjuk. Az elmúlt évek Tottenham meccsei kapcsán a legfontosabb kérdés mindig az, hogyan állítsuk meg Bale-t. Az elmúlt pár meccsén nem a baloldalt,hanem középre húzódva játszik, így ez a nemes feladat elsősorban a még nem 100%-s formában levő Lucasra hárul, ami nem teljesen megnyugtató, de talán egy fokkal jobb, mint ha Johnsonnak kellene megfognia. Érdekes vitatéma lehet, hogy ne az 500. Premier League fellépésére készülő Carragher szerepeljen a sebességéről híres londoni csapat ellen, hanem a kicsit gyorsabb Skrtel, aki visszatért sérüléséből, de ez azért nem valószínű. A meccs képe kapcsán azt várható, hogy többet lesz a labda a Liverpoolnál a Tottenham pedig a rangadókon tőlük megszokott módon átadja a labdát és a kontrákra hagyatkozik, ami az egyik fő erősségük köszönhetően a Bale-Lennon-Defoe triónak, de ha valamiért nem sikerülne Lennont összefoltozni a találkozóra, akkor is veszélyesek a kontráik. Sok helyzetre lehet számítani mindkét csapat részéről, mivel erősségeiknek megfelelően játszhatnak. A helyzetkihasználás döntő fontosságú lesz. Az eddig hangoztatottak ellenére, ha a Liverpoolnak sikerül majdnem tökéletesen játszania, elkerülnie a döntő szituációkban a labdavesztéseket, melyekből könnyű kontrázni, valamint az egyéni hibákat a védekezésben, támadásban pedig a Wigan ellen látott hatékonyságot bemutatnia, akár még nyerhet is, de erre kevés esélyt látok.

Mindent figyelembe véve, ha holnap jó játékkal sikerül egy döntetlent elérnünk, akkor elégedettek lehetünk.

____________________________

Szolgálati közlemény a holnapi közös szurkolói meccsnézés a Pista Néni nevű Liverpool drukker kocsmában lesz.