Pass&Move It’s the Liverpool Groove

Az idei szezonban Brendan Rodgers vezetésével a Liverpool visszatért a tiki-taka pass and move játékfilozófiához, mely jellemezte történelmének legsikeresebb korszakában Shankly-től kezdve a 90-s évek végéig. A 70-s 80-s évek világverő csapat játékának alfája és omegája. Ez a játékstílus az igazi Liverpool Way. A klub DNS-be olyannyira beleépült a pass&move, hogy 1996–ban a keret tagjai John Barnes vezetésével dalra fakadtak a témában.

A tovább mögött az idei szezon legszebb passzjátékairól videó válogatást találtok.

Kezdjünk a mozizást a Norwich City ellen szerzett 5. góllal mely kiváló korai példája a sok passzos igazi csapatgólnak. Azóta több ilyen az ellent felőrlő gólt szereztünk. A legszebb Enrique gólja volt a Swansea ellen.

Az új rendszerbe való beleszokás természetesen hosszadalmas folyamat, melynek még mindig nem értünk a végére, de a fejlődés jól leszűrhető a City ellen játszott meccsek videóiból.

 

Az idei szezon egyik legjobb, ha nem a legjobb meccsét, játékát és eredményét hozta komoly ellenfél ellen a Zenit elleni visszavágó, melyen igen szép passzjátékokat sikerült összehozni.


A poszt utolsó videója az idei szezon legszebb passzjátékait tartalmazó hosszú (15 perces) összefoglaló, mely a passzjáték kedvelőinek biztos, hogy örömet fog okozni.