600 és még nő

A Newcastle azon kevés klubok egyike, amelynek kifejezetten jót tett a kiesés: talán emlékszünk még arra a teljesen fogalmatlan csapatra, amit anno 2008 decemberében 5-1-re vertünk a saját otthonában. Na, a jelenlegi, Pardew-féle Newcastle már igencsak távol áll ettől: kényelmetlen ellenfelekké lettek.

600.

Sokatmondó adat ugyanakkor, hogy – Pardew érkezése ellenére – a Liverpool legutóbbi 17 Newcastle elleni hazai meccséből 15-öt megnyert és kettőn ikszelt. Sőt, a legutóbbi hat meccsen csupán egy gólt sikerült szerezniük, azazhogy szereznünk nekik, ugyanis a tavaly decemberi meccsen Agger hátáról csurgott be a Newcastle egyetlen satnya gólja. Az pedig nem sok. Nem? De. Ugye. Ugyanakkor a legutóbbi 14 hazai meccsünkből csak hármat sikerült megnyernünk, ami nemhogy az anfieldi erőd, de az anfieldi őrtorony, vagy az anfieldi sátortábor szintjére sem elég. (OPTA, köszönjük, hogy vagy.)

Mióta Pardew vette át az irányítást, egyszer 3-0-ra (2011 tavasz), egyszer pedig 3-1-re (2011 december) vertük a szarkákat, előbbit az akkor is a teljes csapatot hátán cipelő Suárez, utóbbit a sokadik sérüléséből sokadszorra visszatérő Gerrard döntötte el, aki 600. alkalommal lép ma pályára. 600 tétmeccs a Liverpool színeiben. Mondom 600.

A kezdőt illetően nincs nagy változás, figyelembe véve, hogy hét közben ismételten leszerepelt a teljes cseresorunk, Kelly, Lucas és Borini pedig továbbra is sérültek, Johnson kérdéses, az előző heti csapat marad: Reina, Wisdom, Skrtel, Agger, Enrique, Allen, Sahin, Gerrard, Suso, Suárez, Sterling.

„Problem, bitches?”

Ha a Liverpool-Newcastle párosítás eredménytendenciáját folytatjuk, ma hazai győzelem várható. Ha az idei teljesítményünket vesszük alapul, akkor ikszelünk. Ha a Newcastle elszabadítja a krakent (Cissé és/vagy Ba versus mondjuk Enrique), akkor a mérkőzés kivételesen vendéggyőzelmet hozhat (ellentétben a legutóbbi öt meccs hazai győzelemével). Iksz lesz ebből, mindenki meglássa.

A végére még egy kínzó kérdés: Suárez a góljaink 80%-ban benne volt. Nélküle meddig jutnánk?