Győzni kell

Bár már nyolc mérkőzés óta veretlenek vagyunk a PL-ben, ebből csak három győzelem. Ezen kellene most javítani a Spurs otthonában, ami sosem volt egyszerű feladat, hiszen utoljára a 2007-08-as szezonban sikerült mindhárom pontot elhoznunk a White Hart Lane-ről, egy Kuyt-duplával.  Sőt, hogy még sötétebb legyen a kép, a legutóbbi négy ottani Pl-meccsünket elvesztettük, tavaly például történetünk legsúlyosabb és egyben legmegalázóbb vereségét szenvedtük el a kakasosok otthonában.

Szóval a feladat nem kicsi, ahogy a tét sem az. Egy győzelemmel egy pontra tudnánk megközelíteni őket, nem beszélve az önbizalmunkról, amely komoly lökést kaphatna, és az így nyert lendülettel talán a soron következő mérkőzéseinken is győzelmeket ünnepelhetnénk.

Hajtás után nézzük, mi szólhat mellettünk, mitől remélhetjük a 3 pontot.

A Spurs nincs formában. Tavaly ilyentájt 10 győzelemmel és 31 ponttal a tabella 3. helyén álltak, míg most a 7. pozícióhoz 20 pont és 6 győzelem társul. Ráadásul az utolsó 6 fordulóban 4 meccsüket is elvesztették. Az is igaz viszont, hogy ebből három, az Arsenal, a City és Chelsea ellen volt. A kakukktojás a Wigan elleni hazai vereségük.

Nekik is új edzőjük van, elvesztették Modricot, és néhány új arcot is be kell építeniük a csapatba. Külön motiváló tényező lehet, hogy Sigurdsson és Dempsey egy párhuzamos univerzumban akár nyáron nálunk is kiköthetett volna.

Nálunk Lucason kívül mindenki egészséges, Wisdom visszatérhet, így felállhat megint a halálos Johnson-Enrique balszárny, hogy lezúzza a hazaiak Walker-Lennon párosát. Már ha Rodgers ott meri hagyni Wisdomot Bale-re (mondjuk Verthongennel súlyosbítva), ami azért, lássuk be, komoly orosz rulett lenne, még Sterlinggel megtámogatva is. Bár az is kétségtelen, hogy ha Enrique és Johnson a két szélsőhátvéd, akkor Assaidi, Downing és Suso közül kell valakit feltenni a szélre. Suso nem túl gyors, és inkább támadó, kreatív játékos, míg a másik kettő védekezése nem az igazi, márpedig a Spurs széleken igazán veszélyes. Ha Wisdom játszik, akkor egyértelmű, hogy nem hagyhat területet Bale-nek, különben úgy jár, mint Mirallas ellen, ami szinte biztosan egyenlő lesz egy nyilvános kerékbetöréssel. (Emellett persze Sterlingnek Verthongent kell karban tartania, Skrtelnek és Allennek meg fél szemmel Bale-re kell figyelnie.)

Forrás: tomkinstimes.com

Reina megint biztató formát mutat, hátul nem vétünk elemi hibákat, és ha Rodgers megint a biztonságos védekezésre helyezi a hangsúlyt, akkor a középpálya Allen előtt Hendersonnal és Gerrarddal képes lehet megakasztani a Dempsey-Sandro-Dembele (Huddlestone) tengelyt. Ebben az esetben támadásban mindkét csapattól a fő veszély a szélekről érkezhet.

És a legfőbb érvünk a győzelemre: Suarez. Ha nem jön vissza túl mélyen, akkor állandó gólveszélyt jelenthet a Spurs kapujára, főleg, hogy a hazaiak hajlamosak eléggé feltolt védelemmel játszani. Egy Enrique-passz, és Lajosunk máris gólhelyzetben találhatja magát.

Forrás: liverpoolfc.com

Bár győzni kell, és a döntetlenekkel tele van a hócipőnk, talán mégsem lenne olyan rossz eredmény. A múltat elnézve és statokat elemezve viszont erre van a legkisebb esély.

(Hamarosan pedig kezdődik a NextGen-sorozatban Dortmund elleni sorsdöntő meccs, a továbbjutáshoz győzni kell! C’mon Reds!)