Liverpool-West Brom a meccs, amit nyerni kellene

Ma este lesz a harmadik találkozó az idei szezonban volt másodedzőnk csapata ellen. Egyben lehetőség, hogy másodszor is visszavágjunk a kellemetlen augusztusi vereségért. Erre kiváló lehetőség mutatkozik a Premier League legrosszabb formában levő csapata ellen. 

Az elmúlt 6 meccset figyelembe véve a West Brom 1 pontot szerezve a forma táblázat legvégén található, míg a Liverpool 11 szerzett pontjával a harmadik helyen. Ezek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a forma mellettünk szól. http://www.footballformguide.net/form/barclays-premier-league

A múlt heti roppant fontos válogatott barátságos meccsek után a hétfői meccs ad egy plusz nap regenerációt a srácoknak ez biztosan jól fog jönni az elkövetkezendő két hét meccsdömpingje elé. Így számíthatunk rá, hogy Rodgers mester a legerősebb kezdőt küldi ki az összecsapásra. A vélt legerősebb kezdőből egyedül Sturridge játéka kérdéses kisebb sérülés miatt, ám ezek a sérülések szoktak mecsnapra elmúlni. Így arra számítunk, hogy a kapuban Reina, a védelemben Johnson, Carragher, Agger, Enrique a középpályán Lucas, Gerrard, Henderson a támadó sorban Downing, Suarez, Borini/Sturridge fut ki ma este a pályára. Az utóbbi meccseken megszokott inkább 4-2-3-1-s mint 4-3-3-s felállásban, ahol Borini vagy Sturridge játssza majd a középcsatár szerepét Suárez meg visszavontabb irányítóibb szerepben látható majd. Ez a rendszer működött az elmúlt pár meccsen semmi okát nem látjuk, hogy változtatni kellene rajta.

A meccsen várhatóan mindkét csapat azt, fogja játszani, amit szeret a Liverpoolnál sokat lesz a labda, sok lesz a passz, míg a West Brom kontrákra fog építeni. Könnyű meccsre csak akkor számíthatunk ha mind Suarez, mind Gerrard extra klasszis formáját hozza, ha nem így lesz akkor is lehet arra számítani, hogy a Liverpool győztes lesz ma.

Gerrard és Suarez