A nép fejeket akar

Egy büntetőt nem lehet kivédeni, csak rosszul lehet rúgni. Egy Liverpool – WBA-n nem nyerhet az Albion, maximum a Liverpool verheti meg magát. Chuck Norris nem lesz vizes, a víz lesz Chuck Norrisos.

Egy ilyen meccsnek nem szabadna megtörténnie, de mégis, időnként előfordul minden csapattal, csak velünk valahogy gyakrabban. A nép ilyenkor azt szereti hallani, ahogy a véres fejcsonkok nagyot koppannak az igazgatósági iroda laminált parkettáján, szereti hallani, hogy kedd reggel 8-kor már rég pakolja össze irodai holmiját a felelős, 9-re pedig már a portás se emlékszik rá, ki is lehetett ő. Na pont ezt az embert keressük most.

A poszt végén szereplő szavazati kérdőív korlátoltsága miatt csak egyetlen fej hullhat most a porba, versenyzőből viszont van 5 is, szóval ítélkezzen a nép.

Egyértelmű, hogy Allen a bűnös.Nem több ő, mint egy egyszerű, ócska BR-vétel. Kennynek is megvolt a maga Carrolja, meg aztán valaha Roy papa is felhozta a kiscsapatából Koncheskyt, aztán látjuk mihez elegek ezek a játékosok. Allen csak beáll a sorba. Most már hiába rakja Rodgers a túlárazott angolt velszit a pálya mellé, Allen negatív hullámai áttörik a kispad okozta korlátokat, és minden értelmes lény szellemi és fizikai produkcióját lerontják. Ezt a lehetőséget természetesen Balotelli használhatná ki leginkább – ha Mancini tudta volna ezt előre… -, de Lukaku immunitására is gyakorlatilag taktikát lehet építeni ilyenkor. (Ha már itt tartunk, Skrtel fejében sincs egy fizikaprofesszor agya, nála is kábé nulla hatása lehet az egésznek, sokat segítene ő az ilyen meccseken.) Allen, te vagy a bűnös, fél óra múlva van is egy jó átszállásod Chesterben.

Az FSG a bűnös. Még a szerencsétlen operatőrnek is feltűnt már a 20. percben, hogy hol van a hiba; Robbie Az-Isten Fowler szép csendesen ott ül a Centenary Stand H szektor 12.sorának 27. székén, és csak szotyizgat magában. Tudom-tudom, nincs játékosmegfigyelőnk aki kiszúrhatná, mert ha akár csak meg is pillantaná a mi emberünk, 2 perccel rá már meg is venné a Spurs, de hát ez így akkor sem állapot. A fiatalítási képbe is pont beleillene, 100km-en se eszik sokat, ráadásul szabadon igazolható, csak a telefont várja, mint Rémi Gaillard a Montpellier-től. Az utolsó kettő még igaz is, szóval FSG, szarjál sünt.

A következő versenyzőnk, akire a tegnapi teljesítménye után igazán ráférne egy kellemes rektális vérzés, az Ben Foster barátunk, illetve igény esetén az ő édes mamája, aki vette a bárotságot, és hozzá ment egy olyan férfihoz, akinek egy ausztrál sörmárka a neve. (Az ilyen témákat jól ismerő Madass meglátása.) Abramovics leigazolta Torrest és Meirelest is csak azért, hogy ne legyen, aki gólt lő nekik, ezen az elven az FSG is igazán elhozhatná nekünk Fostert. Lehetne magyarázni azzal, hogy készülünk a Reina után keletkező űrre, de lehet, már csak önmagában az megérne pár millió fontot, hogy két meccs alatt tudjunk legalább egy gólt lőni nekik. Ha pedig az Anfielden mindig ilyen jól véd majd, akkor akár távlatokban is beszélgethetünk. Ez persze a tegnapi munkásságát sajnos már nem tudja pozitívan befolyásolni, ezért most, kedves Foster, kicsi szívem minden melegével ajánlanám fel neked a kinyújtott középső ujjamat az összes védésedért. Júniusban pedig ugyanezt tenném, ugyanebben a témában a szép, új, hároméves szerződéseddel, mostantól vörösben.

Steve Clarke. Valahogy ő nem az az ember, akire rábíznád a cuccaid egy kocsmában, hogy hé, figyelnél rá, kiugrom egy sárgára. Persze nem egy igazi wheeler dealer, de konteós (= konspirációs teória, szívesen) szempontból egészen érdekes lehet a munkássága. Ha belegondolok a londoni sötétkék múltjába, máris gyanakodhatok, aztán ha csak szépen lassan összerakom a mozaikokat, máris megvan kire fogok szavazni. Szóval a mozaikok; tavaly végülis nyertünk egy kupát, de elég messze volt az a szezon a sikerességtől. Ugyanakkor Clarke alkotta meg a játékunkat, és, bár Carroll és Joe Cole hiányában ez kényszerűségből némileg átalakult erre a szezonra, Clarke pont felszedett annyi tudást, hogy végül sikerült mindezt összesen 6(!) pontra váltania. Az már csak az alkonteók világába tartozhat, hogy vajon előre eltervezte-e a támadást, már amikor a Liverpool Football Club fejlécű papírokat írta alá, vagy épp a tavaly májusi „mások az elképzeléseink a jövőt illetően”-bejelentés tette be nála a kaput, hogy ennyire udvariatlan legyen volt kenyéradójával szemben, de tény, hogy még Roy papa se volt ekkora paraszt a kipöccintése utáni szezonban.

A legkézenfekvőbb válasz, hogy az a hülye szederbokor volt az oka, amiért csak szerda reggelre képes egy semmire se jó ‘összefoglalót’ kirakni a blogra. Akkor már inkább írt volna beharangot a Zenitnek. Persze azt mondja, megvannak okai, de mind tudjuk, hogy ezek csak üres kifogások, és ha a nép fejeket akar, meg is fogja azt kapni. Meg egyébként is miért pont szederbokor? Mi ez a hülye név?

Uraim, kérem tegyék meg tétjeiket. Mivel programozási ismeretem még nem sok van, és nem akarom ezzel tovább húzni azt időt, így nem ágyazok be ide semmit, erre a linkre kattintva lehet szavazni.

Ki a felelős?